Home » , » Τρία δημοσιεύματα για τον Αρη Βελουχιώτη

Τρία δημοσιεύματα για τον Αρη Βελουχιώτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 | 7:04 π.μ.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλος ατύχησε. Στην προσπάθειά του να καταδημαγωγήσει και να εμφανίσει το κίνημα της διαχείρισης του συστήματος, για το οποίο κάνει ό,τι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να το χρησιμοποιήσει ως μοχλό στη δικομματική εναλλαγή με τη ΝΔ, επιχείρησε να ταυτίσει ούτε λίγο ούτε πολύ αυτές τις συστημικές επιδιώξεις του με τον ΕΛΑΣ και τον καπετάνιο του Αρη Βελουχιώτη, αναφέροντας τη γνωστή φράση του Αρη "καλή αντάμωση στα γουναράδικα"!...
Η φράση "καλή αντάμωση στα γουναράδικα" δεν ειπώθηκε από τον Αρη Βελουχιώτη όταν διαρκούσε ο ένοπλος αγώνας του ΕΛΑΣ, αλλά ειπώθηκε μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας και ο Αρης εννοούσε ότι τώρα που παραδώσαμε τα όπλα θα μας σφάξουν».

Ριζοσπάστης 18/7/2913


«Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποφασίζει την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη. Θεωρεί ότι είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας.
Παράλληλα η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη σημειώνει ότι η διαφωνία του Αρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δε δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας, καθώς και την αξιοποίηση από τον Αρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ. Η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας».

«Ριζοσπάστης» 2 Οχτώβρη 2011

«"Το ΚΚΕ προχωρεί στην "πολιτική- αλλά όχι κομματική…" – αποκατάστασή του Αρη Βελουχιώτη.
Πέρα από την "εξισορρόπηση" της αποκατάστασης του συκοφαντημένου Νίκου Ζαχαριάδη, το μήνυμα είναι σαφές: "Είχε δίκιο, όμως… δεν υπάκουσε στο κόμμα"! Και δεν είναι εποχές σήμερα για επιβραβεύσεις της κομματικής ανυπακοής…
Έχει όμως και κάτι ανατριχιαστικό το μήνυμα αυτό: Μπορεί να είχε δίκιο, ορίστε που του αναγνωρίζεται σήμερα, με 66 έστω χρόνια καθυστέρηση, όμως ορθώς ακολουθήθηκε η πανθομολογούμενα πλέον σήμερα λανθασμένη κομματική γραμμή, ορθώς το μεγαλειώδες εαμικό κίνημα "ετελεύτησε εν στόματι μαχαίρας", αφού το προέχον είναι πάντοτε η ορθότητα της κομματικής γραμμής και το παπικό "αλάθητο" της ηγεσίας… Αυτή η λογική πρυτανεύει στο ΚΚΕ και για τα μεγάλα και για τα μικρότερα. Από την παράδοση των κρατούμενων αγωνιστών της Ακροναυπλίας που δεν δραπέτευσαν και οδηγήθηκαν δέσμιοι στους Γερμανούς καταχτητές υπακούοντας στην ηγεσία, μέχρι τις μέρες μας»

Vathikokkino
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 20 σχόλια

18 Ιουλίου 2013 στις 10:47 π.μ.

Το πρώτο άρθρο, με ποιόν ακριβώς ακριβώς τρόπο το συσχετίζετε με τα δύο παρακάτω;
-Το πρώτο αναφέρεται στην καπηλεία του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ (που δεν πρωτυπεί σε αυτό, έχει προηγηθεί το ΠΑΣΟΚ 40 χρόνια πριν), το δεύτερο στην πολιτική αποκατάσταση του Θ.Κλάρα από ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ, και το τρίτο αποτελεί μία ευθεία επίθεση στην αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και στις οργανωτικές αρχές του Λενινιστικού κόμματος "νέου τύπου".

Τι συνδέει πολιτικά τα τρία παραπάνω;
Πως σχετίζονται πολιτικά μεταξύ τους;

18 Ιουλίου 2013 στις 10:50 π.μ.

Y.Γ.
Ο Θ.Κλάρας δεν αποκαταστάθηκε πολιτικά σε 900 χρόνια από σήμερα,το 2913.
Κάντε μία διόρθωση :)

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 12:26 μ.μ.

"πολιτική- αλλά όχι κομματική…" – αποκατάστασή του Αρη Βελουχιώτη.

Μια φορά, λέει ο Αισωπος, έκατσε ένα κουνούπι (που το λέγαν ηγεσία κκε) στο κέρατο ενός ταύρου(που τον έλεγαν Άρη). Και τον ρώτησε; Μήπως σε βαραίνω, σύντροφε Άρη; Και κείνος απαντά: Ούτε όταν ήρθες το κατάλαβα, ούτε κι όταν θα φύγεις.

Η ηγεσία ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τον Άρη Βελουχιώτηκαι πολύ μικρή παραμένει. Ανθρωπάκια.

Το λάθος του Άρη ήταν ακριβώς οτι υπέγραψε τη Βάρκιζα, δηλαδή η κομματική του πίστη.

Άκου, όχι κομματική αποκατάσταση...ποιος χέστηκε! Το κκε δεν είναι η καθολική εκκλησία, κάποιους να τους αγιοποιεί και κάποιους όχι.

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 12:40 μ.μ.

Ωραίο άρθρο

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 5:51 μ.μ.

Ο Διαμαντοπουλος ψαρευει απο αριστερα καποιοι αλλοι δεξια και ο Τσιπρας αναλογα με το ακροατηριο.Εμ δεν αλαζουν ετσι τα πραγματα συντροφοι.Θελει σταθερο τιμονι η ανατροπη και ας γινονται και καποια ψηλολαθακια στην πορεια.Η ροτα διορθωνεται αν παει καλα η πυξιδα.

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 8:03 μ.μ.

Είναι μερικά ζητήματα στα οποία οι κκεδες θα έπρεπε από ντροπή να σιωπούν. Αλλά τέτοιο πράγμα φαίνεται ότι δεν το διαθέτουν.

Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου πάλι δικά μου. Κάπως έτσι λοιπόν, και ο δικός μου δικός μου και ο αποκηρυγμένος όποτε βολεύει δικός μου. Όταν οι άλλοι δεν αναφέρονται στον Άρη είναι συμβιβασμένοι, όταν τον επικαλούνται είναι κάπηλοι.

Κάπως έτσι πορεύεται το Κόμμα και μάλλον αυτό θα έπρεπε να έχει το προσωνύμιο Μιζέριας και όχι ο Άρης.

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 10:08 μ.μ.

Φίλε Βαθύ Κόκκινο, παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό τις δημοσιεύσεις σου αν και διαφωνώ σε αρκετές από αυτές. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεις τον Άρη που έδωσε πραγματικά το αίμα του για να πάρει ο λαός την εξουσία. Γίνεται να μου εξηγήσεις πως γίνεται ένα blog που συμφωνεί με τον Άρη και την δράση του από την άλλη να σχεδόν κάθε μέρα να φιλοξενεί άρθρα, δράσεις ακόμα και κριτική στον Σύριζα?? Αντί δηλαδή να το αντιμετωπίζεται ως αστικό κόμμα, το οποίο εκτρέφει ελπίδες, του κάνετε και κριτική μήπως γίνει καλύτερο(στη διαχείριση...!?)?

Φάντασμα
18 Ιουλίου 2013 στις 11:07 μ.μ.

@ TRASH - Πάπια
Το κόμμα του Άρη ήταν το ΚΚΕ μέχρι το 1945 που το ΚΚΕ τον αποκύρηξε. Άρα από τότε μέχρι και μέχρι σήμερα το ΚΚΕ δεν είχε και δεν έχει καμμία σχέση με τον Άρη.
Αυτοί λοιπον που τότε έδιναν εντολή: "Ούτε νερό, ούτε ψωμί στον Άρη", αυτοί που τον κατήγγειλαν ανοιχτά στις 12.06.1945 από τις σελίδες του Ριζοσπάστη (με υπογραφή Ζαχαριάδη), καλά θα κάνουν σήμερα να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στην μνήμη του Άρη και ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ!

@Ανώνυμος 18/07 10:08μμ
Για να το καταλάβεις:
Ο Άρης σε ομιλία του στις 04.03.1945 σε κομματικά στελέχη στην Καλλιθέας Φθιώτιδας είπε ότι αφού το Κόμμα υπέγραψε (κακώς κατά τη γνώμη του) τις συμφωνίες Καζέρτας-Λιβάνου θα έπρεπε να τις σεβαστεί μέχρι τέλους. Στη συνέχεια δεν θα έπρεπε να αλλάξει ρότα και να διεκδικήσει με στρατιωτικά μέσα την κατάληψη της Αθήνας. Και τέλος αφού κατέκρινε την ηγεσία του ΚΚΕ για τον τρόπο που έχασε τη μάχη της Αθήνας, είπε ότι η νέα επόμενη τούμπα του ΚΚΕ με την υπογραφή της Συνθήκης της Βάρκιζας ήταν που πρόδωσε τον αγώνα του λαού.

Ο Άρης λοιπόν πίστευε ότι ο ΕΛΑΣ αφού κατείχε το πάνω χέρι από το 43 και μετά, έπρεπε να έρθει σε συμφωνία με τους Άγγλους ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ. Δεν υποστήριζε την σύγκρουση για τη σύγκρουση, παρά μόνο αν ήταν απαραίτητο. Αυτό για τους σημερινούς ΚΚΕδες λέγεται ..........Οπορτουνισμός!!!!!

Το ΚΚΕ δεν είχε ποτέ άποψη την εποχή της Εθν. Αντίστασης.
Τη μία το έπαιζε συμβιβαστικό (Καζέρτα-Λίβανος), μετά άλλαζε θέση και το έπαιζε ένοπλη επανάσταση (Δεκεμβριανά) και μετά πάλι άλλαζε θέση και ξανασυμβιβάζονταν (Βάρκιζα), για να ......ξαναλλάξει θέση και να ξαναγυρίσει στην ένοπλη πάλη (47-49).

Ο Άρης ήξερε να εκτιμά και να αξιοποιεί τις συνθήκες. Και το ότι δεν ήταν δογματικός το απέδειξε όταν υπέγραψε δήλωση (κάτι που δεν του συγχώρησε ποτέ το Κόμμα) για να αποφυλακιστεί και να συνεχίσει τη δράση.
Ο ¨Αρης δεν ήταν "γιούρια στα παλιούρια", ούτε "κατεβάζω τα βρακιά", όπως ταλαντευόταν το ΚΚΕ από το 41 ως το 49.

Ο Άρης ήταν ΗΓΕΤΗΣ και όχι κομματικό κατασκέυασμα!

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2013 στις 12:11 π.μ.

Ναι ρε δεν το μάθατε ο Αρης ηταν με την ανταρσυα και την συνιστώσα ροζα και ΔΕΑ
Καλα εσυ εχεις να φας κράξιμο με τις ανιστόρητες εξίσωσις που θα παει σύννεφο..Εισαι και σίγουρος για αυτα που γράφεις

κοινός νους
19 Ιουλίου 2013 στις 12:20 π.μ.

Η πολιτική τύφλωση είναι μία ασθένεια που ναι, μεν, κάνει αυτόν που την έχει να αισθάνεται μια χαρά χωρίς προβληματισμούς και ανησυχίες ( όπως ακριβώς ένας τρελλός δεν ξέρει ότι είναι τρελος και ως εκ τούτου δεν έχει κάποιο συνειδησιακό πρόβλημα ), από την άλλη μεριά όμως δε θα μπορέσει ποτέ να φουσκώσει τα πανιά αυτού που την έχει.

Βλέπω, για παράδειγμα, την άποψη που διατύπωσε κάποιος TRASH, για το ότι το ΠΑΣΟΚ καπηλεύτηκε τον Άρη Βελουχιώτη. Θα βρεθώ στην άχαρη θέση να μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ ( του οποίου δεν έχω υπάρξει ποτέ ψηφοφόρος ), αλλά θεωρώ ότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται χωρίς να φοβόμαστε ότι θα μας καταλογιστεί έλλειμμα αριστεροσύνης. Και η αλήθεια πρέπει να λέγεται όχι για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αλλά γιατί το αντίθετο δε βοηθάει την πολιτική σκέψη και την πολιτική δράση κατ' επέκταση. Αν δεν ειπωθεί, θα παραδώσουμε ένα ολόκληρο κοινωνικό ρεύμα στη δεξιά. Τώρα, όποιος πιστεύει ότι το δίλημμα δεξιά-αριστερά είναι πλαστό ας μην μπει στον κόπο να διαβάσει παρακάτω. Μάταιος θα είναι ο κόπος του.

Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, σχολιαστής αγνοεί ή κάνει ότι αγνοεί ότι το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην εξουσία το 1981 από ένα κοινωνικό ρεύμα που μέχρι τότε βρισκόταν στη γωνία, στο περιθώριο και στην ημιπαρανομία. Το κοινωνικό αυτό ρεύμα πάντα υπήρχε μέσα στην ελληνική κοινωνία και πότε βρισκόταν εν υπνώσει και πότε εκφραζόταν όπως στις εκλογές του 1958 με την ΕΔΑ, στις δημοτικές εκλογές του 1964 πάλι με την ΕΔΑ ή πιο πρόσφατα στις εκλογές του 1981 με το ΠΑΣΟΚ. Το τι έκανε στην πορεία το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό, αλλά εδώ δε θα μιλήσουμε για το ΠΑΣΟΚ αλλά για το κοινωνικό ρεύμα που το έφερε στην εξουσία. Το ρεύμα αυτό είχε σαφή πολιτική αναφορά στην Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ γι'αυτό εξάλλου η νομιμοποίηση της Εθνικής Αντίστασης ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν ανέβηκε στην εξουσία. Τότε μιλήσαμε για συντάξεις αντιστασιακών, ενώ μέχρι τότε τους αποκαλούσαν συμμορίτες και Εαμοβούλγαρους.

Και φτάνουμε, τώρα, οι κκεδες να λένε ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να μιλάνε για τον Άρη. Ποιοι; Αυτοί που φώναξαν “ούτε ψωμί ούτε νερό στο Μιζέρια” και θυμήθηκαν μετά από 65 χρόνια ότι είχε τελικά δίκιο και τον αποκατέστησαν. Και, εντάξει, αυτοί τον “αποκατέστησαν”, αυτόν όμως τον ρώτησαν; Και αν μπορούσαν να τον ρωτήσουν, τι θα τους απαντούσε;

Αλλά τα ίδια πράγματα δε συνέβησαν και με τον Τσε Γκεβάρα; Οι κκεδες τον θυμήθηκαν μόλις στα τέλη της δεκαετίας του'80. Μέχρι τότε οι εντολές του ΚΚΣΕ τους έλεγαν ότι ήταν τυχοδιώκτης. Ας μην αναφέρουμε και τη “στήριξη” που είχε από το ΚΚ Βολιβίας στον αγώνα του.

Εν πάσει περιπτώσει, θα μπορούσε να πει κανείς ότι λάθη γίνονται. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο να αποφασίζουν όποτε θέλουν και με την ίδια ευκολία να αποπέμπουν και να αποκαθιστούν οποιονδήποτε και από τη στιγμή που θα το κάνουν, να μην έχει κανείς άλλος δικαίωμα να αναφέρεται σε αυτόν σαν να είναι ιδιοκτησία τους.

Πριν(ς)
19 Ιουλίου 2013 στις 8:04 π.μ.

@ προς όψιμους φανατικούς φιλοαριανούς, οπαδούς και αναζητητές "ΗΓΕΤΩΝ". Για τους ανιστόρητους που θεωρούν το ΕΑΜ και τον Άρη το
αισωπικό κουνούπι και βόδι αντίστοιχα. Για όσους ονειρώνονται το καλό Εαμικό! ΠΑΣΟΚ του 80.Για όσους κριτικάρουν αποφάσεις σταθμούς του λαϊκού κινήματος, αγνοώντας ή διαστρεβλώνοντας το ιστορικό πλαίσιο που έγιναν.

Για όλους αυτούς ταιριάζει γάντι η φράση του Χαρίλαου: "Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς"

Ας ανησυχούν. Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά. Κατάφερε μέ­σα σε δύσκολες συνθήκες, να διατηρήσει τον επαναστατικό του χαρακτήρα, ενώ ποτέ δε φοβήθηκε να αναγνωρίσει λάθη, παρεκκλίσεις, να κάνει αυτο­κριτική ανοικτή και μπροστά στο λαό. Η ιστορική του διαδρομή δικαιώνει την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης του στην ελληνική κοινωνία.

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2013 στις 6:16 μ.μ.

Το ΚΚΕ δεν έρχεται από πολύ μακριά. Βρίσκεται πολύ μακριά...από την πραγματικότητα

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2013 στις 6:29 μ.μ.

Σας πουλισε ο τσιπρας
μολις τορα φαγατε γλεζο και το λαφαζανι
τοτε φαγατε τον Άρη τορα πονατε τον Άρη!!!!!!!!
Οτι και να πειτε εδωσε το κορμι του και την λεβεντια του σαν κομουνιστης. Ιστορια γραμμενη με αιμα δεν σβηνεται με καιροσκόπους.
Συνιστωσες αριστερες, τριχες κατσαρες.
Τωρα μουγκα στη στρουγκα κοροιδα.
Ντρεπομαι να βλεπω Λαφαζανη και Γλεζο στα γονατα.
Το «Cipralex», είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο που βοηθά στη θεραπεία της Γραμματείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό ...

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2013 στις 3:06 π.μ.

Ακατάληπτες ασυναρτησίες ανθρώπων που φαντασιώνονται ότι είναι έτοιμοι για επανάσταση και μετά πάνε ήσυχοι για ύπνο. Ξέρουν τι λένε, άραγε;
Αλλά, δυστυχώς, όπως είπε κάποιος παλιότερα, στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!

Πού να σφίξουν και οι ζέστες!

Φάντασμα
21 Ιουλίου 2013 στις 11:24 π.μ.

Τότε οι ΚΚΕδες έλεγαν τον Άρη καιροσκόπο και δηλωσία.

Τότε οι ΚΚΕδες του αρνήθηκαν "ψωμί & νερό" κατ' εντολή της καθοδήγησης και του Ζαχαριάδη.

Σήμερα οι ΔΕΙΛΟΙ αντί να παραδεχτούν το λάθος τους, ισχυρίζονται πως "άλλοι" και όχι το Κόμμα έφαγε τον Άρη (Ανώνυμος 20/7 6:29) ή επαναλαμβάνουν την γνωστή καραμέλα περί δήθεν "διαφορετικού ιστορικού πλαισίου" (Ανώνυμος 19/07 8:04) που ταιριάζει πάντα όταν το ΚΚΕ θέλει να δικαιολογεί τα τεράστια λάθη του.

Ψέυτες, διαστρεβλωτές, εγωπαθείς. Κλασικοί ΚΚΕδες δηλαδή........

Πριν(ς)
21 Ιουλίου 2013 στις 11:22 μ.μ.

@ Φάντασμα
Χρυσάβγουλο άντε στις φασιστοσελίδες για τέτοια λασπο-γκεμπελικά σχόλια και για αναζήτηση ΗΓΕΤΗ. Εκεί μοιράζουν τις καραμέλες, που όπως φαίνεται από τα γραφόμενά σου, σ' αρέσουν.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2013 στις 11:44 μ.μ.

Στο πρώτο σχόλιο κάποιου TRASH είδα με κεφαλαία γράμματα ότι ο Άρης αποκαταστάθηκε από το ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ και αντιλήφθηκα ότι εννοεί περίπου ότι το ΚΚΕ όποτε θέλει τον αποκηρύσσει, όποτε θέλει τον διαβάλλει και όποτε θέλει τον αποκαθιστά επειδή είναι δικός του κατά κάποιο τρόπο και όποιοι άλλοι τολμάνε να μιλάνε για τον Άρη είναι υποκριτές και καπηλεύονται το όνομά του. Κάτι σαν πνευματικά δικαιώματα, δηλαδή, που έχει το Κόμμα.

Ας μάθει λοιπόν ο κύριος TRASH με αφορμή αυτό, ότι δεν υπάρχει ένα ΚΚΕ, αλλά πολλά που ο καθένας από μας τα έχει πλάσει στο μυαλό του και βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με το απολίθωμα του Περισσού που απλώς κρατάει τη σφραγίδα και μέσω αυτής παγιδεύει τον κόσμο στις γραμμές του.

Δεν υπάρχει λοιπόν αποκλειστικό δικαίωμα του Κόμματος να μιλάει για τον Άρη και αν είχε λίγη ντροπή - με βάση τη στάση του απέναντι στον Άρη – θα έπρεπε να κάνει την πάπια

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2013 στις 11:49 μ.μ.

Φαντασμα
Τι ειπε το στομα σου ρε χαμένε για το 41 49..?

Φάντασμα
22 Ιουλίου 2013 στις 10:29 π.μ.

@Ανώνυμος 21/07 11:49
Γιατί ρωτάς; Δεν ξέρεις ανάγνωση; Ξαναδιάβασε να καταλάβεις..

@Πριν(ς)
Για την ταμπακιέρα θα πεις κάτι ή όταν δεν έχεις τι να πεις και το γυρνάς στα μπινελίκια;
Καταντήσατε: "Κομμουνιστές" κατ' όνομα, Τραμπούκοι κατ' ουσία.

Είστε θλιβεροί.

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2013 στις 8:19 π.μ.

Είναι κάτι λεβέντες εδώ στα πέριξ του διαδικτύου, που νομίζουν ότι μπορούν να λένε ότι χοντράδα τους έρθει στο μυαλό και κατόπιν να πετάνε ένα ζήτω το ΚΚΕ, αφού έχουν βρίσει τους πάντες και παραποιήσει τα πάντα.
Καταρχήν, σωστά το τρέχον ΚΚΕ, αποκατέστησε μόνον πολιτικά, τον Άρη Βελουχιώτη. (Για την ακρίβεια το ΚΚΕ τον αποκατέστησε ιστορικά).
Το συγκεκριμένο πρόσωπο έπαυσε να είναι μέλος του ΚΚΕ από το 1938.
Το 1942 ξεκίνησε την αντιστασιακή του δραστηριότητα ως ιδιώτης, (εννοώ δεν εκπροσωπούσε κάποιον πολιτικό σχηματισμό).
Σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς την πολεμική τέχνη την έμαθε δίπλα στους ληστές και συμμορίτες Μπελή και Μπεγνή.
Και όταν λέμε ληστές, μιλάμε για φυσιολογικούς ανθρώπους που η απανθρωπιά του νόμου τους έβγαλε στο βουνό και όχι το νταηλίκι, κάποια βεντέτα ή η προσωπική τους αλητεία.
Δεν μιλάμε δηλαδή για τίποτα τομάρια.
Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να σταματά τις φάλαγγες των ηττημένου Ελληνικού Στρατού και να τις αναγκάζει να του παραδίδουν οπλισμό και εφόδια.
Όντας μακριά από τον διαβρωμένο μηχανισμό του ΚΚΕ, (του οποίου το σύνολο της ηγεσίας ήταν έγκλειστο στην Ακροναυπλία και εξόριστο στα ξερονήσια) κατάφερε να μην τον πάρουν στα σοβαρά οι αρχές και να δημιουργήσει, πιστά σε αυτόν, σώματα, στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, τους γνωστούς Μαυροσκούφηδες.
Η ηγετική του ικανότητα εντοπίζεται σε δύο βασικά στοιχεία, που δεν τα έχει σήμερα το ΚΚΕ.
Προσεγγίζει ασύλληπτα στελέχη του ΚΚΕ, όπως τον Γραμματέα του ΚΚΕ στη Λαμία,αλλά και στελέχη του Ελληνικού Στρατού πιστά στο αποτυχημένο κίνημα του 1935. (Στέφανο Σαράφη, Ευριπίδη Μπακιρτζή, Νεόκοσμο Γρηγοριάδη, κ.α.)
Η μίξη στρατιωτικής τέχνης και συνομωτισμού έφερε τα γνωστά αποτελέσματα.
Αυτό ήταν και το πρόβλημα του ΚΚΕ, ήδη από το 1943 και μετά.
Ένας διαγραμμένος, ένας "πρώην", ένας αποτυχημένος, για τα τότε κομματικά στερεότυπα, γίνεται επικεφαλής του Αγώνα.
Με απούσα την ηγεσία του '30, τα μέλη του ΚΚΕ, "ορφανά" αλλά και "ελεύθερα" ενεργούν με ηρωϊκούς αυτοχεδιασμούς, με τακτικές της στιγμής με γνήσιο επαναστατικό και πατριωτικό ένστικτο και με τιποτένια κυριολεκτικά μέσα οικοδομούν την λεγόμενη Εθνική Αντίσταση.
Κι αυτό ήταν ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα για την τότε ηγεσία.
Μετά πως να σου είναι υπάκουα τα μέλη;
Το κακό με τον ήρωα δεν είναι μόνο ότι αποκτά ηθικό ανάστημα, αλλά ταυτόχρονα αποκτά και συνείδηση του προορισμού του.
Συνείδηση και ηθικό ανάστημα είναι δύο πράγματα που οι μηχανισμοί και οι νόμοι του ανθρώπου τα αντιμετωπίζουν ως πάθηση και μάλιστα ανίατη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger