Home » » Βαλτές δημοσκοπήσεις

Βαλτές δημοσκοπήσεις

Από mitsos175 , Σάββατο 20 Απριλίου 2013 | 6:22 μ.μ.

Ο λόγος που τα ψέλνω στις δημοσκοπήσεις, είναι, ότι προσβάλουν κατάφωρα τη νοημοσύνη μας. Δεν προσπαθούν να δείξουν τάσεις, αλλά να δημιουργήσουν εντυπώσεις, που συμφέρουν την κυβέρνηση.

Η προηγούμενη χούντα έκανε τα διαβόητα νόθα δημοψηφίσματα, όπου έπαιρνε τεράστια ποσοστά. Το «δημοψήφισμα» - παρωδία του 1968 πχ (στο οποίο απαγορεύονταν να ψηφίσουν οι πολιτικοί κρατούμενοι) έβγαλε ναι με 92,21%! Λίγο πριν καταρρεύσουν, έκαναν άλλο ένα δημοψήφισμα, όπου επίσης έβγαλαν το επιθυμητό γι αυτούς αποτέλεσμα.

Σήμερα δεν κάνουν τέτοιου είδους δημοψηφίσματα. Έχουν τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Στοιχίζουν κάτι παραπάνω, αλλά υπηρετούν πιστά αυτούς, που παραγγέλλουν τα γκάλοπ.     
Προσπαθούν να μας πείσουν, ότι η ΝΔ τάχα προηγείται. Προηγείται στο δρόμο για τον γκρεμό; Προηγείται για να ανέβει στο ικρίωμα; Όπως προηγούνταν το ΠΑΣΟΚ, τότε που τα στελέχη του τα κυνηγούσε ο κόσμος και τα γιαούρτωνε;

Η ΝΔ και τα δεκανίκια συνέχισαν την πολιτική του ΓΑΠ. Μάλιστα έκαναν τρις χειρότερα. Έκαναν μόνιμο το χαράτσι της ΔΕΗ, ξεπέρασαν την Ισπανία  στην ανεργία, έβαλαν νέους φόρους, κατέστρεψαν κάθε εργασιακό δικαίωμα, πετσόκοψαν κι άλλο τις συντάξεις.

Όλα αυτά το μόνο αποτέλεσμα είχαν την Ύφεση και την Υποτέλεια. Συνεχίζουν να ξεπουλάνε και να καταστέλλουν. Με «ελαφρώς λιγότερα» μέτρα το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε. Έχασε 31% και πριν κλείσει η τετραετία έγινε δεκανίκι «του παλαιού του αντιπάλου».

Φυσικά ψεύδονται σ αυτό. Η μικρή διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση που για να μείνει γαντζωμένη στην καρέκλα καταφεύγει σε κάθε μέσο διαστρέβλωσης κι εκβιασμού.

Είναι επίσης φανερό, ότι μερικά κόμματα πετσοκόβονται επίτηδες. Οι Φοιτητικές Εκλογές έδειξαν σαφή άνοδο της Αριστεράς. Στο μόνο που συμφωνούν οι πάντες, ήταν η άνοδο της ΠΚΣ όπου σε αρκετές σχολές όχι μόνο ήρθε πρώτη δύναμη αλλά πήρε αυτοδυναμία. Η πλαστή πρωτιά της ΔΑΠ οφείλεται σε πλήθος παράτυπων ενεργειών, που αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα σε πολλές σχολές, αλλά και στο ότι ολόκληρη η Δεξιά κατέβηκε ενωμένη σε ένα ψηφοδέλτιο.   

Στη ΓΣΕΕ είχαν επίσης θεαματική άνοδο τα Αριστερά ψηφοδέλτια. Εκεί θα πρέπει φυσικά να μας προβληματίσει, γιατί βγήκε πάλι ο ίδιος «βολικός» πρόεδρος...

Κι όμως τα γκάλοπ επιμένουν να δείχνουν άλλα αντί άλλων.
Δεν θα σχολιάσω καν το «καταλληλότερος» δεν αξίζει τον κόπο. Δείχνει πάντα ποιος χάνει τις εκλογές. Ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο ΓΑΠ, ήταν όλοι τους «καταλληλότεροι» και βρέθηκαν στο σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής.

Θα σχολιάσω όμως ορισμένα βαλτά ερωτήματα. Δεν ρωτάνε για κάποια θέματα τη γνώμη του κόσμου. Δεν ρωτάνε πχ αν θέλει ο κόσμος να γίνει μόνιμο το χαράτσι, το επιβάλλουν χωρίς πολλά – πολλά.

Ρωτάνε όμως για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν εντυπώσεις: «Θέλετε να απολυθούν οι επίορκοι»; Γιατί δεν ρωτάτε ως εξής: Θέλετε να απολυθούν κι άλλοι άνθρωποι; Προς τι αυτές οι ερωτήσεις;

Ο νόμος προβλέπει ποινές για κάθε επίορκο. Και για όσους καταπατούν το σύνταγμα, το οποίο ορκίστηκαν να τηρούν, επίσης. Προβλέπει και γι αυτούς που καταπατούν τη Δημοκρατία και την Ισονομία. Φυσικά δε ρωτούν για τα άπειρα σκάνδαλα των γαλάζιων και πράσινων πολιτικών.
Τους επίορκους υπαλλήλους πάλι κάποιοι τους διόρισαν. Κάπου ανήκουν - και δεν είναι στην Αριστερά, με τις πλάτες κάποιων πολιτικών κάνουν αυτά που κάνουν. Αντί λοιπόν να εξετάσουν κάθε περίπτωση χωριστά και να εφαρμόσουν αυτά, που ήδη προβλέπονται εδώ και πολλά χρόνια, χρησιμοποιούν τον 1 σκάρτο για να σπιλώσουν τους υπόλοιπους 999.

Τώρα προχωράνε το σχέδιο τους για νοθεία και επίσημη χούντα. Ο μόνος τρόπος να εξυπηρετούν και πάλι τους δανειστές είναι ή να αναστείλουν τις εκλογές, ή να κάνουν νοθεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση λένε «ότι μεγάλο κομμάτι λέει ότι στη χούντα τάχα ήταν καλύτερα!!!» Το 30% λέει ότι ήταν καλύτερα στην προηγούμενη χούντα, ενώ το 63% είπε ότι ήταν χειρότερα.
Είναι το πιο προβοκατόρικο ερώτημα που έχω δει.


Γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να πεις, ότι αυτά δεν γίνονταν ούτε επί χούντας (που σημαίνει ότι είσαι αρνητικός, τόσο για την προηγούμενη δικτατορία, όσο και γι αυτή, κι εντελώς άλλο, να πεις «στη χούντα ήταν καλύτερα!!!». Σε τι; Είχαμε περισσότερους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Στη δεύτερη περίπτωση, η έκφραση είναι διφορούμενη και μπορεί να σημαίνει ακόμα και την επιδοκιμασία τόσο της μιας όσο και της άλλης κατάστασης! Καθαρός βιασμός της λογικής μας με τη χρήση σοφισμάτων.  

Κατ αρχήν χούντα η μια και χούντα η άλλη. Έχουν να επιλέξουν δηλαδή ανάμεσα σε δυο φασιστικά, ανελεύθερα καθεστώτα. «Ωραία» επιλογή, ποιος τη σκέφτηκε; Να υποθέσω λοιπόν σύμφωνα με την «έγκυρη» (λέμε τώρα) δημοσκόπηση, ότι αφού οι νοσταλγοί του άθλιου δικτάτορα Παπαδόπουλου είναι τόσοι, τότε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι  γύρω στο 30;
Η Χρυσή Αυγή είναι το «μπάσταρδο» της ΕΠΕΝ - δημιούργημα του Παπαδόπουλου. Της δίνουν 7,4% στην ίδια δημοσκόπηση. Αντιφατικό, δεν νομίζετε παπαγάλοι;

Ετοιμάζουν λοιπόν κατάλληλο κλίμα για να επαναφέρουν επίσημα τους βρικόλακες του παρελθόντος. Η Ενότητα του κόσμου της Αριστεράς είναι τώρα Επιτακτική Ανάγκη. Σαν σήμερα, το 1967 κάποιοι εξηγούσαν, γιατί δεν πρόκειται να γίνει πραξικόπημα...

Η επαγρύπνηση και οι αγώνες όπως και η συνεχής σκληρή αντιπολίτευση σε αυτή τη χούντα είναι ο παράγοντας εκείνος που θα αποτρέψει τα δόλια σχέδια των τοκογλύφων και των δοσίλογων συνεργατών τους.                 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2013 στις 11:25 μ.μ.

Εκ παραδρομής σύντροφε Μήτσο στην πρόταση "Σαν σήμερα...πραξικόπημα" αντί για 1967, έγραψες 1974.

21 Απριλίου 2013 στις 1:42 π.μ.

Διορθώθηκε. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger