Home » , » Ταξίδι μνήμης στα νησιά της εξορίας: Φολέγανδρος

Ταξίδι μνήμης στα νησιά της εξορίας: Φολέγανδρος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 | 8:07 μ.μ.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Πολύδωρου Δανιηλίδη: «Ο Πολύδωρος Θυμάται…», Ιστορικές Εκδόσεις -Αθήνα 1990:

«Στο τέλος του μήνα ήρθε η διαταγή της μετακίνησής μας. “ Ηθελαν να μας συγκεντρώσουν όλους τους εξόριστους σε τρία νησιά:

Στην “Ιο πήγαν ο Μάξιμος, Γραμματέας του Κόμματος και πρώην βουλευτής, ο Χαϊτάς, ο κατόπιν Γραμματέας του Κόμματος, και δυό-τρία άλλα στελέχη, που είχαν περάσει στρατοδικείο, είχαν αθωωθεί, και εξορίστηκαν στην Ίο.

Στη Φολέγανδρο

Εμένα με πήγαν στη Φολέγανδρο. Εκεί βρήκα καμιά εικοσαριά συντρόφους. Ανάμεσά τους τον Πουλιόπουλο, το Γιάννη Ζεύγο, (δηλαδή τον Ταλαγάνη), τον Γιώργη Κολοζώφ Γραμματέα της Νεολαίας (ΟΚΝΕ), το δημοσιογράφο Ορφέα Οικονομίδη πατέρα του δημοσιογράφου και συγγραφέα κι έναν άλλο δημοσιογράφο από την Καλαμάτα, που δεν είχε ιδέα από τα δικά μας, αλλά είχε εξοριστεί για λόγους ερωτικής αντιζηλίας με έναν αστυνομικό.

Επίσης ανάμεσά τους ήταν ο Παρασκευάς, Γραμματέας του Σωματείου Καπνεργατών Ξάνθης, ένας Γεωργιάδης, καπνεργάτης από την Κομοτηνή, ο Βασίλης ο Καρασκόγιας από τα Γιάννενα, ένας καθηγητής από τη Λειβαδιά, που μας έφυγε νωρίς κι” αρκετοί καπνεργάτες ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger