Home » , » Για το αστικό κοινοβούλιο (Βίντεο)

Για το αστικό κοινοβούλιο (Βίντεο)

Από giorgis , Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 | 8:32 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Ενθερμός υποστηριχτής της «ομαλής κοινοβουλευτικής λειτουργίας» ο πρόεδρος του Σύριζα, εξαπέλυσε τους μύδρους του στα κόμματα της συγκυβέρνησης για την διαφαινόμενη απόφαση τους να στήσουν τρεις και όχι τέσσερις κάλπες για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.
Αλλά και απ’ την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του μας λέει ότι «τυχόν απόφαση να στηθούν στην Βουλή τρεις και όχι τέσσερις κάλπες θα σημαίνει ότι η υπόθεση με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρν οδηγείται σε κουκούλωμα».

Πρέπει να είσαι βουτηγμένος απόλυτα στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό ώστε να μην παραδέχεσαι αυτό που αναγνωρίζει έμμεσα αστός δημοσιολόγος –πλάκα έχει η αντιπαράθεση του με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου που παρακολουθούμε στο βίντεο- ότι δηλαδή «η αστική βουλή, δηλαδή ο αστικός θεσμός του κοινοβουλίου ως ταυτόσημου με την αιρετή δημοκρατία, είναι ένα θέατρο όπου το πραγματικό έργο παίζεται στο παρασκήνιο και τις κουϊντες και όπου η θέαση είναι παραπλάνηση» που έγραφε και ο Λένιν.


Και κάτι από περασμένη ανάρτησή μας:

  «Τι είναι η βουλή; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών. Αλλωστε, καθεμιά από τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της "λόμπι" μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται. Ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2013 στις 11:46 μ.μ.

..να κατηγορείται απο αυτό εδώ το blog το ΚΚΕ για κοινοβουλευτικό κρετινισμό πάει πολύ..το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ποια είναι τα όρια της αστικής δημοκρατίας χωρίς να φοβηθεί το κόστος..άλλη μιλάνε για μεταβατικά προγράμματα και ενδιαμεσους στόχους (τότε τι θα ναι το κοινοβούλιο?) στο έδαφος του καπιταλισμού..δυστυχώς κάθε μέρα επιβεβαιώνετε την άποψη ότι ο χώρος της εξωκοινοβουλευτικής (αν και στις τελευταιες εκλογές έκανε τα πάντα για να μπει στην βουλή..) είναι βαθύτατα σάπιος σε επίπεδο ηγεσίας και στελεχών και πρέπει η βάση να σας γυρίσει την πλάτη (όσοι έχουν μείνει εν πάσι περιπτώσει,αλλά δεν περισσεύεικανείς)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger