Home » » Απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 | 3:21 μ.μ.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πρόσφατη συνεδρίασή της στις 7.12.2012 συζήτησε για τις πολιτικές εξελίξεις και τους δρόμους ανάπτυξης «εδώ και τώρα» ενός εργατικού και λαϊκού κινήματος ανατροπής αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης και της πολιτικής της, καθώς και το μπλοκάρισμα των μέτρων και το συνολικό ξήλωμα των Μνημονίων. Η ανάπτυξη του κινήματος ανατροπής, η συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι πολιτικές της πρωτοβουλίες για μια ευρύτερη συσπείρωση θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης στην 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το Φλεβάρη του 2013. Επιδιώκεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχουν βγει στη δημοσιότητα οι Θέσεις και να ξεκινήσει ο διάλογος. Η Απόφαση της ΚΣΕ αναλυτικά έχει ως εξής:

1. Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου και η συμφωνία του Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου 2012 έρχονται να ολοκληρώσουν το έγκλημα που συντελείται ενάντια στους εργαζόμενους και τη χώρα.  Επιβεβαιώθηκε ότι ο δρόμος  των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων στο όνομα της επόμενης δόσης  των δυσβάσταχτων δανείων είναι καταστροφικός.Με την απόφαση αυτή  επιβάλλεται καθεστώς επιτροπείας  που όμοιό του είχε να επιβληθεί από την περίοδο του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Τα νέα δάνεια θα τροφοδοτήσουν τον «κλειστό λογαριασμό» των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων. Επιβάλλεται γενικό ξεπούλημα της δημόσιας υπηρεσίας, μαζικές απολύσεις, νέα λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, ιδιωτικοποιήσεις και εξοντωτικές περικοπές για το λαό για να ταΐζεται ο Μινώταυρος του χρέους.

Φορτώνεται ο λαός το χρέος για να πληρωθούν οι μίζες της κάθε Siemens, τα άχρηστα υποβρύχια, τα δεκάδες δις των εξοπλιστικών, τα υπερκέρδη από το φαγοπότι της Ολυμπιάδας, τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων για «την ανάπτυξη» στην ολιγαρχία, η προκλητική της φοροδιαφυγή.
Η τρικομματική κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ για να περάσουν τα μέτρα επιδιώκουν να εγκαταστήσουν ένα κράτος εκτάκτου ανάγκης. Δίπλα στα οικονομικά  πραξικοπήματα έρχονται να προστεθούν προεδρικά διατάγματα και πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, η στήριξη σε πρωτοφανείς μηχανισμούς καταστολής, εργοδοτικής τρομοκρατίας  και ιδεολογικής βίας, η ρατσιστική εγκύκλιος που απαγορεύει τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, η ενίσχυση και αξιοποίηση των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

2. Παρόλα αυτά η κρίση καλά κρατεί για τον ελληνικό καπιταλισμό και οι «λύσεις» είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Τα περιβόητα «πρωτογενή πλεονάσματα» βασίζονται στην στάση πληρωμών του ελληνικού κράτους στο εσωτερικό. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, το ίδιο όπως η ανεργία, η  φτώχια και τα λουκέτα για εκατομμύρια εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους αγρότες. Η νεολαία μαραζώνει. Παρά τα γελοία Διαβάστε τη συνέχεια στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας πατώντας εδώ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger