Home » , » Επικοινωνιακά κυβερνητικά κόλπα με την "λίστα Λαγκάρντ" (Βίντεο)

Επικοινωνιακά κυβερνητικά κόλπα με την "λίστα Λαγκάρντ" (Βίντεο)

Από giorgis , Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 | 5:31 μ.μ.

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του Δ.Σ του ΟΤΕ μέχρι το 2004. Την εποχή εκείνη ο ΟΤΕ είχε υπογράψει συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με την εταιρεία Ζήμενς, η οποία έχει παραδεχθεί ότι δωροδοκούσε Έλληνες αξιωματούχους και ελληνικά πολιτικά κόμματα. Πριν μερικούς μήνες υπογράψαμε συμφωνία με την οποία δίναμε άφεση αμαρτιών στην Ζήμενς χωρίς να ζητήσουμε το στοιχειώδες: Να μας πει δηλαδή ποιους δωροδόκησε και πόσα έδωσε στον καθένα».

 Κ. Χρυσόγονος – Καθηγητής συνταγματικού δικαίου

Είναι τόσο βαθιά η σήψη του αστικού συστήματος και του πολιτικού του προσωπικού, τόσο αφόρητη η μπόχα που αποπνέει, που ακόμα και αστοί δημοσιολόγοι και επιστήμονες αρχίζουν να λένε τα πράγματα με τα’ όνομα τους, τούτη την φορά με αφορμή την λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και την εμπλοκή του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Οσα ακούμε από το στόμα του Κ. Χρυσόγονου –στο βίντεο που παραθέτουμε- βάζουν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και μας περιγράφουν την ομερτά και ασυδοσία που έχει το πολιτικό προσωπικό των κεφαλαιοκρατών, κάνοντας θρύψαλα αυτούς που μιλούν ότι το σύστημα διαθέτει μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης».

 Χαρακτηριστικό απόσπασμα των λεγομένων του: Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κριθεί ότι έχουν παραγραφεί όλα τα αδικήματα διότι πέρασε ολόκληρη κοινοβουλευτική περίοδος μετά την διάπραξη τους που είναι μείζον σε σχέση με τις δύο πρώτες συνόδους της επόμενης βουλευτικής περιόδου που ορίζει το Σύνταγμα. … Ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να μην βρεθεί καν κατηγορούμενος αν το δικαστικό συμβούλιο θεωρήσει ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί όπως έκρινε πριν δυο χρόνια για την υπόθεση Βατοπεδίου, αλλά ακόμα και να βρεθεί κατηγορούμενος πολύ δύσκολα έως εντελώς απίθανο να βρεθεί κρατούμενος. … Ακόμα και αν πάει κατηγορούμενος για κακούργημα βάσει του νόμου θα δικαστεί 2,5-3 χρόνια με αναστολή. … Αρα άνθρακες ο θησαυρός. Περισσότερο πρόκειται για παιχνίδι εντυπώσεων παρά για υπόθεση στην οποία θα αναδειχθεί μια βαριά ποινική απαξία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger