Home » , » Σ. Σάββας, πρόεδρος ΕΛΜΕ Πειραιά: "Είναι ταξικό και συναδελφικό μας χρέος να απεργήσουμε" (Βίντεο)

Σ. Σάββας, πρόεδρος ΕΛΜΕ Πειραιά: "Είναι ταξικό και συναδελφικό μας χρέος να απεργήσουμε" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 | 4:31 μ.μ.

Για την κατάσταση που υπάρχει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτική, μίλησε στην τηλεόραση του Σκάι ο Σάββας Σάββας πρόεδρος ΕΛΜΕ Πειραιά. 

Αναφέρθηκε στους δέκα χιλιάδες μαθητές που διώχνονται απ’ την ειδικότητα που έχουν επιλέξει για να καταντήσουν πελατεία στους εμπόρους γνώσεις των ιδιωτικών ΙΕΚ.
«Ερχεται τώρα το νομοσχέδιο για την εκπαιδεύσει να γιγαντώσει –αυτό το φαινόμενο- να το γενικεύσει και να σπρώξει και άλλους χιλιάδες μαθητές έξω απ’ την επαγγελματική εκπαίδευση έξω απ’ το γενικό Λύκειο προς την κατάρτιση και την μαθητεία, προσφορά τζάμπα εργασίας προς τους εργοδότες», τόνισε ο εκπαιδευτικός.

 Μέσα στο καλοκαίρι 2.500 εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και οι περισσότεροι απ αυτούς θα βρεθούν απολυμένοι, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος, ταξικό, συναδελφικό, να απεργήσουμε και να απαιτήσουν να επαναπροσληφθούν οι καθηγητές που είναι υποψήφιοι για απόλυση και να αποσυρθεί το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger