Home » , , » Καμία δίωξη στην απεργία των εργαζομένων του Ε.Κ.Π.Α

Καμία δίωξη στην απεργία των εργαζομένων του Ε.Κ.Π.Α

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 | 1:03 π.μ.

Η εκδικητικότητα της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Την Δευτέρα το πρωί καλούνται προς κατάθεση τα μέλη του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων του Ε.Κ.Π.Α, έπειτα από παραγγελία εισαγγελέα. Η κατάθεση θα γίνει στο τμήμα προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος με αφορμή τις υποθέσεις της εισαγγελίας πρωτοδικών αθηνών για απειλή της “δημοκρατίας” μέσα στις διαδικασίες της συνέλευσης των απεργών.

Η δίωξη των συνδικαλιστών αυτών, είναι δίωξη και ποινικοποίηση συνολικά του εδώ και 4 μήνες αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Π.Α είναι οι μόνοι που έχουν απομείνει να συνεχίζουν την απεργία παρά τις “δεσμεύσεις” του υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου, δείχνοντας πως αν δεν παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις τότε δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός.

Η αλήθεια είναι πως η απεργία των εργαζομένων στις σχολές, όπως και κάθε διαρκής και δυναμική απεργία απειλούν το “δημοκρατικό” πολίτευμα και το Κεφάλαιο που βρίσκεται από πίσω του. Είναι απεργία όχι μόνο ενάντια σε εκατοντάδες απολύσεις, αλλά μία απεργία που έχει στόχο να σπάσει έναν απ’τους κρίκους της αλυσίδας της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι , να βάλει φραγμό στην επισφαλοποίηση της εργασίας μέσα στις σχολές αλλά και των σπουδών των ίδιων των σπουδαστών. Είναι η απεργία που εδώ και 4 μήνες στήνει ανάχωμα στην προσπάθεια των αφεντικών για επιβολή ολοκληρωτικού ελέγχου σε κοινωνικές δομές, όπως η Εκπαίδευση και η Υγεία.

Ο αγώνας των εργαζομένων στις σχολές συνεχίζεται και να φροντίσουμε να συνεχιστεί μέχρι τη νίκη. Μέσα από την αλληλεγγύη και την καθημερινή στήριξη των απεργών, μέσα από την ενίσχυση των δράσεων και των κινητοποιήσεών τους, να δείξουμε στο Κεφάλαιο και το Κράτος του, πως όταν εξαπολύει επίθεση στην εργατική τάξη θα λαμβάνει και την αντίστοιχη απάντηση.

Η Κλαδική Ένωση Εκπαίδευσης Α.Π.Ρ καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους, τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στις σχολές κι όχι μόνο, να συμπαρασταθούν στον αγώνα ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις που δέχονται οι απεργοί του Ε.Κ.Π.Α.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

(Δευτέρα 16/12, Γ.Α.Δ.Α, 8:30 π.μ)


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger