Home » , » Αντιπαράθεση Βαξεβάνη-Μαρκογιαννάκη και μια ρητορική απορία

Αντιπαράθεση Βαξεβάνη-Μαρκογιαννάκη και μια ρητορική απορία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 | 8:06 μ.μ.


 Η αντιπαράθεση του Κώστα Βαξεβάνη και του περιοδικού Hot Doc που εκδίδει με τον Χ. Μαρκογιαννάκη κρατάει χρόνια. Ξεκίνησε από τον Ιούλη του 2009 με ένα δημοσίευμα του περιοδικού που υπέγραφε η Μαρία Λούκα και το τιτλοφορούσε "Μαρκογιαννάκειο ανάγνωσμα" στο οποίο περιέγραφε την πολύκροτη νομική και πολιτική καριέρα του Μαρκογιαννάκης από τότε που ξεκίνησε την πορεία του ως εισαγγελέας στην Κρήτη το 1972 επί χούντας.

Αυτή η κόντρα μετά τα τελευταία δημοσιεύματα του Hot Doc έχει ενταθεί με την μήνυση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ ζητώντας να δικαστεί ο Κ. Βαζεβάνης και άλλος ένας δημοσιογράφος του Hot Doc για το "αξιόποινο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης"

Η απάντηση του Κ. Βαξεβάνη ήρθε σήμερα μέσα απ' την ιστσελίδα του και η οποία καταλήγει:

«Η μήνυσή του είναι άκρως συκοφαντική για μένα και το HOT DOC. Φρόντισε πάνω στη βιασύνη του να τη διανείμει παντού και έτσι να δημοσιευτούν οι συκοφαντίες του. Μπορώ λοιπόν να του κάνω μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι, αν έχει 10 οκάδες ασβάχια, που λένε και οι Κρητικοί, να ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, για να συνεκδικαστούν οι δύο μηνύσεις. Τα έχει; Πολύ φοβάμαι πως θα παραμείνει Μαρκογιαννάκης|»..

Λεπτομέρειες γ' αυτή την αντιπαράθεση μπορεί να βρει κανένας στην ιστοσελίδα koutipandoras.gr

Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε μια άλλη απορία (ρητορική στην ουσία γιατί υπάρχει απάντηση που όμως είναι υποκειμενική και δεν μπορεί να την τεκμηριώσουμε γ' αυτό δεν την αναφέρουμε). Γιατί ο Μαρκογιαννάκης τώρα αισθάνεται ότι θίγεται απ' τα δημοσιεύματα του Hot Doc ενώ έκανε γαργάρα με ταβανόπροκες όταν ο Θ. Αναστασιάδης μέσα από την φυλλάδα του του έσερνε τα εξ' αμάξης;

Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Το περίεργο με τον κ. Μαρκογιαννάκη κάτι που επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση του ηθικά και πολιτικά είναι ότι την εποχή που υπερασπιζόταν, ως δικηγόρος, κοινούς εγκληματίες που για διάφορους λόγους είτε έπεφταν στα μαλακά είτε και αθωώνονταν σκανδαλωδώς (όπως ισχυρίστηκε η πολιτική αγωγή στις δίκες) ήταν ήδη ενεργός πολιτικός και βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, αυτή η διπλή ιδιότητά του, ως πολιτικού και δικηγόρου, του στερεί κάθε ελαφρυντικό, καθώς δεν λειτουργούσε ως απλός δικηγόρος, αλλά και ως πολιτικός με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. 
Μάλιστα, με κάποιους εκ των πελατών του που βαρύνονται -αποδεδειγμένα- με κατηγορίες για βαριά εγκλήματα είχε δημιουργήσει και κουμπαριές, εξασφαλίζοντας διά βίου ένα μέρος της εκλογικής του πελατείας».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger