Home » , » *Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, ως φενάκη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους*

*Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, ως φενάκη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους*

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 | 12:32 μ.μ.

Του Γιώργου Π.

Διαπιστώνω με μεγάλο προβληματισμό, ότι ο αντιγερμανισμός παίρνει διαστάσεις ανεξέλεγκτες στη χώρα.

Μια χώρα διχασμένη, ταλαιπωρημένη, μπερδεμένη.

Μια χώρα στην οποία διαφωνούν όλοι με όλους, αλλά όταν πρόκειται για τον αντιγερμανισμό ξαφνικά ομονοούν και ομοφωνούν.

Δεξιοί, αριστεροί, νοικοκυραίοι, μπάχαλοι, μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί.

Ολοι υπογράφουν φαρδιά πλατιά κάτω από τη φράση : ‘η λιτότητα που επιβάλλει το Βερολίνο’.

Υπογράφουν δηλαδή κάτω από μια φράση, που είναι ψευδής από το πρώτο μέχρι το τελευταίο γράμμα.

Για πια λιτότητα συζητούμε ;

Εχει αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της 'δημοσιονομικής προσαρμογής', και κατά πόσο είναι εφικτό (σύμφωνα με τους αριθμούς) το κοινωνικό κράτος να επανέλθει, όταν παρέλθει η περίοδος της...λιτότητας ;

Εχει αντιληφθεί κανείς τη φύση και το πνεύμα που διέπει τις αλλαγές στα εργασιακά, προσμετρώντας παράλληλα το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, και εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτές θα αποκατασταθούν όταν παρέλθει η περίοδος της....λιτότητας ;

Εχει αντιληφθεί κανείς τις παραβιάσεις του συντάγματος που συμβαίνουν και τα πλήγματα που δέχεται το δημοκρατικό πολίτευμα, και δεν έχει καταλάβει πως όταν παρέλθει η περίοδος της....λιτότητας, το αστικό κράτος θα βρίσκεται λίγο πριν την εποχή της γαλλικής επανάστασης ;

Δεν πρόκειται για καμία λιτότητα αγαπητοί.

Εδω έχουμε ριζική και αμετάκλητη αλλαγή των ταξικών συσχετισμών σε ολόκληρη την ήπειρο.

Και ακριβώς επειδή είναι ταξική, είναι αδύνατον να έχει εθνικά χαρακτηριστικά.

Τι έχει να χωρίσει ο έλληνας εργαζόμενος, με το γερμανό εργαζόμενο που έχει να πάρει 10 χρόνια αύξηση ;

Τι έχει να χωρίσει ο γερμανός βιομήχανος/επιχειρηματίας, με τον έλληνα βιομήχανο/επιχειρηματία ;

Τι έχει να χωρίσει ο γερμανός τραπεζίτης, με τον έλληνα τραπεζίτη.

Τίποτα απολύτως.

Εκτός αν νομίζετε ότι αν συναντηθεί ο Λάτσης με τον Krups ή ο Άκερμαν με τον Προβόπουλο, θα παίξουν μπουνιές.

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, πιο πιθανό είναι να παίξουν μπουνιές ο Μπάμπης που δουλεύει στη ΜΕΒΓΑΛ, με τον Κλάους που δουλεύει στη Bosch, έτσι που τους έχουν πλύνει το κεφάλι οι τηλεοράσεις τους.

Το γεγονός πως ο νέος αυτός ολοκληρωτισμός που απειλεί την ευρώπη, εκπορεύεται για μια ακόμη φορά από τη γερμανία, δείχνει οπωσδήποτε κάτι για την ιδιοσυγκρασία του γερμανικού λαού.

Όπως δείχνει κάτι για την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού λαού, το γεγονός πως στη χώρα μας ευδοκίμησε η διαφθορά κατά τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε.

Από αυτές τις διαπιστώσεις όμως, μέχρι το σημείο να προσεγγίζουμε την πολιτική, πόσο μάλλον την οικονομία, με όρους ευγονικής, και να αναζητούμε εξηγήσεις για τα προβλήματα μας στα.....γονίδια, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Απόσταση που έχει δύσκολα περάσματα, σκοτεινά σημεία, και τρύπες που μπορεί να πέσουμε μέσα. Ας μη μας παρασύρει η ευκολία με την οποία τη διανύουν οι διάφοροι δημοσιολόγοι, που μας λένε ότι όλοι οι έλληνες είναι λαμόγια, όλοι οι γερμανοί είναι ναζί, και άπειρα άλλα παρόμοια τσουβαλιάσματα που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στον ταχύ εκφασισμό και αποπροσανατολισμό της κοινωνίας μας, τα τρία τελευταία χρόνια.

Αλήθεια όμως, πως ακριβώς επιβάλλει η γερμανία τη ‘λιτότητα’, σε 27 εκλεγμένα κοινοβούλια ;

Οι γερμανοί ψήφισαν τον άρπαγα Ραχόϊ και τον καθυστερημένο Σαμαρά, ή μήπως οι ισπανοί και οι έλληνες πολίτες που σήμερα μυξοκλαίγονται για τους κακούς γερμανούς ;

Οι εκλογές στην ολλανδία και το δημοψήφισμα στην ιρλανδία ήταν και αυτά γερμανικός δάκτυλος ;

Αυτό το γελοίο υποκείμενο τον Ανα(ν)στασιάδη τον ψήφισαν ο Χάνς κι ο Γιούργκεν ή ο Δώρος με τον Πανίκα ;

Ποιοί έδωσαν στο λούστρο Κοέλιο το ηγεμονικό 39% στις πορτογαλικές εκλογές ;

Ας καθαρίσουμε λοιπόν το οπτικό μας πεδίο από το μελάνι των δημοσιογραφικών σουπιών, που μας μιλάνε για 4ο ράιχ και γερμανούς κατακτητές.

Ολη αυτή η κρίση χρέους, δεν είναι παρα μια γκεμπελική παράσταση, που για να κόψει εισιτήρια, πρέπει κάποιος να πάρει το ρόλο του κακού. Για να έχουν κάποιον να γιουχάρουν οι θεατές, όταν διαπιστώσουν ότι το θέαμα δεν τους αρέσει.

Αλλά πέρα και πίσω από αλληγορίες, είναι προφανές πως από τη στιγμή που ο μόνος δρόμος για να επιτευχθεί αυτή η υπερεθνική ταξική μεταβολή, περνάει μέσα από τον υπερεθνικό οργανισμό των βρυξελλών, μοιραία και αναπόφευκτα στη θέση του οδηγού θα κάτσει το ισχυρότερο μέλος αυτού του οργανισμού.

Ποιός δηλ. θα μπορούσε να επιβάλει τις πολιτικές της.....‘λιτότητας’ ; Η Μάλτα ;

Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα, και κάποιοι επιλέγουν να τα θολώσουν με δόλο.

Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του, και να πάψει να κρύβεται κάτω από τα φουστάνια της απειροελάχιστης Μέρκελ.

Για να αναλάβει όμως τις ευθύνες του, πρέπει να καταλάβει ότι κάνει λάθος.

Και αυτό είναι αδύνατο να συμβεί, όσο τα ΜΜΕ τον επιβραβεύουν και τον διαβεβαιώνουν ότι κάνει το σωστό, ψηφίζοντας τις μαριονέτες των οικονομικών ελίτ.

Πόσο μάλλον όταν του λένε συνεχώς, πως για όλα τα δεινά του φταίνε οι γερμανοί.


 Γιώργος Π.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

30 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:06 π.μ.

Nεο-τροτσκιστικές παπαγαλίες του φιλογερμανισμού των ΜΜΕ που θα μπορούσε άνετα να πει ο Άγις Στίνας αν ζούσε σήμερα...

Προφανώς ο Γιώργος Π. είναι τόσο ανενημέρωτος ή ιδεολογικά τυφλωμένος που δεν "έτυχε" να ακούσει ότι στην προγραμματική συμφωνία Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών για τη συνέχιση της στήριξης των τελευταίων στην κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού" της Μέρκελ, προβλέπεται η θέσπιση κατώτατου μισθού της τάξης των 1.500 Ευρώ, δηλαδή ακόμη και οι περίφημοι μισθοί των 400 Ευρώ γίνονται part-time των 750 Ευρώ κτλ.
Να λοιπόν που οι γερμανοί εργαζόμενοι λαμβάνουν αυξήσεις και μάλιστα ΔΙΧΩΣ να έχουν περάσει 4 σχεδόν χρόνια μνημονιακής λαίλαπας (την οποία αποσιωπείς ύποπτα Γιώργο Π.)!
Να λοιπόν που το γερμανικό κεφάλαιο ΣΥΝΑΠΤΕΙ νέα κοινωνική συμμαχία με τη γερμανική εργατική τάξη ώστε να την έχει στο πλευρό του στη νέα εξόρμηση εναντίον της υπόλοιπης Ευρώπης, όπως έγινε το 1914 και το 1939!
Για να μην πούμε και για την ΑΘΛΙΑ στάση της γερμανικής "Αριστεράς", το Die Linke, που είναι ακόμη πιο σκληρό κι από τους βαυαρούς ακροδεξιούς χριστιανοκοινωνιστές συμμάχους της Μέρκελ απέναντι στον ελληνικό λαό κι έριξε ηχηρότατο "nein" στους οππορτουνιστές του Τσίπρα όταν πήγαν να ψελλίσουν κάτι για επιστροφή του Κατοχικού δανείου που ΠΑΡΑΝΟΜΑ αρνείται η σημερινή Γερμανία να επιστρέψει!
(Ψιλά γράμματα για σένα Γιώργο Π. οι αποζημιώσεις για τους νεκρούς και τις καταστροφές από τους ναζί... εσένα μόνο ο αντιγερμανισμός σε προβληματίζει...)

Βέβαια, δεν πρέπει να περιμένει κάποιος από το Γιώργο Π. ή άλλο τρότσκα να έχει ακουστά το Βάλτερ Ούλμπριχτ, τον 1ο ηγέτη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας που είπε χαρακτηριστικά για το γερμανικό λαό και τους δύο παγκοσμίους πολέμους: "Η γερμανική εργατική τάξη απέτυχε δύο φορές στα καθήκοντά της απέναντι στον εαυτό της και στους υπόλοιπους ευρωπαικούς λαούς".

Ε λοιπόν, ιδεοληπτικοί τρότσκες και ευρωπαιστές "αριστεροί", η γερμανική εργατική τάξη αποτυγχάνει για 3η φορά στα καθήκοντά της απέναντι στον εαυτό της και στους υπόλοιπους ευρωπαικούς λαούς, κι έτσι ο γερμανικός ιμπεριαλισμός έρχεται για 3η φορά να ρημάξει τους υπόλοιπους ευρωπαικούς λαούς κι ειδικά τον ευρωπαικό νότο και αυτό σε αγαστή σύμπνοια με το γερμανικό λαό, με τον οποίο έχει πια κοινωνικό συμβόλαιο μοιρασιάς των λαφύρων που λεηλατεί από την υπόλοιπη Ευρώπη!

Και μετά απ'όλα αυτά, Γιώργο Π., ΔΕΝ ανησυχείς για το 1.500.000 ανέργων, το 1.000.000 απλήρωτων εργαζόμενων, τους 40.000 αστέγους και τους άπειρους συμπολίτες μας που μεταναστεύουν, αλλά σε προβληματίζει ο "αντιγερμανισμός" στη χώρα μας!
Μπράβο Γιώργο Π.! Ούτε στη γερμανική πρεσβεία να δούλευες! Ράλλης με "αριστερό" μανδύα...

Αυτά βέβαια είναι ψηλά γράμματα για σας τους ευρωπαιστές-νεοτροτσκιστές της εγχώριας Αριστεράς που βυθισμένοι στις ιδεοληψίες σας αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα και τα δεινά του ελληνικού λαού και με τις εμμονές σας (είναι πολλά τα λεφτά από τις Βρυξέλλες) ανοίγετε την κερκόπορτα στο φασιστικό φαινόμενο ωθώντας τον κοσμάκη στην ακροδεξιά αφού με τις ανόητες αντικομμουνιστικές θεωρίες σας κλείνετε το μάτι στο γερμανικό ιμπεριαλισμό και τον σιγοντάρετε ώστε να κάνει αυτή τη χώρα προτεκτοράτο του!
Μια ζωή λακέδες του ιμπεριαλισμού, αμερικάνικου ή γερμανικού είστε... σιγά μην περιμέναμε από εσάς να φτιαχτεί το νέο ΕΑΜ που τόσο μισείτε και συνάμα ΤΡΕΜΕΤΕ...

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:11 μ.μ.

Ε αφου υπάρχει στην προγραμματική συμφωνία των κομμάτων, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι οι γερμανοί εργαζόμενοι.
Και στη δική μας προγραμματική συμφωνία ελέω μπαρμπα Φώτη είχε προβλεφθεί η απαγκίστρωση από το μνημόνιο, αλλά ακόμα σπαρταράμε σαν τα ψάρια στο αγκίστρι.
Είσαι γελασμένος αν νομίζεις ότι η γερμανική εργατική τάξη εξαιρείται, πόσο μάλλον ότι ωφελείται, της επίθεσης που δέχεται ο κόσμος της εργασίας στην ευρώπη.
Είναι λάθος σου να αναμασάς το επιχείρημα των απολίτικων μετριοπαθών, που δήθεν κόπτονται για το καλό της αριστεράς, πως ο εθνομηδενισμός είναι αυτός που σπρώχνει τον κόσμο στην αγκαλιά των φασιστών.
Ο Στίνας με τον Τρότσκι ασκούν επιροή, έστω έμμεση δια της αντίδρασης, στους ακροδεξιούς ;
ή μήπως το extra, το kontra, o Τράγκας και ο Μαλούχος του βήματος, στων οποίων τις εκπομπές και τα άρθρα κόβεις τον αντιγερμανισμό με το μαχαίρι ;
Από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι όσοι δεν επιδίδονται στη γερμανοφαγία, είναι έτοιμοι να απλώσουν κόκκινο χαλί στους οικονομικούς κατακτητές ;
Μήπως σου διαφεύγει ότι τη μάχη στο δρόμο τη δίνει μια χούφτα απάτριδες ;
Που είναι όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες που μας μιλούν για τη γερμανική κατοχή και την περήφανη πατρίδα ;
Περιμένουν την επίσκεψη της Μέρκελ για να κάψουν κανα σημαιάκι και να της κάνουν τα μούτρα κρέας ;
Να φωνάξουν και κατα των Γερμανών ναζί που έρχονται με υποικ εναν ανάπηρο, αντικαγκελάριο ενα Βιετναμέζο και υπεξ εναν ομοφυλόφιλο.
Σε τελική ανάλυση μπορούν και να φτιάξουν το νεο ΕΑΜ για να πάρουν τα βουνά κυνηγώντας Γερμανούς.
Εμείς που θα μείνουμε στην πόλη να κυνηγούμε υπουργούς και τραπεζίτες σε τι νομίζεις ότι θα τους εμποδίσουμε ώστε έχεις τόση αγανάκτηση ;
Μίσος ταξικό.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 12:40 π.μ.

Το κείμενο είναι χαμηλότατου επιπέδου, κάτι σαν γερμανική Bild ή Espresso της αριστεράς! Οι ρητορικές ερωτήσεις ( Τι έχει να χωρίσει ο έλληνας εργαζόμενος με τον γερμανό εργαζόμενο που έχει να πάρει αύξηση
10 χρόνια;Τι έχει να χωρίσει ο γερμανός βιομήχανος με το έλληνα βιομήχανο, ο γερμανός τραπεζίτης με τον έλληνα τραπεζίτη) είναι τόσο ελαφρές και ανόητες που θα προκαλούσαν γέλιο, αν η κατάσταση στην Ευρώπη δεν ήταν τόσο πικρή. Το ότι οι εργαζόμενοι διαφορετικών κρατικών οντοτήτων δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους επειδή είναι εργαζόμενοι! έχει την ίδια χρησιμότητα και αξία για τον προσανατολισμό της πολιτικής και ιστορικής δράσης με την χριστιανική προτροπή "αγαπάτε αλλήλους", η οποία ποτέ δε σταμάτησε την αλληλοσφαγή. και τον πόλεμο. Η αλληλεγγύη και η κοινή ταξική δράση όχι μόνο των γερμανών με του έλληνες αλλά και γενικά των ευρωπαίων εργαζομένων μεταξύ τους δεν εμφανίστηκε μέχρι στιγμής,αλλά ο συντάκτης του άρθρου πιστεύει και ίσως συνεχίσει να πιστεύει σε αυτή, όπως οι Χριστιανοί πιστεύουν στη Δευτέρα Παρουσία, που ακόμη δεν ήρθε αλλά θα έρθει. Νομίζω μάλιστα ότι είναι και πουριτανός θρησκευόμενος, γιατί πρεσβεύει στην "πούρα" την καθαρή ταξική πάλη και μίσος, χωρίς άλλες προσμείξεις εθνικών, ιστορικών, ψυχολογικών, θρησκευτικών, γεωγραφικών κ.τλ. παραγόντων.
Αυτοί οι παπάδες του " πούρου αντικαπιταλισμού", αυτό το ρηχό θεολογικό ιερατείο φιλοδοξεί να καθοδηγήσει τη δράση μας;

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 3:28 μ.μ.

El Carnicero Rojo ακομα και αν θεωρείς πως η εκτιμηση που κανω σε σχεση με τους Γερμανους εργαζομενους ειναι λανθασμενη ή πως η ενημερωση μου γυρω απο το θεμα δεν ειναι επαρκης, δε χρειαζοταν ουτε το υφος, ουτε η αυθαιρετη ιδεολογικη ταυτοποιηση μου, ουτε φυσικα ολη αυτη η ακαταληπτη συνωμοσιολογια στην οποια επιδιδεσαι.###Απο ολα τα παραπανω δε θα εμεναν παρα μονο μερικες στιγμες πηγαιου γελιου που χαρισες σε εμενα και σε λιγους κοντινους μου ανθρωπους που διάβασαν το ιδεολογικο προφιλ που μου εκτισες.###Ωστοσο θεωρω πως πρεπει να μεινουν και δυο λογια, ως εξηγηση οχι τοσο προς εσενα, αλλα προς το αναγνωστικο κοινο και τη διαχειριστικη ομαδα ενος ιστοτοπου που δημοσιευσε τα κειμενα ενος απλου αναγνωστη του, χωρις να τον μετραει στο οποιο ιδεολογικο καθαρομετρο και κυριως χωρις να φαντασιωνεται υστεροβουλιες και ανιερες στοχευσεις που δε συναδουν με το ηθος του αγνου κοσμου της αριστερας.###Ο προβληματισμος λοιπον Carnicero δεν εγκειται στο κατα ποσο ο αντιγερμανισμος θα δυσκολεψει το ξεπουλημα της χωρας στους Γερμανους. Αλλα στον αποπροσανατολιστικο ρολο που αυτος ενδεχομενως παιζει στην προσπαθεια του λαου μας να γκρεμισει τους δυναστες του. Και στην παρατηρηση οτι οσο φουντωνει ο αντιγερμανισμος, τοσο δε λεει να αναψει ο αντιευρωπαϊσμος. Μαυρη η τροικα, στυγερο το ΔΝΤ, κακοι οι Γερμανοι, ακομα πιο κακο το ντοπιο πολιτικο προσωπικο, αλλα πολυ μεγαλυτερη ηπιοτητα στην εκφραση ή ακομα χειροτερα σιωπη για την Ε.Ε. Αυτη δηλαδη που συντονιζει ολους τους παραπανω και ενορχηστρωνει την επιθεση που εχει εξαπολυσει η αρχουσα ταξη καθε χωρας κατα του πληθυσμου της.###Στις Βρυξελλες παιρνονται οι αποφασεις, και στις Βρυξελλες μαζευεται ο ιδρωτας και το αιμα των λαων, για να μοιραστει ως αλλη λεια στην τραπεζοεταιρικη μαφια απο τους πειθηνιους υπαλληλους της. Οταν χανεις απ το καδρο ενα τετοιο γραφειοκρατικο τερας, αυτο μπορει ευκολα να τραβηξει ενα βημα πισω τον οποιο μπαμπουλα του, και να φερει μπροστα σου εναν αλλο(δες και την ευστοχη γελοιογραφια με την οποια συνοδευσε το βαθυ κοκκινο το κειμενο μου).###
συνεχιζεται...

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 3:29 μ.μ.

συνεχεια
Ο προβληματισμος επισης προκυπτει απο καποια σημαδια ηθικης και πνευματικης καταντιας που υπεπεσαν στην αντιληψη μου. Γερμανοι τουριστες προπηλακιζονται, και Ελληνες μεταναστες χλευαζονται, τη στιγμη που η πλουτοκρατια της Γερμανιας σε αγαστη συνεργασια με τις πλουτοκρατιες των αλλων χωρων, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, τους περικοπτουν εργασιακα δικαιωματα, ατομικες ελευθεριες και βιοτικο επιπεδο.###Ειναι αληθεια πως δε γνωριζα για την προγραμματικη συμφωνια την οποια αναφερεις, οπως ειναι αληθεια οτι το παρων κειμενο γραφτηκε κοντα ενα χρονο πισω και εσταλη με ελαχιστες μικρες προσθηκες/τροποποιησεις. Τοτε που γνωριζα για το παγωμα των μισθων, την εξαπλωση της part-time εργασιας, την αυξηση των οριων ηλικιας, και τις εφοδους στα σπιτια δικαιουχων κοινωνικων επιδοματων.###Προσπαθησα τελος να αναδειξω την ταξικη φυση της επιθεσης που δεχομαστε, οπως και τις ευθυνες που βαραινουν τους πολιτες για τη μη αναχαιτιση της.###Ισως να μην ειναι ενα αρθρο που απευθυνεται σε αριστερο κοινο, αλλα σε τηλεψηφοφορους(η κριτικη που κανει για παραδειγμα ο ανωνυμος στο σχολιο 3 ειναι αναντίρρητα ευστοχη, παραμεριζοντας φυσικα τα περι 'παπαδων του πουρου αντικαπιταλισμου' και την οποια φιλοδοξια καθοδηγησης της δρασης!!! μου χρεωνει). Ισως παλι η ματια που ριχνουν πολλοι στην κατασταση να διαφερει. Προκειται ομως απλα για την καταθεση μιας ακομα αποψης, που πραγματικα δεν κατανοω γιατι δειχνεις να μην αντεχεις. Βλεπεις τη Γερμανικη πρεσβεια, Τροτσκες, Στινες και Κατινες να κρυβονται πισω απο το κειμενο. Ραλληδες με αριστερο μανδυα, λακεδες του ιμπεριαλισμου και χρηματοδοτουμενους απο τις Βρυξελλες εγκαθετους. Και στην ουσια μου δινεις δικιο που μεμφομαι, εστω εμμεσως, την οποιου βαθμου εθνοτυφλωση, ως κυρια πηγη των συνομωσιολογικων ξεστρατισματων μεγαλης μεριδας του κοσμου. Τελος δε μπορω παρα να εκφρασω την καταπληξη και την απορια μου, που ενω θεωρω οτι διαβασες τα αλλα δυο δικα μου κειμενα που δημοσιευτηκαν στο β.κ. τις τελευταιες μερες, εβγαλες το συμπερασμα οτι ανηκω στην ευρωπαιστες αριστερους!!! Παλι καλα που δε με χαρακτηρισες και υπογειο προπαγανδιστη της κινησης των 58 βρε camijero. Μερικες σκεψεις μου μοιραστηκα. Αποδομησε την επιχειρηματολογια μου, ταρακουνα με λεκτικα για να ξεκολλησω αν θελεις, αλλα μη μου χρεωνεις δολο. Καλη καρδια απο εμενα σε καθε περιπτωση.
Γιωργος Π.

3 Ιανουαρίου 2014 στις 4:24 μ.μ.

Θα ξεκινήσω από το τέλος, λέγοντας ότι έχοντας διαβάσει την απάντησή σου Γιώργο Π. σε όσα σου καταλόγισα, καταλήγω πως πράγματι δεν είσαι ένοχος δόλου αλλά ένοχος αδύναμης κι ασυνάρτητης έκθεσης των προβληματισμών σου, κυριολεκτικά τις παρουσίασες σαν να είναι λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.
Κι επειδή ζούμε στην εποχή των τεράτων, με τον τρόπο αυτό, αντί να δώσεις λαβή για ένα γόνιμο διάλογο σε θέματα στρατηγικής και τακτικής του κινήματος, τοποθέτησες (εσφαλμένα όπως ουσιαστικά λες) εαυτόν εντός του εσμού των ευρωπαϊστών και νεοτροτσκιστών της Αριστεράς που με μανδύα την δήθεν «αριστερή» φρασεολογία τους (είτε δήθεν υπερεπαναστατική/ταξική, είτε ευρω-φεντεραλιστική) καλύπτουν το ρόλο του γερμανικού ιμπεριαλισμού στα τεκταινόμενα στη χώρα μας και υπονομεύουν το κίνημα προκαλώντας σύγχυση, διαίρεση και εν τέλει αποστράτευση (επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ είναι τυχαία η πτώση του κινήματος μετά τη γιγάντωση του Σύριζα).
Και πώς όμως θα μπορούσε το κείμενό σου να μην σε τοποθετήσει σε αυτή την πλευρά του ιδεολογικού φάσματος, όταν έχουν προηγηθεί ΤΟΣΑ πολλά τα τελευταία 4 σχεδόν χρόνια από τους κύκλους που κατονόμασα και με τους οποίους έδειξες να ταυτίζεσαι;
Ξεχνούμε αυτό τον άγριο ιδεολογικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει νέο-τροτσκιστές κι ευρωπαϊστές σε όποιον διαφωνεί με τη γραμμή την οποία έχουν επιβάλλει στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς και όχι μόνο;
Είναι συνωμοσιολογία η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκούν σε βάρος όποιου τολμήσει να μνημονεύσει το ΕΑΜ και να μιλήσει για ενιαίο αντιιμπεριαλιστικό-εθνικοαπελευθερωτικό-ταξικό αγώνα εναντίον των μνημονίων, της Ευρωζώνης, της ΕΕ και του γερμανικού ιμπεριαλισμού;

3 Ιανουαρίου 2014 στις 4:28 μ.μ.

Τι να πρωτοσημειώσουμε;
Το Σύριζα (Των πολιτών ή των μηχανισμών; http://e-dromos.gr/ /index.php?option=com_k2&view=item&id=12374%3Aσυριζα-των-πολιτών-ή-των-μηχανισμών) με τις αμέτρητες κωλοτούμπες του (Όχι Σε Εθνικοποιήσεις Τραπεζών, Έξοδο Από Το Ευρώ Και Διαγραφή Όλου Του Χρέους http://mao.gr/platforma/#.UeJeNz9BZkk.facebook) χάριν της παραμονής με κάθε τρόπο ΕΝΤΟΣ της Ευρωζώνης & της ΕΕ και της αποφυγής της σύγκρουσης με το γερμανικό ιμπεριαλισμό εξαιτίας των ιδιοτελών συμφερόντων των μελών της ηγετικής ομάδας του που τώρα αποκαλύφθηκαν (Τσακαλώτος-Σταθάκης-Black Rock-JPMorgan-Eldorado –http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=32642%3A-ton-kapitalismo-polloi-emisisan-ta-kerdi-toy-kaneis-ependyseis-mamoyth-stathaki-tsakalotoy-se-ksena-funds&catid=68%3Apeople&Itemid=48 και Προδότες ή εκπρόσωποι της τάξης τους; http://aristeroblog.gr/node/2179), (βουλευτίνα του Σύριζα εργαζόταν ΥΠΕΡ της εταιρείας ΧΡΥΣΟΥ στη Χαλκιδική
http://www.parakato.gr/2013/05/blog-post_9982.html), (Σταθάκης: Δεν Θα Πειράξουμε Τις Φοροαπαλλαγές Των Εφοπλιστών http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4652.html);
Αρκούν δύο λεπτομερείς καταγραφές της δράσης του ηγετικού λόμπυ του Ευρώ εντός του Σύριζα (ΣΥΡΙΖΑ: Mια ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση; http://www.tometopo.gr/home/news/927--m-.html) και ΣΥΡΙΖΑ: Η κρυφή γοητεία του οπορτουνισμού ή αλλιώς «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» , η διαστρέβλωση της ίδιας της λενινιστικής θεωρίας ΥΠΕΡ της… ΕΕ από τον ευρώ-λυσσάρη κολλεγιόπαιδα ΕΣΠΑτζή του ΕΜΠ, Μηλιό (Πώς, με "επιστημονικό" τρόπο, διορθώνεται ο Λένιν http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-06-29/103--qq-) αλλά και η καταγγελία της ηγετικής ομάδας του Σύριζα ακόμη κι από έντιμους τροτσκιστές http://www.xekinima.org/arthra/view/article/poy-paei-i-igetiki-omada-toy-syriza-kai-ti-kanei-i-ar-1/.

Να πούμε για το «Κ»ΚΕ (εντός εισαγωγικών το Κ πλέον) που συναντά το δεξιό οππορτουνισμό του λόμπυ του Ευρώ του Σύριζα με αφετηρία τον αριστερό οππορτουνισμό της άνωθεν επιβληθείσας νέο-τροτσκιστική γραμμή από άτομα εξωνημένα αλλοτινούς ευρωπαιστές που υποδύονται τώρα τους δήθεν ταξικούς επαναστάτες π.χ. Μπέλλου (ΕΜ), μέλους του ΠΓ της ΚΕ (Σχετικά με κάποια κείμενα της Ε. Μπέλλου: Ο Λενινισμός υπό αμφισβήτηση; http://www.inprecor.gr/archives/47175), αναθεματίζουν το ΕΑΜ και την ίδια την ιστορία του ΚΚΕ ως και την Παπαρήγα για να δικαιολογήσουν τη δική τους καθεστωτική ενσωμάτωση (Το «αόρατο κόμμα» κατέλαβε το Κόμμα για να το παροπλίσει -Μια ερμηνεία για τα όσα «ακατανόητα» και «ύποπτα» συμβαίνουν στο ΚΚΕ http://neyrospastis.wordpress.com/2013/04/10/το-αόρατο-κόμμα-κατέλαβε-το-κόμμα-γι/) και μετατρέπουν το άλλοτε κόμμα της εργατικής τάξης σε απόλυτα ελεγχόμενη (από ποια καθεστωτικά συμφέροντα;) νέο-τροτσκιστική γκρούπα (Το νέο καταστατικό του ΚΚΕ και το σχέδιο προγράμματος υπηρετούν τους στόχους που θέτει η ηγεσία του http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/dialogos/718-2013-03-05-21-07-42 και Η πώληση του «902» είναι μια από τις συνέπειες της πορείας του ΚΚΕ των τελευταίων χρόνων http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/1078--l902r-);

‘Η να πούμε για τον ανεκδιήγητο πιτσιρικά Ανώνυμο 31 Δεκεμβρίου 2013 - 2:11 μ.μ. που με επιβεβαίωσε σε όσα έγραψα αφού ως άπατρις (όπως δηλώνει) ορμώμενος από ένα τρικυμιώδες (εντός του κρανίου του) μείγμα νέο-τροτσκιστικών-ευρωπαϊστικών και αναρχομπαχαλάκικων εθνομηδενιστικών σαλατών εξακολουθεί παρά τα λεγόμενά μου να ανησυχεί περισσότερο για τους βυθισμένους στην καταναλωτική ευμάρεια γερμανούς (10ετές ρεκόρ χριστουγεννιάτικης καταναλωτικής δαπάνης και 7ετές ρεκόρ αύξησης της απασχόλησης http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63942455) και την ανασφάλεια του κοινωνικού συμβολαίου που σύναψαν με τη «νέα» κυβέρνηση Μέρκελ παρά για τα δεινά του ελληνικού λαού που όντως ως άπατρις δεν τον ενδιαφέρει;

3 Ιανουαρίου 2014 στις 4:30 μ.μ.

Κι αφού σου απάντησα Γιώργο Π. στις συνωμοσιολογίες που μου επισύρεις ως παραπέτασμα του δικού σου μεθοδολογικού κι εκφραστικού σφάλματος, θα σου δώσω τη δική μου άποψη για όσα ΤΩΡΑ αναφέρεις -σαφώς πιο ξεκάθαρα σε σχέση με το αρχικό σου κείμενο:
1)Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι ο αντιγερμανισμός «ενδεχομενως παιζει αποπροσανατολιστικο ρολο στην προσπαθεια του λαου μας να γκρεμισει τους δυναστες του»; Εξ ορισμού ή υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να συμβεί αυτό; Εγώ προκρίνω το δεύτερο: δηλαδή θα παίξει αποπροσανατολιστικό ρόλο όταν αφήσεις τον αντιγερμανισμό να έχει καθαρά δεξιά πρόσημο ήτοι να εκφράζεται από δεξιούς φορείς τύπου Τράγκα ή Καμμένο και να στρέφεται γενικά κι αόριστα εναντίον των γερμανών κι όχι εναντίον του γερμανικού ιμπεριαλισμού, του γερμανικού νεοναζιστικού/νεοφιλελεύθερου κατεστημένου και κυβέρνηση και ΟΣΩΝ εκ των γερμανών πολιτών συντάσσονται μαζί τους (δυστυχώς, όπως απέδειξα με στοιχεία η συντριπτική πλειοψηφία των γερμανών πολιτών στην παρούσα χρονική στιγμή, συντάσσεται μαζί τους, όπως κι η γερμανική «Αριστερά»).
Αντίθετα, αυτού του είδους ο αντιγερμανισμός αποτρέπει την ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού αντιευρωπαϊσμού. Το ίδιο όμως κάνει κι ο φεντεραλισμός των ευρωπαϊστών της Αριστεράς και ο διαχωρισμός του εθνικού/αντιιμπεριαλιστικού ζητήματος από το κοινωνικό, τον οποίο κάνουν οι νεοτροτσκιστές εντός κι εκτός Σύριζα & «Κ»ΚΕ.
Και μην ξεχνάς Γιώργο Π. ότι στην Αριστερά δεν πάσχουμε από αντιγερμανισμό τύπου Τράγκα αλλά από ευρώ-φεντεραλισμό τύπου Μηλιού (που καταρρίπτει τη Λενινιστική αρχή και θεωρεί την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ ως… «εθνικιστική αναδίπλωση») και κεκαλυμμένη φιλογερμανική ρητορική κι ανάλυση νεοτροτσκιστικού τύπου που αθωώνει το γερμανικό ιμπεριαλισμό για την κατάσταση στη χώρα λέγοντας ότι δεν υπάρχει Κατοχή κι η Ελλάδα είναι… ιμπεριαλιστική χώρα λες και οι ντόπιοι αστοί δοσίλογοι θα μπορούσαν να κάνουν τα όργια που κάνουν εδώ και 3.5 χρόνια ΔΙΧΩΣ τις πλάτες του γερμανικού κεφαλαίου! (εδώ κάποιες καλές απαντήσεις: Για τον υποτιθέμενο ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ελλάδας και για τον υποτιθέμενο ελληνικό μονοπωλιακό καπιταλισμό.
http://seisaxthia.wordpress.com/2013/03/17/για-τον-υποτιθέμενο-ιμπεριαλιστικό-χ/ και Είναι η Ελλάδα χώρα ιμπεριαλιστική; http://seisaxthia.wordpress.com/2013/03/17/είναι-η-ελλάδα-χώρα-ιμπεριαλιστική/#more-35750)
Εδώ ούτε μια στιγμιαία στάση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΕ και (πιο κάτω στη Β.Σοφίας) έξω από τη γερμανική πρεσβεία δεν έχει κάνει ούτε ένα αριστερό μπλοκ σε τόσες πορείες που έχουν γίνει αυτά τα 3.5 χρόνια μνημονίου!

3 Ιανουαρίου 2014 στις 4:31 μ.μ.

2)Ως προς τα των Βρυξελλών που αναφέρεις Γιώργο Π., η γραφειοκρατία και τραπεζοκρατία των Βρυξελλών δεν θα είχαν τόσο πολύ ισχυροποιηθεί και επιβληθεί, δίχως την ισχύ του γερμανικού κεφαλαίου, του γερμανικού ιμπεριαλισμού που ελέγχει τη Γερμανία την οικονομική «ατμομηχανή της ΕΕ» και συνάμα τη μεγαλύτερη οικονομία της.
Για τις ναζιστικές καταβολές του γερμανικού κεφαλαίου που δεν δίστασε να λεηλατήσει ως και την ίδια του τη χώρα (την πρώην ΛΔΓ) ας ανατρέξουμε στην όντως δυσεύρετη «Φαιά Βίβλο της Δυτικής Γερμανίας», μία έκδοση της ΛΔΓ που έλεγε το who is who του κατεστημένου Δ.Γερμανίας από την εποχή Αντενάουερ και τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα ναζιστών συνεργατών του που προωθήθηκαν ως σε θέσεις κλειδιά στην ΕΕ απ’όταν ονομαζόταν Ένωση Χάλυβα ως και το ναζιστικό παρελθόν όλων των βιομηχάνων και τραπεζιτών της Δ.Γερμανίας τους οποίους οι Δυτικοί Σύμμαχοι πρώτα αθώωσαν στις διάφορες δίκες της Νυρεμβέργης (π.χ. Hjalmar Schacht o αρχιτραπεζίτης του Χίτλερ κι εμπνευστής της χιτλερικής ΕΕ το 1942 ή ο Φερδινάνδος Πόρσε, προσωπικός φίλος του Χίτλερ, βιομήχανος-παραγωγός και σχεδιαστής των ομώνυμων γερμανικών τανκς) και μετά έκαναν κυρίαρχους στο δυτικογερμανικό κράτος που δημιούργησαν.
Αυτά ακριβώς πολεμούσαν και κατήγγελναν σε κάθε προκήρυξή τους οι ηρωικοί και ξεχασμένοι από την ελληνική Αριστερά, γερμανοί μαχητές της Μπάαντερ-Μάινχοφ και της RAF.
Κατά τα άλλα όμως, η κυριαρχούμενη από ευρωπαϊστές και νεοτροτσκιστές ελληνική Αριστερά αντί να πει «κάναμε λάθος στην ανάλυσή μας, η Μέκκα του Νεοφιλελευθερισμού δεν είναι οι ΗΠΑ αλλά στην Ευρώπη τουλάχιστον, είναι η νέα Γερμανία», κάνει τον κινέζο απέναντι στα μνημονιακά δεινά του ελληνικού λαού και βγάζει την Ελλάδα χώρα ιμπεριαλιστική κι όχι ευρώ-γερμανικό προτεκτοράτο ή αποικία χρέους http://seisaxthia.wordpress.com/2012/11/20/ελλάδα-αποικία-χρέους-και-αριστερά/#more-29785)
Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός λοιπόν συνέβαλλε τα μέγιστα στη δημιουργία της ΕΕ και στη διαμόρφωση της σημερινής αποτρόπαιης μορφής της, όπως αντίστοιχα (στο βαθμό που του επέτρεψαν οι αγγλοαμερικάνοι τις περασμένες δεκαετίες) διαμόρφωσε και τη σημερινή άρχουσα τάξη της Ελλάδας: κυριολεκτικά τα εγγόνια μαυραγοριτών, ταγματασφαλητών και δοσιλόγων μας κυβερνούν, σκοτώνουν το λαό μας και ξεπουλάν τη χώρα! Οι Παπακωνσταντίνου, Πικραμμένος είναι δύο μόνο περιπτώσεις μεγαλοαστών με οικογενειακό μητρώο υπηρεσίας στο γερμανικό κεφάλαιο (163 οικονομικοί μεγαλοδοσίλογοι, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής http://www.analystsforchange.org/2013/10/blog-post_170.html)
Άρα για τα δεινά μας δεν φταίνε μόνο οι δοσίλογοι αλλά και τα ξένα αφεντικά τους και το αντίστροφο: ΕΕ-ελληνόφωνη άρχουσα τάξη-γερμανικός ιμπεριαλισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία, η ίδια Λερναία Ύδρα που σκοτώνει το λαό μας.
Γι’αυτό όποιος διαχωρίζει το αντιιμπεριαλιστικό/εθνικό ζήτημα από το ταξικό ζήτημα ουσιαστικά βλέπει το ένα από τα κεφάλια και όχι και τα τρία και γι’αυτό είναι απλά είτε αφελής είτε δόλιος. Ο Άγις Στίνας ίσως να ήταν αφελής, οι όμοιοί του όμως στη σύγχρονη Αριστερά, εντός κι εκτός Σύριζα & «Κ»ΚΕ είναι σίγουρα δόλιοι. Η παρουσία σε ηγετικές θέσεις της ελληνικής Αριστεράς μεγάλου αριθμού καθηγητάδων, αεριτζήδων, ραντιέρηδων ΕΣΠΑτζήδων, ΜΚΟτζήδων κι άλλων ωφελούμενων από κοινοτικές επιχορηγήσεις δεν είναι ούτε σύμπτωση, ούτε ατύχημα αλλά δυστύχημα και προμελετημένο έγκλημα.

3 Ιανουαρίου 2014 στις 4:32 μ.μ.

3) Τι θα ανατρέψει αυτή την κατάσταση;
Μία νέα Αριστερά δίχως εισαγωγικά, ένας νέος μετωπικός φορέας με σοσιαλιστική στρατηγική που θα συνδυάσει στην τακτική και τη ρητορική του το αντιιμπεριαλιστικό/εθνικό ζήτημα με το ταξικό… ό,τι δηλαδή έκανε το ΕΑΜ.
Σαφώς δεν υπάρχει τώρα το ΚΚΕ που πήρε τότε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του ΕΑΜ αλλά δεν ήταν ο (ανύπαρκτος τότε λόγω μεταξικών διωγμών) μηχανισμός του εκείνος που έφτιαξε το ΕΑΜ αλλά η ιδεολογική ηγεμονία και καθοδήγηση του, η δύναμη, η νομοτελειακή ισχύς των κομμουνιστικών ιδεών. Αυτή η δύναμη μέσω του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα πρώτα ένωσε, μετά οργάνωσε και κατόπιν έκανε κομμουνιστές τους απολίτικους, κεντρώους, δεξιούς ως και βασιλικούς που οργανώθηκαν στο ΕΑΜ μόνο και μόνο επειδή πολεμούσε τον κατακτητή, δίχως να γνωρίζουν ότι δημιουργήθηκε από κομμουνιστές.
Πάντα οι κομμουνιστές θα είναι ο κατευθυντήριος νους κάθε λαού που πολεμάει για τη λευτεριά του απέναντι στα αφεντικά του, ντόπια ή ξένα, ο Τσε το έχει αποδείξει με τα κείμενά του, την ηρωική δράση, το ανυπέρβλητο παράδειγμα αυταπάρνησής του.
Δυστυχώς, η σημερινή «Αριστερά» της ιδεολογικής ηγεμονίας των ευρωπαϊστικών/νεοτροτσκιστικών αντιλήψεων των ηγεσιών της έχει απαρνηθεί το ρόλο αυτό και μαζί του την ευκαιρία λόγω των συνθηκών να αναδείξει την ελληνική εργατική τάξη σε κυρίαρχη πολιτική τάξη του έθνους-κράτους μας.
Αντίθετα, δίνει ρεσιτάλ απονίας απέναντι στο δράμα του χειμαζόμενου λαού αυτής της χώρας, έχει αναδειχθεί σε κολαούζο της εγχώριας δοσιλογικής εξουσίας, υπονομευτή του λαϊκού κινήματος, απολογητή των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και ιδεολογικό εξαγνιστή του γερμανικού ιμπεριαλισμού.

3 Μαρτίου 2014 στις 9:27 π.μ.

Γιατί οι ιδιωτικές τράπεζες δεν μπορούν να δημιουργήσουν χρήμα

http://www.scribd.com/doc/208905833/%CE%97-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%A7%CE%A1%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%9F-%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%9F%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%9D%CE%91%CE%A3

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger