Home » » Βία και νοθεία

Βία και νοθεία

Από mitsos175 , Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 | 4:56 μ.μ.

Η επίθεση που δέχεται η λογική και η νοημοσύνη μας δεν έχει προηγούμενο. Μετά το δόγμα του σοκ όπου η τρομοκράτηση  είχε ως αποτέλεσμα τα  πιο καταστρεπτικά οικονομικά μέτρα, η κυβέρνηση του δ’ ράιχ προβληματίζεται. Στην υπό κατοχή Ελλάδα πλησιάζουν εκλογές.
Πρέπει λοιπόν να εξαπατηθεί για άλλη μια φορά ο κόσμος, να οδηγηθεί σε αποφάσεις που θα συνεχίσουν την υποδούλωση. Ο μόνος τρόπος να βγούνε πάλι είναι ένας. Η νοθεία. Για να μην υπάρξουν αντιδράσεις του μαγειρέματος των αποτελεσμάτων, ετοιμάζουν το έδαφος με τρεις κυρίως τρόπους:

Ο πρώτος ο παλιός γνωστός τρόπος με τα ρουσφέτια και τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων. Τα προγράμματα που τάζουν, δεν είναι τίποτα άλλο από μια εργασιακή κόλαση, όπου χαμηλά αμειβόμενοι, θα δουλεύουν περισσότερο χωρίς καμιά απολύτως 
εξασφάλιση στην εργασία, χωρίς κανένα ουσιαστικό δικαίωμα, με την απειλή της απόλυσης.

Στα stage έκαναν το πρώτο πείραμα, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε καταργήσει την προσκόμιση δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους, λέγοντας απροκάλυπτα, ότι θα αποφάσιζε τάχα ο ΟΑΕΔ, για το ποιον θα έπαιρνε. Αποτέλεσμα η ομηρία χιλιάδων νέων, οι ψεύτικες υποσχέσεις διορισμού στις ουρές των βουλευτικών γραφείων και τελικά η απόλυση από τους σημερινούς συμμάχους δεκανίκια της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ.    

Παρόμοια θα κάνουν και τώρα. Παράλληλα θα διώξουν όσους οι ίδιοι διόρισαν παλαιοτέρα. Δείτε νέοι, τι κάνουν σε αυτούς που παλιά τους έταζαν και τους διόριζαν μόνιμους στο δημόσιο, πως θα τους αδειάσουν και θα τους πουν ξεδιάντροπα, πως δεν διορίστηκαν αξιοκρατικά, κοροϊδεύοντας τους κατάμουτρα! Λες και οι σημερινοί μόνιμοι αυτοδιορίστηκαν, λες και κυβερνούσαν άλλοι και όχι αυτά τα κόμματα που έγιναν εξουσία χάρη στα ψέματα και το ρουσφέτι. Δεν τους νοιάζει η αξιοκρατία δεν θέλουν να υπάρχουν δικαιώματα.

Ξέρουν, ότι αυτό δε φτάνει και προσχωρούν στο δεύτερο τρόπο: Η αλλαγή της πραγματικότητας. Προεκλογικά όλα πάνε μια χαρά. Στο χαζοκούτι. Η ανεργία θα μειωθεί κι ας απολυθούν περισσότεροι, ποιος θα τους μετρήσει; Τους άστεγους, τους  πεινασμένους δεν τους δείχνουν, βλέπουμε μόνο ότι θέλουν αυτοί και όπως το θέλουν. Θα ψάξουν να βρουν ότι μπορεί να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους, αν δεν τα βρουν, θα το κατασκευάσουν. Τι κι αν δεν στέκει στη λογική, πες – πες κάτι θα μείνει.

Ακόμα όμως και αυτός ο ορυμαγδός ψεμάτων δεν είναι ικανός να καλύψει τη σαπίλα και τη μπόχα τους. Δικτατορία απροκάλυπτη, επίσημη με τον παλιό τρόπο δεν θα κάνουν. Θα αντισταθεί ο κόσμος και δεν θέλουν αντίσταση, θέλουν να κοιμόμαστε. Θα κάνουν λοιπόν νοθεία. Σε αυτό προετοιμάζουν τα δήθεν έγκυρα γκάλοπ.   

Μας λένε ότι η ΝΔ είναι μπροστά. Μπροστάσε κρεμάλα μπορεί, μπροστά στην πρόθεση ψήφου, γιατί; Επειδή έκανε μόνιμο το χαράτσι; Επειδή έβαλε κι έλους φόρους; Επειδή έκανε κι άλλους ανέργους; Το μόνο που έχει να παρουσιάσει είναι τα συγχαρητήρια των τοκογλύφων. Υπενθυμίζω ότι και ο ΓΑΠ ήταν «θεός» λίγο πριν τσακιστεί να φύγει.

Κάνανε λέει τηλεφωνική δημοσκόπηση. Προφανώς δηλαδή, δεν ρώτησαν αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τηλέφωνο. Αλλά τους φτωχούς υπολογίζουν να τους κλείσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έκαναν έρευνα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Δηλαδή πήραν τηλέφωνο και την Κυριακή το Πάσχα που είχαμε πιεί λιγάκι παραπάνω; Έτσι ναι, μπορεί να εξηγηθούν κάποια αποτελέσματα.

Αφού είναι όλα τόσο ρόδινα ας κάνουν εκλογές. Να δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Κι αφού πετυχαίνουν τους στόχους γιατί δεν δίνουν αλλά συνέχεια ζητάνε; Ο κόσμος θέλει σκληρότερη αντιπολίτευση. Αυτό φάνηκε και από τις συγκεντρώσεις. Ότι τσούζει την κυβέρνηση είναι καλοδεχούμενο από την πλειοψηφία. Έστω κι αν παλαιότερα ήταν «ταμπού». Έτσι μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν στις πόλεις υπέρ της διεκδίκησης δικαιωμάτων προς απογοήτευση των φερέφωνων. 

Το μόνο που τους γλυτώνει ως τώρα είναι η διάσπαση της Αριστεράς. Διάσπαση που εκφράζεται με γκρίνιες και μικρότητες εκατέρωθεν, που δεν ταιριάζουν στην κρισιμότητα των στιγμών. Το λέω συνέχεια κάνετε τον αγώνα όπως μπορείτε και ξέρετε εσείς κατά των δοσίλογων, μην στρέφεστε ο ένας εναντίον του άλλου, και ο κόσμος θα σας επιβραβεύσει.

Όλοι οι τρόποι χρειάζονται όπως ακριβώς χρειάζονται όλα τα όπλα σε έναν πόλεμο. Γιατί αυτό έχουμε. Εχθρός για την κυβέρνηση είναι οι φτωχοί, ενώ για μας είναι η κυβέρνηση – μαριονέτα των ξένων. Αφήστε τα παλιά ζητήματα για όταν περάσει το κακό αυτό.

Είναι η ίσως η τελευταία μου ανάρτηση. Για προσωπικούς λόγους θα σταματήσω να γράφω. Θα κοπούν κάποια πράγματα για λόγους οικονομίας. Εδώ μας έφτασαν, πρώτα η θέρμανση μετά το τηλέφωνο, στο τέλος ίσως το φως, μια και ιδιωτικοποιούν τη ΔΕΗ. Ελπίζω να γλιτώσω το νερό, αλλιώς με βλέπω, να χορεύω το χορό της βροχής...

Άλλοι φυσικά είναι άστεγοι και πεθαίνουν της πείνας. Άλλοι πάνε φυλακή, και τους παίρνουν τα σπίτια. Αυτοί έχουν προτεραιότητα, εγώ δεν ψάχνω στα σκουπίδια. Ούτε πρόκειται, αν ζοριστώ, θα μπω στο σπίτι κάποιου πλούσιου νεοδημοκράτη και θα του πω να με φιλοξενήσει, μια και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση. Δε θα σταματήσω φυσικά να αγωνίζομαι.

Να ευχαριστήσω θερμά το Βαθύ Κόκκινο που με φιλοξένησε και που χωρίς καμιά λογοκρισία δημοσίευε την άποψη μου. Καλή συνέχεια αγαπητοί Σύντροφοι και καλή λευτεριά.

Για το ΚΚΕ, που ψήφισα, μια συμβουλή. Μην χαλάτε στα λόγια ότι ωραία και μεγάλα κάνετε στην πράξη. Είναι κι άλλοι Αριστεροί, κάνουν κι άλλοι αγώνες, ίσως όχι όπως το ΚΚΕ, αλλά μην τους πικραίνετε.              

Για το ΣΥΡΙΖΑ: Ο κόσμος σας ψήφισε, επειδή νόμιζε, ότι θα γιαουρτώνατε τους κηφήνες στη βουλή. Γίνετε ο ΣΥΡΙΖΑ ο μαχητικός, ο ασυμβίβαστος, δικαιώστε όσους σας ψήφισαν, σας έκαναν αντιπολίτευση. Αν οι πλούσιοι θελαν άλλο διαχειριστή έχουν πολλούς υποψηφίους εκτός του σαμαρά. Κάνετε συγκροτημένη, κριτική σκληρή - σοβαρή με επιχειρήματα, θέσεις που να αντέχουν στην προπαγάνδα.  

Σας ευχαριστώ όλους που αφιερώσατε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τις σκέψεις μου και για τα σχόλια σας που με έκαναν πολύ καλύτερο.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 6:04 μ.μ.

Σύντροφε Μήτσο να 'σαι σίγουρος πως αν σταματήσεις να γράφεις θα λείψεις σε πολύ κόσμο. Ό,τι και αν αποφασίσεις σου εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια και καλή δύναμη. Σ' ευχαριστούμε για τα εξαιρετικά κείμενα που μοιράστηκες μαζί μας.

Νίκος Σ.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 6:40 μ.μ.

κριμα ρε mitsos.Ελπιζω να βρεις απο κανενα γειτονα προσβαση στο νετ και να επιστρεψεις.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 11:09 μ.μ.

Καλή αντάμωση άγνωστε φίλε και σύντροφε!

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2013 στις 2:18 π.μ.

Καλή δύναμη ΣΎΝΤΡΟΦΕ!Εισαι μια όαση στον σεχταρισμο που μας δέρνει...

ΑΝΑΡΧΟΚΝΙΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger