Home » » Τώρα δέσαμε!

Τώρα δέσαμε!

Από mitsos175 , Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 | 12:45 π.μ.

Τώρα δέσαμε! Γαϊδουροδέσαμε. Ο ακαταλληλότερος δεσμεύτηκε! Ότι τάχα δε θα μειώσει το βασικό μισθό! Αλήθεια;  Ουφ ησύχασα. Ξέρουμε όλοι μας, πως άμα πει κάτι... γίνεται το αντίθετο.
Γαλάζια γίδια, δεν ακούτε. Τα λόγια φεύγουν, τα γραπτά μένουν, έλεγαν οι Ρωμαίοι. Και μόνο κορόιδα δεν ήταν, που το έλεγαν αυτό.

Βρε πρόβατο για το σφαγείο, σκέψου. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, να σκεφτεί ο νεοδημοκράτης, η σκέψη θέλει μυαλό. Αν είχε μυαλό ΝΔ θα ψήφιζε; Σκέφτονται τα κανάλια γι αυτόν, αλλά ας κάνει μια υπερπροσπάθεια.

Σκέψου λοιπόν, επιμένω, αν θα τηρήσει τα λόγια, που είπε σε σένα, ή θα τηρήσει την υπογραφή, που έβαλε στο Μνημόνιο. Σου έχει υπογράψει συμβόλαιο, ότι δε θα μειωθεί ο βασικός; Όχι; Τη βάψαμε! Στο έχω ξαναπεί: Φτιάξτε ένα ρημάδι χαρτί σε συμβολαιογράφο και βάλτε τον να το υπογράψει, να δούμε, αν θα το κάνει.

Επιπλέον το γίδι το έχει «σίγουρο» κι οι δανειστές έχουν τα φράγκα, για να ακριβολογούμε τα ευρώ. Να πω περισσότερα; Θα πω.

Πότε στον κόρακα έδειξε συνέπεια ο μάστορας της τούμπας; Όταν έλεγε δεν πάω ξανά στη ΝΔ; Όταν έλεγε στο Ζάππειο κατά του μνημονίου και μετά το ψήφισε; Όταν έλεγε κατά του ΠΑΣΟΚ, και μετά συνεργάστηκε; Όταν έλεγε ότι θα καταργήσει το χαράτσι της ΔΕΗ και τώρα θέλει κι άλλους φόρους στ’ ακίνητα; Ή όταν διέγραφε όσους ψήφισαν το Μνημόνιο και μετά τους ξαναπήρε διαγράφοντας όσους δεν το ψήφισαν!; Μήπως όταν έλεγε, ότι δεν θα απολύονταν κανείς μ αυτόν στην κυβέρνηση;

Η ανεργία έσπασε κάθε ρεκόρ. Πάνω από 30%! 2,3 εκατομμύρια άνεργοι ως το τέλος της χρονιάς! Περισσότεροι οι μη ενεργοί κι από τους εργαζόμενους! Επιτέλους πλειοψηφία! Σκόνη κάναμε τους Ισπανούς που προηγούνταν. Ας μας φτάσουν τώρα... Φυσικά ειρωνεύομαι. Άνεργος είμαι και ξέρω ότι με το σαμαρά δεν θα βρω δουλειά ποτέ. Γιατί απλά κλείνουν τα πάντα. Από Νοσοκομεία μέχρι μπακάλικα. Από καταστήματα μέχρι Υπουργεία και Σχολεία. Αυτό το ρεκόρ «Γκίνες» είναι ρεκόρ «γκίνιας». Και δε νομίζω ότι πανηγυρίζει κανείς, πλην φυσικά των φερέφωνων. Κλείστε το μαγαζί της Πόλα, να δούμε προκοπή.

Και νέα μέτρα θέλει, και μείωση του βασικού θα προσπαθήσει να κάνει. Από τον κόσμο εξαρτάται, αν θα περάσουν τα καταχθόνια σχέδια του ή όχι.  Βεβαίως θέλει νέα μέτρα. Φτιάχνει και μούφα δημοσκοπήσεις, ότι τάχα ο κόσμος θέλει ν αλλάξει το σύνταγμα. Θέλει, αλλά όχι όπως το εννοεί αυτός. Αναλόγως την αλλαγή. Γιατί δεν προωθεί αλλαγές, που θέλει ο κόσμος, όπως τον κατάπτυστο νόμο περί ανευθυνότητας και παραγραφής των αδικημάτων των κηφήνων, αλλά προωθεί ύπουλα κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, κατάργηση του προσωπικού απορρήτου, κατασχέσεις περιουσίας - καταθέσεων και πολλά άλλα, που θα κάνουν την ζωή πιο κόλαση απ ότι είναι ήδη. Των φτωχών φυσικά. Γιατί οι πλούσιοι κάνουν πάρτι.

Επειδή δεν φτάνουν τα κουκιά, παζαρεύει με ορισμένους «συνεπείς» σαν ελλόγου του, που φύγανε από τον Καμένο. Που, αν έγινε κάτι καλό στους ΑΝ.ΕΛ., είναι το ότι έφυγαν κάποιοι τυχοδιώκτες και ξεβρόμισε το κόμμα τους.

Γιατί είναι αυτοί που φέρνουν κόσμο, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που διώχνουν κόσμο. Βαγγέλη τ’ ακούς; Το λέω και για σένα. Να φας χυλόπιτα δεν είναι ντροπή, εκτός αν την φας από τον Κουβέλη. Που ενώ βλέπει να είναι εκτός βουλής σου λέει όχι. Φυσικά, διότι εκτός βουλής πάει κι έρχεται, αλλά εντός φυλακής...

Τέλος ο Τόνι κοιτά και γλυκοφιλά τα φίδια. Κάνει συνεχώς δωράκια να τους πιάσει συμμάχους... Αχ αυτός ο έρως! Δεν κρύβεται. Καλά στέφανα! Να ζήσετε στη Γερμανία. Ξέρω ένα καλό στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων κι αντιφρονούντων, για το μήνα του μέλιτος. Και του χρόνου εκτός βουλής. Κρατήστε μου κι ένα ιοβόλο φιδάκι με ραβδώσεις. Το θέλω για ζώνη...

Κυβερνάνε τόσα χρόνια και κοιτάξτε τι κατάφεραν. Να σας κάνουν  φτωχούς και δούλους.
Να συρρικνώσουν τη χώρα από την Κύπρο (1974) ως τα Ίμια (1996). Τώρα πουλάνε τα νησιά, οι πατριδοκάπηλοι. Αν, λέω αν, τα έλεγε αυτά, που είπαν στη βουλή για τα νησιά, κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ, θα γίνονταν χαμός στα κανάλια και τα ακροδεξιά και δεξιά site. «Θέλουν να δώσουν νησιά στους Τούρκους, ανθέλληνες, προδότες»  κι όλα τα σχετικά.

Σήμερα βάζουν ενοικιαστήριο κι αύριο θα γράφει «πωλείται επιπλωμένο» δηλαδή με τους κατοίκους. Πουλάνε  τα νησιά, και το διαφημίζουν! Μάλιστα θα βγάλουν και προσφορές: Με δυο ΔΕΚΟ, μια βραχονησίδα δώρο. Πάρε καλέ εμίρη, ο Αλλάχ να σε έχει καλά...

Αυτό το ξεπούλημα το κάνει ο καπιταλισμός και μόνον αυτός. Αυτό είναι οι περίφημες ιδιωτικοποιήσεις. Και τα νησιά, η θάλασσα, ο αιγιαλός, Δημόσια Περιουσία είναι. Όπως τα δάση,  τα βουνά στη Χαλκιδική. Ή μάλλον ήταν, αν τους αφήσουμε.
Το ποιος θα τα πάρει, αν τα πάρει τελικά άλλο κράτος, ή ιδιώτης, ή το πιθανότερο, άλλο κράτος μέσω ιδιωτών, είναι αδιάφορο, αφού δε θα ανήκουν πλέον σ εμάς.  

Μην ξεχνάτε περίφημες αγοραπωλησίες που έγιναν στο παρελθόν. Η Λουιζιάνα από τους Γάλλους στις ΗΠΑ (το 1803 με μόλις 15.000.000 $ υπερδιπλασίασαν την έκτασή τους), η Αλάσκα (το 1867 με τιμή 7.200.000 $) από τους Ρώσους πάλι στις ΗΠΑ, η Κύπρος από τους Τούρκους στους Βρετανούς. Η Αγγλία ήτανε υποχρεωμένη να πληρώνει ετησίως  ενοίκιο στην Υψηλή Πύλη 87.686 αγγλικές λίρες με τη συνθήκη του 1878. Όπως βλέπεις, δεν παίρνει ή χάνει κάποιος εδάφη μόνο με πόλεμο...

Αλλά δεσμεύτηκε! Ακριβώς γι αυτό να ανησυχήσεις. Τόλμησε να βγεις μαζί μας, να αγωνιστείς. Τώρα πριν είναι πολύ αργά, γιατί αν αργήσουμε λίγο ακόμη, δε θα αφήσει τίποτα, μα τίποτα απολύτως. Ούτε καν τον καναπέ σου...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:36 μ.μ.

Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Προσωπική δέσμευση ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός.
«Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε»
λέει ο κ. Σαμαράς.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231235572

Τώρα, εάν τα εσοδα δεν ειναι ικανοποιητικά διοτι οι ως γνωστόν οι ψηφοφοροι νοικοκυραιοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, μεγαλογιατροι δικηγοροι συμβολαιογραφοι ταξιτζήδες εργολάβοι μαγαζάτορες.
δεν πληρώνουν φόρους!!!!
ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΜΕΝ ΤΑ ΡΕΤΙΡΕ ΤΟΥ ΙΚΑ!
Τί να κανομεν, απο καπου πρεπει να πληρωσουμε και τον κομματικό μας στρατό στα υπουργεια, τη βουλή τις εφορίες την αστυνομια την δικαιοσύνη τα ΜΜΕ!
Προσθέτει δέ ο Πρωθυπουργός Σαμαράς

«δεν θέλω και δεν μπορώ να κοροϊδεύω».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger