Home » , » Αλληλεγγύη χωρίς Ανατροπή;

Αλληλεγγύη χωρίς Ανατροπή;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 1:59 π.μ.

Χάρης Λαμπρόπουλος – Μπάμπης Συριόπουλος

ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ – ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Επιχορηγούμενη επιχειρηματικότητα

Είναι φανερό από την καθημερινότητα που βιώνουμε ότι οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης και της κυρίαρχης πολιτικής επιδεινώνουν την «κατάσταση της εργατικής τάξης» στην Ελλάδα με ραγδαίους ρυθμούς. Η περίφημη διαφορά ανάμεσα στο κοινωνικό και στο βιολογικό όριο εξαλείφεται μέρα με τη μέρα. Αλλά και το βιολογικό όριο δεν είναι ταμπού για το κεφάλαιο σήμερα στη χώρα μας. Με απλά λόγια τίθεται με οξύ τρόπο ζητήματα επιβίωσης για ένα συνεχώς αυξανόμενο κομμάτι του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2012 με τίτλο «Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2010 – Κίνδυνος Φτώχειας» το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 27,7% του πληθυσμού της χώρας. Ενώ ο κίνδυνος της φτώχειας στην Ευρώπη των 27 κρατών μελών εκτιμάται σε 16,4%.
Αν συνυπολογίσουμε το χρόνο έρευνας και την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και βιώνουμε, την τεράστια και συνεχώς διογκούμενη ανεργία, καταλαβαίνουμε τη διεύρυνση του πληθυσμού που βρίσκεται ήδη σε κατάσταση φτώχειας ή στα όριά της.(Ησυνέχεια στην Ιστοσελλιδα μας)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2012 στις 8:51 π.μ.

Καλά όλα αυτά αλλά δεν μας είπατε για την αλληλεγγύη της ανατροπής η αριστερά που την οικοδομεί.

Στα κομματικά γραφεία, στα "επιτελικά" προγραμματα και στην μπόλικη αρθρογραφία του επαναστατικου σχεδιασμού που ως δια μαγείας τα προγραμματα όλα συντάσονται απο εκλογές σε εκλογές,έχοντας πάντα αρκετή διεκδίκηση φιλανθρωπίας απο μια αστική Ταξη που τα πήρε όλα

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2012 στις 10:36 π.μ.

σ. μη τα ισοπεδωνουμε ολα.
η αριστερά γράφει αρθρα για να μας εξηγήσει τι ειναι αλλυλεγγυη και γιατι δεν πρεπει να ξεφυγουμε απ' τη ταξικη αναλυση του ζητηματος.
ειναι καποιες στιγμες που νοιωθω, μπορει να κανω και λαθος, πως τα αρθρα αυτά τα γραφουν χορτατοι και έχοντες την καβαντζα τους.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2012 στις 12:15 μ.μ.

10.36: Χωρίς ταξική ανάλυση φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Η αλληλεγγύη γράφεται με ήτα, αν και το ζητούμενο δεν είναι η διαχείριση της ήττας. Φοβάμαι πως και σχόλια σαν και το δικό σου τα γράφουν "χορτατοι και έχοντες την καβαντζα τους".

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2012 στις 12:58 μ.μ.

8.51 - 10.36: Από περιέργεια: Εσεις(;) που, αν διαβάζω σωστά, είσαστε εκτός Αριστεράς, πού τοποθετείτε πολιτικά τον εαυτό σας;

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2012 στις 1:54 μ.μ.

γιά μένα ήττα του εργατικού κινήματος είναι να υπάρχει εστω και ένα πεινασμένος ανθρωπος.
τριγύρω μας υπάρχουν χιλιάδες, σκεφτήτε πόσο βαθια είναι η ήττα.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2012 στις 10:19 μ.μ.

ναι το να μας λες αριστερούς για μας αποτελεί βρισια.αριστερος ειναι ο κουβελης, ο τσίπρας, ο λαφαζανης.εμεις δεν προσδιοριζομαστε με γεωγραφίκους ορους,εχουμε αξιες και αρχες που εσεις η δήθεν νεομαρξιζοντες δεν μπορει να .....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger