Home » » Τα δάκρυα των Πορτογάλων για τον «Μαύρο Πάνθηρα»

Τα δάκρυα των Πορτογάλων για τον «Μαύρο Πάνθηρα»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014 | 11:15 μ.μ.

Πηγή: Αλέκα Ζουμή - "105,5 στο Κόκκινο"

Η μορφή του αγοριού από την Μοζαμβίκη που έμαθε ποδόσφαιρο με μπάλα από κουρέλια και παρότι έφτασε στην κορυφή του κόσμου, δεν ξέχασε ποτέ τον λαό του, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όλων… Oπως και τα δάκρυα του…   Το τελευταίο «αντίο» ήταν όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν θρύλο… Οι Πορτογάλοι είπαν  το ύστατο χαίρε στον δικό τους θρύλο, τον «Μαύρο Πάνθηρα» Εουσέμπιο,
Σε ένα κατάμεστο Ντα Λουζ, το πλήθος χειροκρότησε και τραγούδησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου του θριάμβου που έκανε ο «Μαύρος Πάνθηρας» στο γήπεδο, όπου έλαμψε ποδοσφαιρικά, πριν το φέρετρο οδηγηθεί για την ταφή στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

Την ώρα που το φέρετρο περιφερόταν μέσα στο στάδιο το πλήθος παραληρούσε, ενώ φωτογραφίες οπαδών με δάκρυα στα μάτια κάνουν το γύρο του διαδικτύου.
Στην Πορτογαλία έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος και οι  σημαίες στην πορτογαλική πρωτεύουσα  κυματίζουν μεσίστιες.

«Η Πορτογαλία έχει χάσει ένα από τα πιο αγαπημένα της παιδιά τον Εουσέμπιο ντα Σίλβα Φερέιρα. Η χώρα θρηνεί το θάνατό του» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα, συνοψίζοντας τα συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού. «Ο καθένας θυμάται την ημέρα που έφυγε από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια, να κλαίει για την Πορτογαλία. Τα δάκρυα του Εουσέμπιο είναι τώρα δικά μας», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Πορτογαλίας .

Η καρδιά του 71χρονου σταμάτησε να χτυπά τα ξημερώματα της Κυριακής. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Εουσέμπιο, οι οπαδοί της Μπενφίκα και όχι μόνο σπεύδουν στο άγαλμά του, έξω από το στάδιο Ντα Λουζ και αποχαιρετούν τον Μαύρο Πάνθηρα με κασκόλ και σημειώματα… Και με δάκρυα στα μάτια.

Η μορφή του αγοριού από την Μοζαμβίκη που έμαθε ποδόσφαιρο με μπάλα από κουρέλια και παρότι έφτασε στην κορυφή του κόσμου, δεν ξέχασε ποτέ τον λαό του, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων… Oπως και τα δάκρυα του… Τότε στο "αντίο" του και τότε που η αγαπημένη του Πορτογαλία γνώριζε την ήττα από την Ελλάδα στον τελικό του Euro.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger