Home » , , » Ενας αστός δημοσιολόγος για την πώληση του "902"

Ενας αστός δημοσιολόγος για την πώληση του "902"

Από giorgis , Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 | 10:23 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ο Δημήτρης Δανίκας είναι ένα ναυάγιο της ταξικής πάλης, που θα έγραφε και ο «Ριζοσπάστης». Ακόμα και τώρα που σιτίζεται από την φυλλάδα του «κομιστή» δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει το αντιΚΚΕ μένος του, κάποιες φορές φτάνοντας σε σημείο να αυτογελοιοποιείται.  (Διαβάστε την παραπομπή που υπάρχει στο τέλος της ανάρτησης).
Όμως επειδή ήδη –με την γνωστοποίηση της αγοράστριας εταιρείας του «902»- άρχισαν σε ηλεκτρονικά μέσα να γράφονται πολλά, δεν μπορεί να μην αναφέρουμε ένα κείμενο του Δ. Δανίκα που, κατά την άποψη μου, βάζει τα πράγματα στην θέση τους, αν και δεν μου δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχω διατυπώσει σε άλλο κείμενο μου.

Εδώ, ας μην ξεχνάμε ότι ο σημερινός καλαμαράς του «Πρώτου Θέματος» υπήρξε για χρόνια δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και ας μην αποκλείσουμε να έχει ..ίχνη συνείδησης.. όπως επικαλείται το ερέθισμα για να γράψει το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύτηκε εδώ.


Μην ακούω κακόβουλες ανοησίες και αστήρικτες συκοφαντίες. Το ζήτημα του «902 Αριστερά στα FM» είναι μια ιστορία εντελώς αλλιώτικη από όλες τις άλλες.

Το λέω αυτό επειδή επί σειρά ετών υπήρξα δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και για ένα χρόνο διευθυντής προγράμματος του 902. Εχουμε και λέμε. Προς αποκατάσταση της αλήθειας. Το οφείλω στην συνείδησή μου. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

Πρώτο. Σχετικά με τους εργαζόμενους. Απαντες και άπασες σε εθελοντική εργασία. Ουδείς σε υποχρεώνει να δουλεύεις επί 16ωρου βάσεως για φραγκοδίφραγκα. Το κάνεις επειδή το πιστεύεις. Για  την ιδεολογία  σου, για την τιμή των όπλων, για τα όνειρά σου. Εμείς ας πούμε δουλεύαμε για εβδομήντα χιλιάρικα το μήνα. Και την ίδια στιγμή αρκετοί εξ ημών ήμασταν παραλήπτες  δελεαστικών προτάσεων από μπόλικες εφημερίδες.  Δεν  πήγαμε. Γιατί έτσι γουστάραμε.
Ας πούμε. Ο Νίκος Μπογιόπουλος, σημερινός αρθρογράφος του «Ριζοσπάστη» και ένας από τους top της ελληνικής  δημοσιογραφίας, θα μπορούσε κάλλιστα με τριπλάσιο μισθό  να μεταπηδήσει σε οποιαδήποτε εφημερίδα. Σήμερα μέσα στην κρίση. Δεν το  κάνει.
Μαγκιά του.
Και όταν φύγαμε, όσοι φύγαμε, το κάναμε επειδή διαφωνήσαμε!

Δεύτερο. Σχετικά με την ηγεσία του ΚΚΕ. Από την πώληση του 902 ουδείς εξ αυτών πρόκειται να βάλει μισή δραχμή στην τσέπη του. Οτι περί του αντιθέτου λέγεται προέρχεται είτε από ανυποψίαστους  είτε από κακόβουλους.
Με τα μάτια μου έχω  δει πρωτοκλασάτα στελέχη του Περισσού -ανθρώπους που είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους σε εικονικές εκτελέσεις- να σιτίζονται με   ένα  γιαουρτάκι και να σφουγγαρίζουν με τα χέρια τους το μικροσκοπικό τους διαμέρισμα. Πάει τελείωσε. Οι άνθρωποι είναι ταγμένοι μέχρι  θανάτου!

Τρίτο και τελευταίο. Σχετικά με την πολιτική. Με απλά λόγια. Για οτιδήποτε μπορείς να τους κατηγορήσεις. Για την προσκόλλησή τους στο παρελθόν. Για την μετατροπή του κόμματος  σε   συνδικαλιστικό οργανισμό. Για το γεγονός  ότι εν μέσω οικονομικής  χρεοκοπίας και   καταστροφής του δικομματισμού, το ΚΚΕ μετά  βίας εξασφαλίζει ποσοστό κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Και για το γεγονός ότι με κανένα άλλο πολιτικό φορέα δεν βρίσκει γέφυρα επικοινωνίας.
Για όλα μπορείς να τους ασκήσεις δριμύτατη κριτική. Ομως η τιμιότητά τους και η ακεραιότητά τους είναι ταυτόσημη με των αληθινών ασκητών.
Πουλήσανε τον 902 επειδή τα κομματικά ταμεία είναι άδεια. Τι να κάνουν δηλαδή; Να εξαερωθούν από την αφαγία; Δεν συμφωνώ με την γενική πολιτική του ΚΚΕ. Υποκλίνομαι όμως στην ηθική  τους!

Διαβάστε επίσης

Οταν ο Δ. Δανίκας "συμβουλεύει" το ΚΚΕ  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

903
11 Αυγούστου 2013 στις 1:15 π.μ.

Μάλον τα προφανή λέει ο άνθρωπος. Το σκύλεμα που παίζεται πάνω στο κλείσιμο του 902 από διάφορα "αριστερά" κέντρα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Το βασικό είναι ότι η ενημέρωση του λαού έχασε ένα ταξικό μετερίζι. Πονάμε γιαυτή την εξέλιξη. Πολύ. Όμως, παρά τη νέα αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, το καθήκον της ενημέρωσης των εργαζομένων από τη σκοπιά της εργατικής τάξης για όλους τους φίλους και υποστηρικτές του ΚΚΕ αποτελεί νέα πρόκληση. Θα κερδηθεί.

Όσο για του διάφορους αριστερούς, όψιμους τιμητές του 902, της ταξική ενημέρωσης, και της μαρξιστικής δημοσιογραφίας, ταιριάζει γάντι το λαϊκό ρητό "θέλει η κακομοίρα... να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει".

Ενα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στους εργαζόμενους του 902 για το ωραίο ταξίδι που μας πρόσφεραν όσα χρόνια κρατούσαν ραδιόφωνο και TV. Και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ για την υπερήφανη στάση που κρατούν σήμερα με το κλείσιμο. Όσο υπάρχει αυτός ο κόσμος το ΚΚΕ και η υπόθεση του σοσιαλισμού είναι ακόμη ζωντανά!

Εμπρός σύντροφοι. Αφήστε τα πρασινο-γαλαζο-ροζ παπαγαλάκια να λένε. Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική και όχι με λάσπη και υποταγή.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2013 στις 12:27 μ.μ.

Απο τον χθεσινό 902gr:
"...Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη. Γι' αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα."

Όλα καλά;

Προφανώς όχι...

Τα αυτονόητα
1.Ο σταθμός "πάει" κάπου,άρα οι θεωρίες για μηχανήματα μόνο πανε στράφι
2.Δεν θα δοθεί σε κόμμα, σε επιχειρηματία φίλο κόμματος όμως;
3.Οπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία...ωχ,ωχ, γιατί η λέξη "offshore" έρχεται αυτόματα στο μυαλό μας;
4.Γιατί αυτά τα (έστω λειψά)στοιχεία δεν δόθηκαν στην αρχική ανακοίνωση αλλά σε ανώνυμο σχόλιο στον 902.gr;
Αυτά προς το παρόν.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2013 στις 2:51 μ.μ.

Ο εχθρός είναι εντός.
Ξυπνήστε όσοι μπορείτε, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΝΕΣΤΕ ΑΠ'ΤΟ ΚΟΜΜΑ.
Την επίθεση στο ΚΚΕ την κάνει εδώ και πολλά χρόνια μια δράκα ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ.
Και την κάνει πολύ οργανωμένα και πετυχημένα.
Ο δήθεν αριστερισμός τους πάει χέρι-χέρι με τους πιο αισχρούς συμβιβασμούς με το αστικό κράτος,τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες του.
Για τη βρωμοδουλειά του ο μηχανισμός αμείβεται.
Κρατικά ντιλ.Δουλειές με μεγαλοεπιχειρηματίες.
Κομματικές επιχειρήσεις.
Στρατός επαγγελματικών στελεχών που για να σώσει το τομάρι του είναι ικανός να κάνει την πιο μεγάλη βρωμιά,να περιφρουρήσει τη Βουλή,να βρίσει τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα,να συνεργαστεί με την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας,να σαμποτάρει απεργίες και κινητοποιήσεις,να χαφιεδίσει εναντίον των ενοχλητικών.
Και το κάνει στην ψύχρα.Στεγνά.Χωρίς αναστολές.
Για τη βρωμοδουλειά του ο προδοτικός μηχανισμός,
δημιουργημένος από μια δράκα ηγετικών στελεχών,
έχει ασυλία απ'το κράτος.
Κανένας έλεγχος του ΣΔΟΕ για τις επιχειρήσεις,
τις offshore και τις διάφορες λίστες Λαγκάρντ.
Εγγυημένη μέχρι σήμερα γωνιά στη Βουλή.
Ευρωπαϊκά κονδύλια για δουλειές των κομματικών επιχειρήσεων.Αναπτυξιακοί νόμοι.
Το ΚΚΕ είναι η αντιπολίτευση που όλες οι κυβερνήσεις ονειρεύονται να έχουν.
Σκυλάκι του κράτους.
Άκακο,ακίνδυνο,πρόθυμο για τα πάντα.
Ένα κανίς για την αστική τάξη,που με τις πλάτες του κράτους παριστάνει το μαντρόσκυλο στους διαδηλωτές και στους διαφωνούντες.
Μία η λύση.
Να αποκαλυφθούνε ΟΛΑ για την ΚΡΑΤΙΚΗ προδοτική δράκα που λυμαίνεται το ΚΚΕ χρόνια τώρα.
ΟΛΑ,ΟΜΩΣ!ΤΙΝΟΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ.Σε ποιες λίστες βρίσκονται.Με ποιους κρατικούς μηχανισμούς συνεργάζονται τακτικά.Τα πάντα.
Καλύτερα να γίνει αυτό ΠΡΙΝ ο λαός σιχαθεί τόσο πολύ το ΚΚΕ που το πετάξει έξω απ'τη Βουλή.
Να σπάσει το απόστημα,να γίνει επανεκκίνηση.
Να αναλάβουν το Κόμμα άνθρωποι και μηχανισμοί ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Τη δράκα δεν τη νοιάζει τώρα αν βγει το ΚΚΕ έξω απ'τη Βουλή.Τα λεφτά της είναι εξασφαλισμένα από τις επιχειρήσεις,ενώ κάποια κρατική χρηματοδότηση θα συνεχίσει να πέφτει.
Αυτοί που βρίσκονται στον ΠΕΡΙΓΥΡΟ αυτής της ΚΡΑΤΙΚΗΣ δράκας θα χάσουν το ψωμί τους,αφού τα λεφτά θα λιγοστέψουν.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2013 στις 6:15 μ.μ.

ρε φιλε 2.51 γελάει ο κοσμος μαζι σου εχεις γεμίσει ολα τα ποστ με τις ίδιες χαζομάρες χωρις ειρμό .

Να σου πω εγω κατι που ταιριάζει για εσενα.....Τα παθη οπως ο "έρωτας" για το κκε συχνα στραβώνουν οπως αντίστοιχα εφηβικές συνήθειες κουφενουν

Εκτος αν το εχεις κάψει το μηχάνημα,αλλα ειναι νωρίς απο τωρα..

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2013 στις 11:40 μ.μ.

Το να ρίχνουμε λάσπη παιδιά και να κράζουμε παντού το ΚΚΕ είναι το μόνο εύκολο...το να κάτσουμε να διαβάσουμε,να σκεφτούμε και να ανοίξουμε τα μάτια μας να δούμε τι συμβαίνει τριγύρω μας είναι μάλλον κάπως δύσκολο.θα βοηθήσω!Το ΚΚΕ στηρίζεται οικονομικά στα μέλη και στους φίλους του και όχι σε επιχειρήσεις.Ο "902" ραδιόφωνο τηλεόραση χτίστηκε και αναπτύχθηκε με την ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ και τη στήριξη φίλων του κόμματος και του σταθμού, με τη δουλειά και το μεράκι των εργαζομένων σ’ αυτόν.Ο 902 δεν είναι επιχείρηση και το ΚΚΕ δεν είναι εργοδότης!Η καπιταλιστική κρίση λοιπόν που χτυπάει αλύπητα τον λαό είναι λογικό ότι δεν θα μπορούσε να μην χτυπήσει και το ΚΚΕ...Έτσι Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.Όσο και να προσπαθούνε να χτυπήσουνε το ΚΚΕ αυτό θα μένει όρθιο!και αυτό είναι που τους πονάει...Ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει ποτέ να παλεύει για τα λαικά δικαιώματα,ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να δείχνει ποιος φταίει σήμερα για όσα περνάει ο λαός και οτι δεν θα σταματησει ποτε να προσπαθει να οδηγησει τον λαο στην εξουσια !Αυτό ειναι που φοβούνται οι μεγαλοβιομήχανοι και οι εφοπλιστες και καλα κανουν!

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 7:47 μ.μ.

να πούμε μερικές αλήθειες:
1) οι εταιρείες που έχει το κκε στην κατοχή του είναι ο ριζοσπάστης και η τυποεκδοτική.
2) το κκε επιλέγει να πουλήσει τη ραδιοτηλεοπτική προκειμένου να μποσέσει να αποπληρώσει τις αποζημιώσεις σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας.δεν το παίζει αριστερούλικο αφήνοντας ξεκρέμαστους τόσους εργαζόμενους.
3) σε μια καπιταλιστική και ανταγωνιστική οικονομία που η κρίση του συστήματος βαθαίνει, είναι αδύνατο μικρές εταιρίες όπως ο 902 να επιβιώσουν. τα μονοπώλια σα μεγάλα αρπαχτικά μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 7:53 μ.μ.

4) σε μια παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική οικονομία είναι τουλάχιστον αυταπάτη να πιστεύουμε πως μπορούν να υπάρχουν σοσιαλιστικές νησίδες που να λειτουργούν όπως θα λειτουργούσαν σε μια σοσιαλιστική οικονομία.πόσο μάλλον οι επιχειρήσεις του κκε που δε λειτουργούν με σκοπο το κέρδος αλλά συμβάλλουν στη διαφώτιση της εργατικής τάξης και την καθοδηγούν ώστε να αποκτήσει συνείδηση της ιστορικής της αποστολής και να τσακίσει το αστικό κράτος οικοδομώντας τη δική της σοσιαλιστική εργατική λαϊκή εξουσία

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 7:59 μ.μ.

5) ο 902 δεν θα μπορούσε να πουληθεί παρά σε κάποιον καπιταλιστή, αφού μόνο οι καπιταλιστές έχουν στα χέρια τους μέσα παραγωγής αλλά και τα κεφάλαια να τα αποκτήσουν.θα ήταν αδύνατο στο στάδιο του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού δηλαδα να μπορεί ένας εργάτης με την τίμια εργασία του να αγοράζει ολοκληρους σταθμούς

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 8:13 μ.μ.

Μολόγησαν χωρίς ανάκριση.Μόνοι τους ανέφεραν το όνομα της εταιρείας-βιτρίνα.Μοιραίο λάθος.
Τώρα το κουβάρι ξετυλίγεται και φτάνει στο Μαρινάκη γρήγορα.
Α ρε Κουτσούμπα,ούτε πωλητή της χρονιάς δεν θα μπορέσουμε να σε ανακηρύξουμε.Χαλάει η πώληση.
Παραλίγο να βγεις πωλητής της χρονιάς.
Τώρα πας για χρυσό βατόμουρο.Ας πρόσεχες.
Πώληση σε 100% ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,η οποία έχει από πίσω άλλη offshore και μετοχικό κεφάλαιο 2 χιλιάρικα;Ρε σεις,με τα κρέατα στους ώμους σας πιάσανε ρέέέι...
Είπαμε. ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ έχει το έργο μπροστά.
ΚΑΙ το όνομα του Μαρινάκη θα βγει στη φόρα
θέλετε ή όχι,ΚΑΙ η πώληση τελικά δεν θα γίνει.

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2013 στις 6:42 μ.μ.

Ρε φίλε 11.40, ο Σαμαράς ξςπουλάει τα ασημικά της χώρας, Το ΚΚΕ ρε φίλε δεν πούλησε τα ασημικά, πούλησε την ψηχή του ρε φίλε. Χίλες φορές να πούλαγε το κτίριο του Περισσού για να ξεχρεώσει ρε φίλε. Οχι την φωνή του όμως. Το ότι αυτό το κανάλι θα λέει υπέρ των μνημονίων τώρα δεν το πειράζει; Αύριο μπορεί να πουλήσει και το σήμα του το σφυροδρέπανο. Τι θα λέτε τότε; Δεν πειράζει; Σταματήστε να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα.

Ανώνυμος
19 Αυγούστου 2013 στις 1:30 μ.μ.

ξερεις τι δεν μπορείς να καταλάβεις και μιλάς για δικαιολογίες; το ΚΚΕ είτε αρέσει είτε όχι ΔΕΝ είναι επιχείρηση. Ο καπιταλιστής δεν πουλάει για να ξεχρεώσει τους εργαζομένους. Στα παπούτσια του. Το ΚΚΕ δεν σκεφτεται λοιπόν πως θα κάνει επενδύσεις με τα λεφτά της πώλησης αλλά πως θα είναι οικονονομικά εντάξει, πρώτα από όλα στους εργαζόμενους.
Και για να μην ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ κάποιοι για τη φωνή του ΚΚΕ... Η φωνή και οι θέσεις του φτάνουν στόμα με στόμα σε κάθε χώρο δουλειάς - ΝΑΙ- με πολλές δυσκολίες.
Όσο για τα διάφορα σενάρια που βλέπω γραμμένα, τι να πω...
Και αγωνιστής και παπαγάλος των ΝΕΩΝ του Ψυχάρη και του συκοφάντη ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται!!!
Αν το ΕΣΡ διαπίστωνε κάποια παρατυπία λέτε να μην την εβγαζαν στη φόρα!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger