Να προσπεράσουμε το πόσο αξιόπιστα είναι τα στοιχεία που δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και να σταθούμε μόνο στην τελευταία ανακοίνωση του. Μας λέει λοιπόν ότι πραγματοποίησε 219 ελέγχους «σε παραγωγικές / μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού». Το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων είναι ότι σε 34 περιπτώσεις βρέθηκε σ’ αυτά τα κρέατα DNA αλόγου!!! Δηλαδή πάνω απ’ το 15% του κρέατος που διακινείται στο εμπόριο για κατανάλωση … είναι αλογίσιο!!!
Ε, το χλιμίντρισμα … δεν το γλιτώνουμε.
Ας μην επαναλάβουμε πράγματα που ήδη έχουμε γράψει. Τα διατροφικά σκάνδαλα θα είναι συνεχή και πρόκειται για εγκλήματα των καπιταλιστικών επιχειρήσεων που λυμαίνονται τη διατροφική αλυσίδα, θυσιάζοντας την ανθρώπινη ζωή και τη λαϊκή υγεία για την αύξηση των κερδών τους.
Δημοσίευση σχολίου