Home » , » Πεδίο μάχης η πλατεία Ταξίμ

Πεδίο μάχης η πλατεία Ταξίμ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 | 2:01 π.μ.

Ολες αυτές τις μέρες το Τουρκικό καθεστώς έδειξε όλο το βάρβαρο φασιστικό του πρόσωπο ενάντια στον εξεγερμένο λαό. Οι δυνάμεις καταστολής δολοφόνησαν 3 διαδηλωτές, συνέλαβαν εκατοντάδες και τραυμάτισαν χιλιάδες. Ολο αυτό το σκηνικό ο Ερντογκάν το ονόμαζε «κυβερνητική ανοχή» προς τους διαδηλωτές.

Όταν χτες δήλωσε  «Δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή προς τους διαδηλωτές», τι ακριβώς εννοούσε το μάθαμε βλέποντας τις εικόνες που μεταδίδουν ξένα τηλεοπτικά κανάλια. Το να μετατρέψει με τις δυνάμεις καταστολής την πλατεία Ταξίμ σαν χώρο εισβολής δυνάμεων κατοχής.

Με μπαράζ δακρυγόνων, χημικών, πλαστικές σφαίρες και αντλίες νερού κατά των διαδηλωτών που είχαν επιστρέψει κατά χιλιάδες στην πλατεία, το καθεστώς έδειξε το πιο απάνθρωπο πρόσωπο του και το τι εννοεί ο Ερντογάν για όταν μιλούσε για μηδενική ανοχή.

Αυτή την στιγμή διεξάγονται πραγματικές μάχες μεταξύ αστυνομίας-διαδηλωτών γύρω απ’ την πλατεία Ταξίμ και όχι μόνο. Οι διαδηλωτές αντιστέκονται με βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ η αστυνομία χτυπάει αδιάκριτα διαδηλωτές. Οι τραυματίες είναι εκατοντάδες

Περιμένουμε από τον σύντροφο Σεϊτ Αλντογκάν να στείλει αναλυτικό ρεπορτάζ.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger