Home » » Απλή καταγραφή ναζιστικών προκλήσεων;

Απλή καταγραφή ναζιστικών προκλήσεων;

Από giorgis , Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 | 7:33 π.μ.

Του Γ. Γ.

Θα το γράψω, δεν μπορώ να το καταπιώ. Υπήρχε ποτέ περίπτωση απ’ το 1974 τότε που εγώ πιτσιρικάς Κνίτης, (θυμάμαι ήταν γραμματέας της Ν,Ε Λέσβου του ΚΚΕ ο Παναγιώτης  Βόλιας, -πολύ ξεχωριστός άνθρωπος- και γραμματέας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ το φιλαράκι μου –τότε- ο  Γιάννης  Τ. ) να είχαμε πρόκληση από φασιστοειδή και εμείς να μην τους δίναμε αποφασιστική απάντηση;

Τότε θα μου πείτε, ότι εμείς δεν ξέραμε ότι η απάντηση έπρεπε να δοθεί «με όρους κινήματος» και ….κάπου παραφερόμαστε.

Πάντως κάτι δεν μου έρχεται καλά και είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι  φίλοι μου, σύντροφοι, που ζήσαμε μαζί τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης θα έβγαζαν σπυράκια  αν διάβαζαν το παρακάτω κείμενο απ’ τον σημερινό «Ριζοσπάστη».  (Πιθανόν να μην καταλαβαίνουμε ακόμα πώς οι φασίστες-ναζιστές αντιμετωπίζονται με «όρους μαζικού κινήματος»), και να μας ξενίζει η απλή περιγραφή ενός τέτοιου γεγονότος που κάνει ο «Ριζοσπάστης»:


Στον Πειραιά τον «ψάχνανε», στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία παρουσιάστηκε χτες και συνελήφθη ο Αναστάσιος Πανταζής (γνωστός στον υπόκοσμο του Περάματος ως «Τάσος») καταζητούμενος για την επίθεση κατά στελεχών του ΚΚΕ στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τον γνωστό εργολάβο σε δημόσια έργα, που «διέπρεψε» στη δημόσια ζωή της πόλης την εποχή που δήμαρχος Περάματος ήταν ο Γ. Γλύκας. Ο ίδιος είναι παράλληλα ιδιοκτήτης καταστήματος - «μπαλονάδικου» που αναλαμβάνει το στόλισμα σε γάμους και βαφτίσια.

Τη βραδιά της δολοφονικής επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, με τη σιγουριά που του παρείχαν οι «πλάτες» που διέθετε, είχε συστηθεί με τη φράση: «Είμαι ο Πανταζής... τελειώσατε».
Ο ίδιος εμφανίζεται εμπλεκόμενος στη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγυπτίων μεταναστών στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, ενώ από την άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα έχουν προκύψει συνομιλίες του με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

4 Οκτωβρίου 2013 στις 8:19 π.μ.

Δηλαδή ρε Γιώργη τι έπρεπε να κάνουν τα μέλη του ΚΚΕ;
Να ζωστούνε και αυτά από ένα κουζινομάχαιρο και να παίζουνε συμμοριτοπόλεμο στα σοκάκια;
Και τι θα είχε επακολουθήσει εάν είχαν κάνει κάτι τέτοιο;
Τώρα και ο Πρωθυπουργός μας, μας πληροφόρησε πως "σειρά έχει το άλλο άκρο που είναι ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ".
Δεν είναι ολοφάνερο το τι θέλουν να μεθοδεύσουν;
Και δεν είμαστε στην μεταπολίτευση...

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2013 στις 1:10 μ.μ.

Από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και κάθε μέρα ο Νίκος Μπογιόπουλος θα αρθρογραφεί στο enikos.gr. Εκτιμώ πάρα πολύ το σύντροφο Μπογιόπουλο και αυτά που γράφει. Ο Χατζηνικολάου όμως είναι εντελώς συστημικός, κρυφομνημονιακός, νεοδημοκράτης (αν και ντρέπεται να το πει). Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία μάλλον δεν θα κρατήσει για πολύ. Όπως και να χει καλή τύχη σύντροφε.
Για τα μπάσταρδα των ναζί: Αν δεν διαμαρτύρονταν ο κόσμος για τα απαίσια εγκλήματα τους, ακόμα θα τους ξέπλεναν τα κανάλια και θα μιλούσαν για το πόσο σοβαροί είναι, ώστε να συμμαχήσουν με τη χούντα του σαμαρά. Ας θυμηθούμε όλες τις δολοφονίες του κράτους παρακράτους της δεξιάς κι ας απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι ανήθικοι αυτουργοί, αυτοί που φυλάνε τα φίδια στον κόρφο τους.

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2013 στις 2:33 μ.μ.

Και ποια θα πρέπει να είναι η ανάλυση: πάμε να παίξουμε ξύλο? Μ¨ηπως θα ήταν πολύ σταλινικό τότε? Ρε τι να πω το ένα σας βρωμάει το άλλο σας ξυνίζει το πρόβλημα όλο γύρω από το ΚΚΕ είναι , α και μην ξεχάσω πόσο το αγαπάτε και πόσες αναμνήσεις έχετε ότα ήσασταν μέλη. Το ΚΚΕ έχει δώσει απαντήσεις πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ο φασισμός και η Χ.Α. και το θέμα δεν είναι να προσωποποιηθεί με το συγκεκριμένο κάθαρμα αλλά πως σαν ιδεολογία να απομονωθεί στη συνείδηση του λαού. Σπουδαία παρατήρηση ¨μπράβο¨.....

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2013 στις 3:23 μ.μ.

ευτυχως που εφυγες απο το κομμα γιατι την ειχαμε ασχημα
ενας αστος

φωτης ζερβος
4 Οκτωβρίου 2013 στις 3:38 μ.μ.

ΓΓ βγαλε "σπυράκια" για τους όρους αντιφασιστικης παλης "εκτός κινήματος" δλδ τα ατομικά μπραβιλικια κοκ

4 Οκτωβρίου 2013 στις 7:32 μ.μ.

Πιθανόν σε κάποιους δεν έγινα κατανοητός. Τηλεγραφικά θα έλεγα ότι προτιμούσα η ναζιστική συμμορία να είχε παντού την ίδια αντιμετώπιση, όπως είχε στο Περιστέρι. Είναι τυχαίο ότι σ' αυτή την περιοχή ούτε γραφεία τόλμησε να ανοίξει, ούτε ανοιχτή συγκέντρωση να κάνει; (Μια φορά που προγραμμάτισε με ομιλητή τον Χ. Παππά, την ανέβαλε άρον-άρον).

6 Οκτωβρίου 2013 στις 1:46 μ.μ.

Οπου έχει δυνάμεις το ΚΚΕ Γιώργη, τους προγκάει. Μαζικά πολιτικά και οργανωμένα, και όχι πάντα με τον ευγενέστερο τρόπο.
Τα δημοσιεύματα στον Ριζοσπάστη από πέρσι είναι δεκάδες (τουλάχιστον).
Άρα ο τίτλος "απλή καταγραφή" είναι τουλάχιστον άστοχος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger