Home » » Οι φάπες σου πάνε πολύ.

Οι φάπες σου πάνε πολύ.

Από mitsos175 , Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 | 3:23 π.μ.

 Αντώνη ομόρφυνες. Οι φάπες σου πάνε πολύ. Δεν το λέω για να σε κολακέψω, αλήθεια είναι. Ρώτα όποιο φτωχό θέλεις. Ήταν Photoshop τελικά το εξώφυλλο του Unfollow. Κρίμα, γιατί ταίριαζε με το έργο σου. Η οικονομία έγινε σαν τα μούτρα σου. Καθόλου καλό αυτό για την ανάπτυξη όμως...

Είπες, δε σε τρομάζει η φωτογραφία. Γιατί να σε τρομάξει; Άλλος είναι ο τρομοκράτης. Αυτός που διατάζει να πέσουν χημικά σε σχολεία πχ. Γιατί όταν λες να στηριχθούν οι πειρατές, (εσύ τους αποκαλείς επενδυτές) με κάθε τρόπο, είναι σαν να έριξες τα δηλητήρια στα παιδιά εσύ ο ίδιος.
Μας είπες ότι δεν θα βάλεις νέα μέτρα. Και κάτι απολύσεις που ακούω να έρχονται τι είναι; Kinder έκπληξη; Κάτι μειώσεις σε συντάξεις - εφάπαξ - μισθούς; Εντάξει, δεν είναι τόσο νέα πια αυτά τα μέτρα. Τα ίδια είναι, που τα ξαναβάζουν. Αντί για 100 βουρδουλιές 200. Δεν εξόντωσαν αρκετούς σύμφωνα με ένα μπουμπούκι και ξανάρχονται ενισχυμένα. «Μικρή» ήταν αύξηση των αυτοκτονιών, είπε κάποιο ηλίθιο γίδι. Ποιος ήταν; Έχει σημασία; Τα αποπατήματα όλα ζέχνουν. Είτε είναι προϊόντα διάρροιας, είτε δυσκοίλιας.

 Τώρα λοιπόν ξαναβάζουν τα παλιά μέτρα ακόμα μια φόρα, ώστε να εξοντώσουν όσους έμειναν. Κι άλλες περικοπές σε μισθούς - δεν είναι νέες, έχουν ξαναβάλει. Κι άλλη μείωση σύνταξης, ούτε αυτό είναι νέο μέτρο. Παλιό είναι. Απλά την πετσοκόβουν κι άλλο. Άλλη μια καταστολή. Ακόμα ένα χτύπημα μέσα στα τόσα. Κι άλλες απολύσεις. Κι άλλο κάρβουνο στο καζάνι της ανεργίας... Όχι δεν θα σταματήσουν. Τους αρέσει να μας βασανίζουν και θέλουν κι άλλο.

Η φωτογραφία πάντως Αντώνη σε πείραξε πάρα πολύ. Αλλιώς τα γίδια σου δεν θα βέλαζαν. Κάθε κριτική σε πειράζει, σου χαλάει το προφίλ. Όπως εκείνων που σε έκραξαν σε κλειστό φυλασσόμενο χώρο μαζί με τη γλάστρα κι ένα παπά που έταζε ότι θα δώσει τάχα από την εκκλησιαστική περιούσια. Αλήθεια Ιερόν emo μ’ αυτό το θέμα τι γίνεται; Έχει ο Θεός! Ο Θεός μπορεί να έχει, ο κόσμος δεν έχει. Ούτε χρήματα, ούτε δουλειά, κι εσχάτως ούτε σπίτι.

Ούτε υπομονή πολύ έχει πια. Αντώνη, την είδες τη συγκέντρωση;  20.000 τουλάχιστο στη Θεσσαλονίκη. Εσύ δεν συγκεντρώνεις πια ούτε 200 γίδια σ όλη την Ελλάδα. Γι αυτό κι αρχίζουν να σκέφτονται νέο τσοπάνη. Αλλά ποιόν; Τον Ανεψιό; Φοβούνται να τον παρουσιάσουν. Έχει πάρει κι άλλα κιλά, όσο πάει θυμίζει Βενιζέλο. Που να βγει να μιλήσει για λιτότητα. Δε πάει, θ' αρχίσουν να γελάνε και τα ίδια τα πρόβατα. Θέλει τώρα να μπει στη γλάστρα του Προεδρικού... Θα τον ποτίζουν κοκορέτσι...


Ο Βοθρίδης πάλι στενοχωρήθηκε. Του στόμωσε το τσεκούρι, του τσαλάκωσαν και λίγο το προφίλ του ηγέτη, του ισχυρού, όταν μπούκαραν οι εργαζόμενοι. Εμ βέβαια, ηγέτης τσεκουράτος και να φοράει πάνες, δεν πάει, πάει;

Υπάρχουν κι άλλοι όμως. Κουστουμαρισμένοι, σένιοι, κοιτάζουν από τώρα συμμαχίες και λυκοφιλίες. Να μην ξεχνάμε  και την Οικογένεια Άνταμς. Τώρα που το ανέφερα. Πολύ γούρι σου έφερε η χειραψία με κάποιον.

Μόλις χαιρέτησε το γουρλή, ο Αντώνης, του άνοιξε η τύχη. Το τελευταίο που έπαθε, έχασε ένα μούργο κι ένα ακόμα κόπρο. Άντε τώρα να εκπαιδεύεις κοπρίτες. Να τους μάθεις από την αρχή να γλείφουν, να κάνουν τούμπες...
Για να μην παρεξηγηθούμε, τα σκυλιά τα αγαπάω. Είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Δεν αναφέρομαι λοιπόν στα γλυκύτατα τετράποδα. Κι αυτός ο χαρακτηρισμός, που δίνουν μερικοί στους σκύλους, πιστεύω ότι τους αδικεί.

Το κοπρίτης ταιριάζει καλύτερα αλλού. Σε κάποια ζώα που παρασιτούν, που κάνουν ζημιά, και που έχουν την αναίδεια να λεν, ότι τρώνε "πολλά" οι άλλοι ζωντανοί οργανισμοί, ή ότι "τα τρώνε μαζί" μ αυτούς που τους πίνουν το αίμα. Αυτά είναι οι καλύτεροι φίλοι των επενδυτών κι οι χειρότεροι εχθροί του ανθρώπου. Κάτι τέτοια παθογόνα μικρόβια, με τεράστιο εγωισμό καταδιώκει σήμερα κάποιος εισαγγελέας.
Να ήταν τα μόνα. Και να ήσουν μόνο εσύ Αντώνη το πρόβλημα της Νέας Δικτατορίας, θα ήταν ευτυχισμένα τα εναπομείναντα ζωντανά. Γιατί, είτε έρθει η «bloody Ντόρα», είτε «ο ακτιβιστής με το τσεκούρι», είτε «ο στραγγαλιστής με τις γραβάτες» , ή κι αν ακόμα παίξουν «Το σεμνό και ταπεινό παμφάγο τέρας Νο2»  το έργο που ανεβάζει ο θίασος της Πόλα είναι πάντα ταινία τρόμου. Με το ίδιο σενάριο κι ηθοποιούς. Ο "πρωταγωνιστής" αλλάζει μόνο.

Το ίδιο έργο παίζεται από τέλος της πρώτης κατοχής των Γερμανών. Το βαρέθηκαν. Σε σιχάθηκε ο κόσμος. Όπου σταθούμε, βλέπουμε την καταστροφή που προκαλέσατε. Νομίζεις ότι θα τη σκαπουλάρεις... Ότι θα παίξεις την παράσταση και θα φύγεις, αμ δε. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Έχει σκοπό να αλλάξει το τέλος του έργου. Να το κάνει happy end για τους άνεργους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

Θα σου πω αυτά που είπα στο Μπενύτο πριν. Τότε που ανέβαζαν το ίδιο θρίλερ στο δικό τους θέατρο. Μην κάνεις τον κόπο να κατέβεις ούτε σε εκλογές και μην σπαταλάς τα λόγια σου. Κλείσε το ρημάδι το μαγαζί σου και ΤΡΕΧΑ.

Στη φωτογραφία είσαι αναγνωρίσιμος. Μετά από την έκρηξη που έρχεται, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι θα σας κάνουν αγνώριστους....
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger