Home » , » Α. Τσοχατζόπουλος: Τον έφαγε η αίσθηση παντοδυναμίας που ένιωθε

Α. Τσοχατζόπουλος: Τον έφαγε η αίσθηση παντοδυναμίας που ένιωθε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 | 4:14 μ.μ.

Τελικά με την δικαστική κατάληξη που είχε η υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποδείχτηκε ότι οι απειλές του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας σ’ αυτούς που επιχειρούν «να στηθεί ένα Κολοσσαίο εξόντωσης κάποιων και την διάσωση άλλων» και σε «όσους νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν για μια ακόμα φορά το λαό έκαναν λάθος», ήταν εντελώς άσφαιρες.
Ο τύπος αποδείχτηκε ότι ήταν «μονοφαγάς». Τον έφαγε η αίσθηση παντοδυναμίας που ένιωθε.

Αν μέρος απ’ τις μίζες που έπαιρνε τις διοχέτευε σε κομματικά ταμεία –την καλησπέρα μας κ. Τσουκάτε- σίγουρα θα υπήρχε άλλη μεθόδευση για το αποτέλεσμα της δίκης.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έστειλε τον Ακη Τσοχατζόπουλο στην φυλακή –αφού δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα- είναι 8 χρόνια φυλακή, πρόστιμο 520.000 ευρώ και κατάσχεση υπέρ του δημοσίου του ακινήτου του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


Ετσι κι αλλιώς, o Α. Τσοχατζόπουλος ήταν καμένο χαρτί για το σύστημα και πέρα απ’ αυτό δεν είχε φροντίσει να καλύψει τα νώτα του –βλέπε Χριστοφοράκος- αν του ερχόταν κάποια στραβή. Επίσης μ’ αυτή την δικαστική απόφαση προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το σύστημα έχει τους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης και έτσι να αποπροσανατολιστεί η λεγόμενη κοινή γνώμη.

 Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική και να επαναλάβουμε αυτό που ήδη έχουμε γράψει: Η διαφθορά είναι μόνιμο φαινόμενο στον καπιταλισμό. Οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και το πολιτικό εποικοδόμημα που τις υπηρετεί και προστατεύει παράγουν διαφθορά. και ανηθικότητα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε μαζική κλίμακα. Γιατί στηρίζονται στην ανηθικότητα και την αδικία. Την κοινωνική αδικία. Ενα σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι εξ ορισμού ανήθικο και διεφθαρμένο. Και ένα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνετε από ανάλογης ποιότητας άτομα. 

Αν δεν στείλουμε εμείς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον καπιταλισμό τα φαινόμενα διαφθοράς και όλα τα σχετικά καραγκιοζλήκια περί αυτοκάθαρσης του καπιταλισμού θα τα παρακολουθούμε συνέχεια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger