Home » , » Ανακοίνωση της ΚΝΕ στην μαθητιώσσα νεολαία

Ανακοίνωση της ΚΝΕ στην μαθητιώσσα νεολαία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 | 5:32 μ.μ.

Τον γύρω του διαδικτύου κάνει ανακοίνωση της ΚΝΕ που απευθύνεται στην μαθητιώσσα νεολαία. Τα περισσότερα σχόλια που εισπράττει δεν θα τα χαρακτηρίζαμε κολακευτικά για τους νεολαίους του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω που αλιεύσαμε από το f/b:

«Η ανακοίνωση του Γόντικα (συγγνώμη, της ΚΝΕ ήθελα να πω) τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα όλα τα απεγνωσμένα επιχειρήματα των φίλων του ΚΚΕ, αφού αποδεικνύει πως αιτία της απεργοσπαστικής στάσης είναι η υποταγή στην λεγόμενη "μέση συνείδηση",  η ομολογία ήττας μπροστά στον κοινωνικό αυτοματισμό ...
"Μαθητή, μαθήτρια ... έχεις δίκιο να βλέπεις με προβληματισμό την απόφαση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ ... πάρε κουράγιο, διάβασε περισσότερο, μην αποπροσανατολίζεσαι... - ΚΝΕ"».

Το πλήρης κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα του ΚΚΕ.

_________

Το μαθητικό σχήμα «Μαθητική Αντίσταση» σε ανακοίνωση του σχολιάζει τις θέσεις της ΚΝΕ, εκτιμώντας ότι η νεολαία του ΚΚΕ ζητά από τους μαθητές να γυρίσουν την πλάτη στον αγώνα των καθηγητών σε μια κρίσιμη στιγμή, επισημαίνοντας ότι τις κινητοποιήσεις τις επέβαλε ουσιαστικά η μάζα των καθηγητών στην ηγεσία της ΟΛΜΕ.

Τονίζει μεταξύ άλλων η «Μαθητική Αντίσταση: «Η ανακοίνωση αυτή –της ΚΝΕ-είναι γεμάτη "ναι μεν αλλά". Η ανακοίνωση αυτή βάζει ένα σωρό προϋποθέσεις σε όποιον προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και να αγωνιστεί. Η ανακοίνωση αυτή στρέφει τους μαθητές ενάντια στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και δίνει δίκιο στο σύστημα και τα τηλεοπτικά παράθυρα που θέλουν εμάς τους μαθητές θύματα της απεργίας».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 6:09 μ.μ.

Οχι να διδάξετε εσεις την νεολαια πως μπορει να το παιζει ΄΄επαναστατης΄΄ εκ του ασφαλους. Να ψηφίζει ΑΠΕΡΓΙΕΣ όντως όταν δεν μπορει να τις κάνει επειδη ειναι επιστρατευμενη και δεν εχει τα κότσια να σκίσει τα χαρτια επιστράτευσης. Ετσι θέλετε την νεολαία?...Δεν θα σας κάνει την χάρη η ΚΝΕ.

15 Μαΐου 2013 στις 7:31 μ.μ.

Για ποιά ακριβώς "απεργοσπασία" του ΚΚΕ μιλάει ο ποιητής;
Πότε έγινε απεργία και οι ΚΚΕδες πήγαν για δουλειά;
Αλλά ξέχασα, οι κατα φαντασίαν "απεργοί" (που έχουν να απεργήσουν 20+ χρόνια), μιλούν και για κατά φαντασίαν "απεργοσπάστες".
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά με γκεμπελισμό, αλλά και μα κατάφορη προσβολή της νοημοσύνης των αναγνωστών του παραπάνω σχολίου.

Και ο σχολιαστής του βαθύ ή δεν ξέρει ελληνικά ή έχει κάποιο άλλο αντιληπτικό πρόβλημα προφανώς, αφού είδε ανακοίνωση που "στρέφει τους μαθητές ενάντια στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται".
Σε ποιό ακριβώς κομμάτι της ανακοίνωσης γίνεται αυτό; Σε εκείνο που μιλάει ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών μήπως;

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 8:00 μ.μ.

Δεν ντρέπεστε καθόλου;
Το κείμενό σας δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση της ΚΝΕ.
Ο συγγραφέας του είναι ή ηλίθιος ή βαλτός.
Ντροπή ντροπή ντροπή.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 8:02 μ.μ.

αντικκε αγυρτες απεργοσπαστες σε μια απεργια που δεν εγινε κοπροι τι αλλο να γραψω χυδαιοι ρουφιανοι του συστηματος

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 11:10 μ.μ.

οι ταλιμπαν του κκε σχιζουν τα ρουχα τους!εχουν μεγαλη πλακα!εκτος απο τις δηλωσεις ντροπης του σοφιανου (ηταν σαν να μιλαγε κυβερνητικος εκπροσωπος-το εχει ξανακανει και η παπαρηγα το 1988) ειχαν το θρασος να προτεινουν (οχι να αποδεκτουν προταση ) στην αδεδυ και απεργια την τριτη απο το πουθενα.η αποτυχια ηταν δεδομενη. σκεπτομενοι κουτοπονηρα καλυπταν(;) τον ψευτοεγατικη τους πολιτικη και συγχρονως σαμποταριζαν ανοικτα την απεργια διαρκειας και προσπαθουσαν να περασουν τη ρετσινια του απεργοσπαστη στους αλλους. δεν περασε ομως.κραξιμο φαγανε στις συνελευσεις. εδω πληρωνονται ολα. χασανε το 50% της δυναμης τους στι εκλογες αλλα δεν καταλαβαν τιποτα.ποιοι φταινε; μα φυσικα οι αλλοι.το π.γραφειο ποτε!

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 11:48 μ.μ.

Η στάση ουδετερότητας του ΚΚΕ απέναντι στους καθηγητές,που με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν ναι στην απεργία είναι κάτι το φυσιολογικό και το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές αθτό το έργο. Μια ζωή το Κόμμα Κομμουνιστικού Εκφυλισμού μισούσε όσους δεν ήταν υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του. Αν το ΠΑΜΕ ήταν πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ,εννοείται οτι το ΚΚΕ θα ήταν με τα μπούνια υπερ της απεργίας.Ας θυμηθούμε λιγάκι και την εποχή της Νομικής και του Πολυτεχνείου,τότε που οι φοιτητές ήταν για το ΚΚΕ και την πάντα πεφωτισμένη καθοδήγηση του προβοκάτορες της χούντας.
Παίρνουμε από τώρα μιά ιδέα του συνδικαλισμού που θα είχαμε
με την ,,,,λαική εξουσία του ΚΚΕ.Ευτυχώς,για το λαικό κίνημα το κόμμα αυτό έχει πάρει τον κατήφορο και είναι οριστικά τελειωμένο,έστω κι αν το 4% γίνει 7 ή 8.Μέχρι εκεί,Δεν πάει παραπάνω.
Και κάτι άλλο.Οι παραινέσεις απο το ΚΚΕ στους μαθητές να....διαβάζουν τα μαθήματα τους είναι μιά γελοιότητα,που θα έπρεπε να έλειπε από την ανακοίνωση.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 11:50 μ.μ.

ΘΕΤΩ και εγω το ερωτημα που τεθηκε ...


ΠΟΤΕ ξεκινησε η ΑΠΕΡΓΙΑ και χαρακτηριζονται καποιοι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ;;;;

KAΘΑΡΑ ΠΡΟΒΑΚΑΤΟΡΙΚΟ κειμενο που δειχνει εξαρτημενα αντανακλαστικα αντιΚΚΕιδιλας.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 1:26 π.μ.

Τα τρισάθλια ελλεινά υποκείμενα τσανακογλύφτες της κυβέρνησης έπιασαν δουλειά, το πόσο "αγωνιστές" είναι αυτά τα βρωμερά παλιοτόμαρα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που κάνουν και υποδείξεις στο ΠΑΜΕ φαίνεται από τις προβοκάτσιες τους. Άντε με το καλό να τους γιαουρτώσουμε όπως έγινε με τους υπουργούς και τα άλλα τσιράκια του Γιωργάκη.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 3:23 π.μ.

Καλό είναι να μη βγάζουμε συμπεράσματα από ένα και μόνο απόσπασμα.
Ας διαβάσουν την ανακοίνωση της "Μαθητικής Αντίστασης" πριν προλάβουν κάποιοι να σχολιάσουν με τόση ευκολία.

http://mathitikiantistasi.blogspot.gr/

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 10:39 π.μ.

Οι ΚΚΕδες μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοτσιφλικάδες με τα τσιράκια τους δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι είναι στη "λιστα με το γιαούρτωμα".Καλό είναι αυτό.Δώστε ρε εσεις από τον περισσό τα λεφτά και ακίνητα-δωρεες σε ντόπιους και μετανάστες που τα χουν ανάγκη.ΤΩΩΩΩΩΩΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 10:41 π.μ.

Κ.Ν. (εκπαιδευτικός)

Καλά δε ντρεπόσαστε λίγο, μια στάλα μόνο; Διαβάσατε τι λέει η ανακοίνωση της ΚΝΕ; Λεει:
"Έχεις δίκιο να βλέπεις με προβληματισμό την απόφαση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Γιατί όλο το χρόνο δεν έκανε στην πράξη
τίποτα, δεν οργανώνει τη πάλη ενάντια στο νέο σχολείο Α.Ε., στο σύνολο της επίθεσης που δέχονται μαθητές και εκπαιδευτικοί,
για ένα άλλο σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα δίνει
μόρφωση σε όλους, που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια. Όμως μην υιοθετείς τα όσα λένε αυτοί που
ευθύνονται για ότι άσχημο ζεις εσύ και η οικογένειά σου, την προπαγάνδα της κυβέρνησης."
Δηλαδή για όποιον δεν έχει πρόβλημα με τα ελληνικά του λεει:Εχεις δίκιο να προβληματίζεσαι με την ψευτο-αγωνιστική στάση της ΟΛΜΕ που πάει τους καθηγητές στα βράχια, αλλά (τελειώνει με bold γραφή μάλιστα) στάσου στο πλάι των καθηγητών και μην υιοθετείς την προπαγάνδα της κυβέρνησης.
Λέει:"Η κυβέρνηση και διάφορα άλλα κοράκια είναι υποκριτές. Αξιοποιεί τα επικοινωνιακά παιχνίδια της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, τις τουφεκιές που ρίχνει τώρα στον αέρα." Έχει άδικο; Δεν είναι υποκριτές οι Κυβέρνηση,ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚ, Συνεργασίες ΚΛΠ.; Δεν έρριξε τουφεκιές στον αέρα η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ και με πρωτοφανές πραξικόπημα πήρε πίσω τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ;;;; Και μετά:"Καταδίκασε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών στην οποία προχωράει η κυβέρνηση."ΤΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΡΕ ΣΕΙΣ;
Και τέλος:"Με μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό σκέψου, προετοιμάσου, οργανώσου και πάλεψε !"
Τι σας πείραξε; Που λεει να δώσουν τη μάχη των εξετάσεων; Τι θελατε να λεει; Οτι επειδή η ηγεσία των καθηγητών ειναι συμβιβασμενη παρατείστε τις εξετάσεις και κάντε αγώνα γι αυτούς γιατι αυτοί δε μπορούν; Η μήπως σας πείραξε το "οργανώσου και πάλεψε"; Πατε καλά;
Κι αυτό;"Το μέλλον σου δεν εξαρτάται μόνο από την ατομική προσπάθεια και τις ατομικές θυσίες σου, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές. Δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου των ταξικών φραγμών, της αμορφωσιάς και της ανταγωνιστικότητας. Το μέλλον σου κρίνεται και στον αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή." Λάθος κι αυτό;Τι τους λέει; Να είναι καλά παιδιά και να κοιτάνε τη δουλειά τους ή το ανάποδο; Νομίζω χρειάζεται γιατρός αν και το μένος δε θεραπευεται.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 10:50 π.μ.

Προβοκατόρικο κείμενο του μπλογκ σας από την αρχή ως το τέλος. Από τον τίτλο ακόμα :"Προς τη μαθητιώσα νεολαία..." που παραπέμπει σε χούντα μέχρι το τέλος "στρεφει τους μαθητες εναντια στους καθηγητές" Το ΚΚΕ δε στρεφει τους μαθητές εναντιον των καθηγητών, αλλά εναντίον των υποκριτών που παρίσταναν τους γενναίους και τους επαναστάτες και κατάληξαν να πάρουν πραξικοπηματικά πίσω την απόφαση των ΕΛΜΕ για απεργία.Εναντίον αυτών που δε δίνουν δεκάρα για το αν θα υπάρχει και αύριο συνδικαλιστικό κίνημα.
Τελικά και να μην υπήρχατε θα σας ανακάλυπταν.Εισαστε θησαυρός.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 2:15 μ.μ.

Το λιγότερο κατάπτυστη είναι η εν λόγω ανακοίνωση της ΚΝΕ! Θα μείνει στην ιστορία της αναχώρησης του ΚΚΕ από το κίνημα, μαζί με άλλα αντίστοιχα πονήματα, όπως το αξέχαστο "Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά" που γραφόταν το Δεκέμβρη του 08', αθωώνοντας στα μάτια της νεολαίας το μπάτσο Κορκονέα. Και ας βγαίνει το ΚΚΕ από τα ρούχα του για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την απεργία και το ξεπούλημα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Και ας αισθάνεται "δικαιωμένο". Τις χειρότερες υπηρεσίες πρόσφερε στην υπόθεση του αγώνα των εκπαιδευτικών από την αρχή. Τέτοια υπηρεσία μεταξύ άλλων είναι και η ανακοίνωση. Γιατί "ταξικά" καλεί τους μαθητές να "διαβάσουν περισσότερο", για να αποτύχουν στη συνέχεια...ταξικά. Γιατί αντί να καλέσει τους μαθητές να δώσουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μάχη της στήριξης του αγώνα των εκπαιδευτικών, η μόνη μάχη που τους δείχνει είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις. Όταν μάλιστα γνωρίζει ότι θα τους επιτηρούν επιστρατευμένοι καθηγητές! Ας καταλάβει επιτέλους το ΚΚΕ, όσο και οι υπόλοιποι που έπαιξαν παιχνίδια στις πλάτες των εκπαιδευτικών, ότι η καταδίκη της επιστράτευσης δεν γίνεται θεωρητικά. Είναι ζήτημα αγώνα και απεργίας! Απεργίας που την ψήφισε και την ήθελε η βάση των εκπαιδευτικών, όσο και αν οι υπόλοιποι σφύριζαν αδιάφορα!

Α.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 4:54 μ.μ.

ανταρσομ-λσυριζαίοι τα έχετε χαμένα. Δεν σας τσουβαλιάζω εγώ. Σας τσουβαλιάζει ο οππορτουνισμός και ο δυσώδης αντικομμουνισμός σας.
Όσο για τον Α (2:15) ας πάρει ένα lexotanil. Θα τον βοηθήσει στον ύπνο μέχρι την επόμενη "επανάσταση"...

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 7:17 μ.μ.

Ρε παιδιά,κάνετε χάρη που ασχολείστε με το πτώμα του Περισσού.
Περιμένατε την στάση του στους καθηγητές για να καταλάβετε την διασπαστική απεργοσπαστική και προδοτική πολιτική του?
Εκείνο το 50% της απώλειας στις εκλογές,τους έχει σαλέψει το μυαλό και δεν ξέρουν τι κάνουν.
Δείξτε κατανόηση σε πονεμένους ανθρώπους!!
Υ.Γ Το 7 με 8% δεν το ξαναβλέπουν με τίποτα.
Πιο πιθανό είναι να πέσουν κάτω και απο το 3%,οπότε εκεί να δείς κλάμα η κυρία!!

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 8:28 μ.μ.

Δεν απαντάτε στα ζητήματα που θέτει η ανακοίνωση της Μαθητικής Αντίστασης όσον αφορά το κείμενό σας προς τους μαθητές που τους καλείτε να στηρίξουν θεωρητικά την απεργία....Αλλά βέβαια, δεν μπορέις να περιμένεις και πολλά από αυτούς που έχουν ως σύνθημα ¨πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι και στους αγώνες". Μερικές διευκρινήσεις όμως, αντικομμουνισμός δεν είναι να κρίνεις τη πολιτική στάση του κκε και δεύτερον, το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση δε σημαίνει διάβαζε και μονάχα διάβαζε ό,τι σου βάζει το σύστημα στα σχολικά βιβλία.
Τζένη, μαθήτρια, Β' Λυκείου

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 9:51 μ.μ.

Μάλλον η καταγγελία μας πείραξε το ΚΚΕ και τη νεολαία του, αφου εμείς θέλουμε ένα μαθητή ενεργό στον αγώνα και όχι ένα μαθητή ο οποίος "κοιτάει μπροστά". Τελικά ο θυσαυρός σας είναι η πτυχιούχα νεολαία που κοιτά απο ψηλά τον λαό και ναι μεν στηρίζει την απεργία άλλα...καλύτερα να μείνει στο μικρόκοσμό του την κρίσιμη ώρα του αγώνα και κάποιοι άλλοι θα αγωνιστούν γι'αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο στρέφετε την...μαθητιώσσα νεολαία...σε ενα θεωριτικό αγώνα, σε μια ονειρική πάλη και τους βάζετε να "θαυμάζουν" τις απεργίες με τα κύαλια.
Ας στηρίξουμε λοιπόν τους καθηγητές μας έμπρακτα στους κοινούς αγώνες μας.
Ντροπή στους επαναστάτες που μένουν στη θεωρία και στα όνειρα.
Μπράβο σ'αυτούς που ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για τα όνειρα τους και στην πράξη.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 11:40 μ.μ.

Μάλλον η καταγγελία μας πείραξε το ΚΚΕ και τη νεολαία του, αφου εμείς θέλουμε ένα μαθητή ενεργό στον αγώνα και όχι ένα μαθητή ο οποίος "κοιτάει μπροστά". Τελικά ο θυσαυρός σας είναι η πτυχιούχα νεολαία που κοιτά απο ψηλά τον λαό και ναι μεν στηρίζει την απεργία άλλα...καλύτερα να μείνει στο μικρόκοσμό του την κρίσιμη ώρα του αγώνα και κάποιοι άλλοι θα αγωνιστούν γι'αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο στρέφετε την...μαθητιώσσα νεολαία...σε ενα θεωριτικό αγώνα, σε μια ονειρική πάλη και τους βάζετε να "θαυμάζουν" τις απεργίες με τα κύαλια.
Ας στηρίξουμε λοιπόν τους καθηγητές μας έμπρακτα στους κοινούς αγώνες μας.
Ντροπή στους επαναστάτες που μένουν στη θεωρία και στα όνειρα.
Μπράβο σ'αυτούς που ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για τα όνειρα τους και στην πράξη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger