Home » , » ΕΡΤ: Κάτω τα χέρια –Ήρθε ο ιδιοκτήτης! (2 Βίντεο)

ΕΡΤ: Κάτω τα χέρια –Ήρθε ο ιδιοκτήτης! (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 | 5:07 π.μ.


Ο λαός παίρνει τον αγώνα για την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας στα χέρια του! 

Γράφει ο kokkiniotis 

Η καρδιά του κόσμου της εργασίας, η καρδιά του κόσμου της αντίστασης και του αγώνα χτυπάει στην Αγία Παρασκευή. Στην Αγία Παρασκευή που μέχρι πριν λίγο χτυπούσαν και οι καμπάνες της εκκλησίας.

Είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει. Χιλιάδες κόσμος συρρέει συνέχεια, ως αυτή την ώρα, στο Μέγαρο της ΕΡΤ. Χαμός στους γύρω δρόμους, σε όλα τα γύρω οικοδομικά τετράγωνα. Ο κόσμος της εργασίας, όταν πάρει το μήνυμα της ουσιαστικής αντίστασης, δηλώνει πάντα "παρών".

Η λειτουργία της ΕΡΤ κάτω από κοινωνικό έλεγχο τις προηγούμενες ώρες, διακόπηκε γύρω στις 11.00 το βράδυ από τις δυνάμεις καταστολής. Οι εργαζόμενοι βρίσκουν άλλους τρόπους να συνεχίσει να εκπέμπει η δημόσια τηλεόραση και το ‘αντάρτικο’ αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να μπουν τα ΜΑΤ στο μέγαρο της ΕΡΤ.

Στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο και να μην επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του κεφάλαιου, της λαομίσητης ΕΕ και του ΔΝΤ, στην τρισάθλια τρικομματική κυβέρνηση της χειρότερης επίθεσης που γνώρισε ποτέ ο κόσμος της εργασίας, να βυθίσουν στη μαύρη σιωπή, μαύρη σαν την χούντα τους, μαύρη σαν την ψυχή τους, την δημόσια ΕΡΤ.

Ο αγώνας για την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ, των αρχειακών θησαυρών της και του ‘εργατικού της πλούτου’, συμπυκνώνει τώρα τις διεκδικήσεις ολόκληρου του εργαζόμενου λαού. 

Το μέγαρο της ΕΡΤ, μπορεί να γίνει ταμπούρι, να γίνει κέντρο αγώνα για όλο το εργατικό κίνημα. Ήρθε η ώρα να φύγει η άθλια χούντα του κεφάλαιου, η ώρα της δικαίωσης του εννιάμηνου αγώνα των χαλυβουργών, που βρήκε μόνο πέντε λεπτά δημοσιότητας. Η ώρα της νίκης των επίστρατων ναυτεργατών. Η ώρα να σπάσει η επιστράτευση των εργαζομένων του μετρό και των καθηγητών και ταυτόχρονα, η ώρα της ‘αποστρατείας’ για το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό του κεφάλαιου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. «Εμπρός λαέ, μην τους φοβηθείς, έρχεται η ώρα της ανατροπής!»

Ετοιμάσαμε ένα βίντεο με στιγμιότυπα από την σημερινή κινητοποίηση, δυστυχώς όμως η ποιότητά του δεν είναι πολύ καλή, κι αυτό λόγω της μεγάλης κοσμοσυρροής και της δυσκολίας στη λήψη.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες όπου αγωνιστές από διάφορους χώρους δηλώνουν μαζί αγωνιστικό ‘παρών’ στον αύλειο χώρο του ραδιομεγάρου. Το γνωστό σύνθημα «Χωρίς εσένα, γρανάζι δεν γυρνά –Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» φωνάζεται πλέον από όλους. Δείτε στη συνέχεια στο δεύτερο βίντεο, το «ΠΡΙΝ» και το «ΜΕΤΑ» του αρμόδιου για την ΕΡΤ Σίμου Κεδίκογλου: Τι δήλωνε πριν από ένα χρόνο και τι δήλωσε σήμερα.

 Στιγμιότυπα από την σημερινή συγκέντρωση στο Μέγαρο της ΕΡΤ:


Δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου “ΠΡΙΝ” (ένα χρόνο) και «ΜΕΤΑ» (σήμερα)


Πηγή: Η ιστοσελίδα μας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger