Home » , » Πρόταση του Σύριζα για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων στοχοποιεί τον Βενιζέλο

Πρόταση του Σύριζα για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων στοχοποιεί τον Βενιζέλο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 | 9:19 μ.μ.



Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε απόψε στη Βουλή πρόταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων, με την οποία στοχοποιείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, όπως και άλλοι υπουργοί που σύμφωνα με τον Σύριζα ευθύνονται σε ένα διαρκές σκάνδαλο. Αν και λογικά δεν θα έχει καμιά τύχη, αφού για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή πρέπει να ψηφιστεί από 151 βουλευτές, ωστόσο το κόμμα της Κουμουνδούρου πιστεύει ότι κατά την συζήτηση στην βουλή μπορεί να εκθέσει πολιτικά τον Ε. Βενιζέλο.

Με την ευκαιρία να θυμήσουμε ένα απόσπασμα από περασμένο δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc:

 Η προκλητική παρέμβαση του Βενιζέλου  είναι εκείνη που κάνει πολιτική ρύθμιση για την εταιρεία HDW. Η HDW, αφού προπληρώθηκε τα υποβρύχια και μοίρασε μίζες, δεν παρέδωσε τα υποβρύχια, δεν υλοποίησε αντισταθμιστικά προγράμματα και έπρεπε να πληρώσει ρήτρες στο Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης έκανε φοροπαραβάσεις και χειρίστηκε εικονικά τιμολόγια. Όφειλε να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο Βενιζέλος, αντί να τα αξιώσει, «καθάρισε» τους Γερμανούς από κάθε ευθύνη.

 Ως υπουργός Άμυνας παρέλαβε το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ,Σ που έγερνε (δεν το παραλάμβανε κανένας), και αντί να αξιώσει αποζημιώσεις από την μη παράδοση των υποβρυχίων, παρήγγειλε άλλα δύο από την ίδια εταιρεία - σε καιρό κρίσης και προπληρώνοντας!

Στη συνέχεια, με το επιχείρημα πως τα Ναυπηγεία θα κλείσουν αν δεν πουληθούν σε Άραβες επενδυτές (πάλι οι εργαζόμενοι ως επιχείρημα), έβαλε την ελληνική Βουλή να ψηφίσει τον νόμο 3885/2010, με τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται ρητά από το δικαίωμά του να εγείρει αξιώσεις που απορρέουν από τις ζημιογόνες συμβάσεις για τα υποβρύχια. Επίσης, τα Ναυπηγεία «καθαρίζονται» φορολογικά για να παραδοθούν στον νέο επενδυτή. Ο νέος επενδυτής έχει πληρωθεί για τη συμπαραγωγή των υποβρυχίων (αφού ο νόμος προέβλεπε πάλι προκαταβολική πληρωμή) και δεν έχει παραδώσει κανένα υποβρύχιο. Τα δε Ναυπηγεία, στο όνομα των οποίων έγιναν οι «ρυθμίσεις», έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και κλείνουν.

Πριν από ένα χρόνο ο Ισκαντάρ Σάφα, της ιδιοκτήτριας εταιρείας των Ναυπηγείων, είχε συνάντηση με τον Βενιζέλο, κατά την οποία ζήτησε χρήματα για έργα που δεν έχει κάνει. Ο Βενιζέλος τον ενημέρωσε πως είναι δύσκολο. Ο Σάφα την επόμενη μέρα του έστειλε μια επιστολή στην οποία γράφει: «Όπως θα ενθυμείστε, Εξοχότατε, οι πληρωμές συγκεκριμένα δεν ήταν συνδεδεμένες με συμβατικά ορόσημα εκτέλεσης. Αυτή είναι η λεπτή εξίσωση που καθιερώθηκε προκειμένου να περισωθούν τα ΕΝΑΕ». Ο «εξοχότατος» Βενιζέλος ήταν φυσικά αυτός που έκανε τη ρύθμιση.

Θα είναι καλό να πει γιατί.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger