Home » , » Συνέδρια ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ. Ακίνητη Αριστερά

Συνέδρια ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ. Ακίνητη Αριστερά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Απριλίου 2013 | 4:18 μ.μ.


Του Αλέκου Αναγνωστάκη – «Πριν»

Συνέδρια της Αριστεράς
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΓΕΙΡΕΙ

Κατά βάθος οι άνθρωποι του μόχθου εξακολουθούν, ανομολόγητα, να αφουγκράζονται την Αριστερά. Παρά τη φαινομενική αδιαφορία, τη βουβή προσμονή, τη μακρόχρονη απογοήτευση, ελπίζουν πως στα συνέδρια της μπορεί -ίσως- να βρουν έκφραση η δυνατότητα και η αναγκαιότητα κάθαρσης του σύγχρονου κοινωνικού πεδίου από τους σημερινούς αρνητικούς, επί της ουσίας, πολιτικούς συσχετισμούς.

Ο στρατηγικός στόχος και το άμεσο πολιτικό πρόγραμμα, αυτά τα δυο μαζί και η μεταξύ τους σύνδεση, συγκροτούν την εκάστοτε συνολική πολιτική της. Πολιτική που μπορεί να συνεγείρει ή να απογοητεύει, να επιταχύνει ή να επιβραδύνει την ανατροπή των αναντίστοιχων, με το δυναμισμό των σύγχρονων υλικών όρων της κοινωνικής εξέλιξης, σημερινών πολιτικών συσχετισμών. Στην ανάγκη να επιζήσει και να ζήσει η εργατική τάξη από την αστική λαίλαπα• στη σύγχρονη δυνατότητα των παραγωγικών δυνάμεων της επιστήμης, της τεχνολογίας και της εργασίας- στην ανάγκη για πολιτική  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2013 στις 7:22 μ.μ.

Ο Αναγνωστάκης που τα γράφει όλα αυτά ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Από πού διαπιστώνει ότι "...οι άνθρωποι του μόχθου εξακολουθούν ανομολόγητα να αφουγκράζονται την Αριστερά;...". Οι άνθρωποι του μόχθου, για οποιονδήποτε στοιχειωδώς συζητάει με εργαζόμενους, είναι αγανακτισμένοι συνήθως με το ΚΚΕ και βάλλουν επιθετικά εναντίον του. Δεν τολμάς καν να τους μιλήσεις. Αυτό που περιμένουν είναι το ΚΚΕ να "βάλει νερό στο κρασί του", να γίνει σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στα όρια του συστήματος, να συνεργαστεί φυσικά με το ΣΥΡΙΖΑ (της αποθέσης Ομπάμα και της συνεργασίας με ΑΝΕΛ, να κάνει ολοταχώς όπισθεν το ΚΚΕ (αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να συμβιβαστεί σε ο,τιδήποτε), και έτσι να κάνουν μία αριστερή κυβέρνηση-χυλό που θα δώσει άφεση αμαρτιών στο σύστημα, θα είναι αρεστή φυσικά σε ΝΑΡ, ΠΡΙΝ και λοιπούς συγγενείς, ούτς ώστε το λούμπεν στοιχείο να κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ και να περιμένει τη ...σωτηρία από την αριστερή κυβέρνηση-καραγκιόζη. Όχι φίλε μου Αναγνωστάκη, να πάς να συνεργαστείς εσύ με τον Πάντζα, τον Κουρουμπλή, την Κατσέλη, και τον Πάνο Καμμένο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger