Home » , » Στην "πυρά" ο "τελειωμένος" πολιτικά Παπακωνσταντίνου, δίχτυ προστασίας στον Βενιζέλο (2 Βίντεο)

Στην "πυρά" ο "τελειωμένος" πολιτικά Παπακωνσταντίνου, δίχτυ προστασίας στον Βενιζέλο (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013 | 9:11 μ.μ.

Το αστικό μπλοκ εξουσία δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρίξει στην «πυρά» τον «τελειωμένο» πολιτικά πρώην «τσάρο» της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, φορτώνοντας του όλες τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος σε μια προσπάθεια του να δείξει ότι έχει «μηχανισμούς αυτοκάθαρσης». Αυτή η απάτη με τις «πολιτικές ευθύνες» κρατάει χρόνια και είναι μέρος του αστικού πολιτικού παιχνιδιού.

Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, όμως ακούσαμε χτες από τον καθηγητή Συνταγματικού δικαίου Κ. Χρυσόγονο υπάρχει προβλεπόμενη τέτοια μεθόδευση που ο Γ. Παπακωνσταντίνου που μπορεί να τέλειωσε πολιτικά, έχει όμως όλη την ευκαιρία να απολαύσει τους «καρπούς των κόπων του» αφού ποινικά θα την βγάλει λάδι.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό και παρακολουθώντας τα σημερινά δελτία ειδήσεων –παραθέτουμε βίντεο από τον Αλφα και το Mega- είναι η προσπάθεια των δημοσιοκάφρων –κύρια Πρετεντέρη και Χασαπόπουλου- να αποσείσουν κάθε ευθύνη από τον Ευ. Βενιζέλο σχετικά το πώς χειρίστηκε την λίστα Λαγκάρντ.
Και η πλάκα είναι ότι έχουν την αίσθηση ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους τηλεθεατές αφού μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να χρωστάμε και χάρη στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ γιατί αυτός έστειλε το «στικάκι» στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα τα όσα παρακολουθούμε. Ξεχνούν τα σαϊνια της δημοσιοκαφρίλας –το είπε και ο εκπρόσωπος του Σύριζα Σκουρλέτης σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη- ότι αυτό έγινε μόνο όταν ο Στουρνάρας δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη της λίστας και προκλήθηκε δημόσιος θόρυβος. Δεν μπορούσε να κάνει δηλαδή διαφορετικά. Εάν συνέχιζε να σφυρίζει κλέφτικα, θα ήταν σε βάρος του, αφού ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί ότι η λίστα ήταν στα δικά του χέρια. Το καυτό ερώτημα που οφείλει να απαντήσει πειστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι γιατί προτίμησε και αυτός να θάψει τη λίστα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Δεν έχουμε αυταπάτες, φυσικά, ότι μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπως ισχυρίζεται ο Σύριζα με την πρόταση του για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ και του Ευ. Βενιζέλου, θα προκύψει κάτι ουσιαστικό. Είναι κι αυτή μια ενέργεια εντυπώσεων στα πλαίσια του αστικού κοινοβουλευτικού παιχνιδιού.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger