Home » , » Κώστας Καζάκος: «Δεν συνάντησα ούτε μια σπίθα δημοκρατίας στην βουλή»

Κώστας Καζάκος: «Δεν συνάντησα ούτε μια σπίθα δημοκρατίας στην βουλή»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 | 11:12 μ.μ.

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Καζάκος, στον Γιάννη Λιάνη, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Real mews. Παραθέτουμε ολόκληρο το δημοσίευμα:

Ο Κώστας Καζάκος συμπλήρωσε φέτος 60 χρόνια πάνω στο θεατρικό σανίδι. Οπως και αν το δει κανείς δεν είναι μόνο ένας μεγάλος σταθμός στη δική του ζωή, αλλά και στο θέατρο μας. Πιστεύω ότι ο Καζάκος έχει εξασφαλίσει μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων ηθοποιών αυτής της χώρας.

Τα επιτεύγματα του είναι πλοκαμισμένα στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, με ευλογημένες πραγματώσεις στο θέατρο, αλλά και με σημαντική κοινωνική παρουσία μεγάλων ηθοποιών.
Μια ένδοξη καλλιτεχνική σταδιοδρομία, αλλά και μια κοινωνική δράση, μέσα στην οποία ακεραιώνεται, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές που μπορεί να έχει κανένας μαζί του. Η φιλία μας μετράει 45 χρόνια, από τις πρώτες ημέρες που είδε το φως της ζωής ο γιος του Κωνσταντίνος. Γεγονός που το έζησα μέσα στα σμαραγδομπλέ μάτια της μητέρας του Τζένης Καρέζη.

Ο Κ. Καζάκος είναι ένα ηχείο, ένα τεράστιο ταλέντο ηθοποιού με μια σουρντίνα αναπόφευκτου δογματισμού, λόγω της ισόβιας θητείας του στο ΚΚΕ. Μέσα στο καμαρίνι του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» ανασαίνουν απ” τα κάδρα χίλιες δυο ξεχωριστές στιγμές η Τζένη, ο Ρίτσος, η ημέρα που ο ίδιος διαβάζει στον λαό της Αθήνας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη βασιλεία. Τον είδα στην«Ανάκριση»του Πέτερ Βάις. Ενας κολοσσός επί σκηνής, με άκρα λιτότητα στο παίξιμο. Δεν χρειάζεται καν να παίξει. Είναι ο Καζάκος. Οι άνθρωποι είναι συνήθως ένας και μόνο στίχος ο Καζάκος είναι ο στίχος του Γιάννη Ρίτσου: «Γέρασα από μια νιότη απέραντη, που δεν εννοεί να γεράσει».

-  Θυμάσαι άλλη εποχή τόση δυσώδη, τόσο σαρδανάπαλη; Θυμάσαι άλλη Ελλάδα τόσο χαμηλά;-\

- Ειλικρινά, όχι. Αν και πέρασα πολύ δύσκολα χρόνια από τα μικράτα μου. Βάρβαρα χρόνια. Μιλάω για οικογενειακές τραγωδίες. Αίμα, σκοτωμούς… Αλλά τίποτε χειρότερο από αυτό που ζούμε σήμερα. Γιατί αυτό που ζούμε σήμερα πιάνει όλο τον λαό. Κάποτε λέγαμε ότι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2014 στις 8:46 π.μ.

.".......κλειδωμένη στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών. Φοβάμαι ότι αν γίνει κάτι τέτοιο τελικά, θα έχουμε μια διαχείριση της εξουσίας από ένα αριστερό κίνημα, που θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη καταστροφή στον κόσμο" Αυτο που λεει για το ΣΥΡΙΖΑ οτι "....θα προκαλεσει τη μεγαλυτερη καταστροφη στον κοσμο" (δεν εχω καμια σχεση με το ΣΥΡΙΖΑ) αλλα αυτο που λεει
ο Καζακος ειναι ακραιο δυσκολα να χαρακτηριστει και προκλητικο.Ουτε η κυβερνητικη χουντα δεν εχει πει κατι τετοιο μα ουτε και το κομμα του Καζακου που τελευταια εχει νυχθημερον στραμενα τα πυρα του εναντια στο ΣΥΡΙΖΑ.δεν εκφραστηκε τοσο σκληρα.Κυριε Καζακο κανετε σοβαρη ζημια μ αυτο που ειπατα και το λιγοτερο που εχετε να κανετε ειναι να ζητησετε ταπεινα συγνωμην σε αλλη περιπτωση ναστε σιγουρος οτι θα δεχτειτε καταιγιστικα πυρα ναστε σιγουρος

Στο μεγαλυτερο μερος η συνεντευξη του Καζακου δεν με εκφραζει ουτε στοιχειωδως. Ειναι ρηχος και επιφανειακοςΤον βρισκω να εχει φορεσει παρωπιδες σε οτι αφορα το ΚΚΕ και να μην εχει ουτε εναν κριτικο λογο γι αυτο.
melito

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2014 στις 10:59 π.μ.

@Ανώνυμος

Η απογοήτευση και η περαιτέρω συντηρητικοποίηση που θα προκαλέσει μια ενδεχόμενη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο στην κρίση θα είναι πιο καταστροφική για το (ήδη αναιμικό) λαϊκό κίνημα, από ότι η όποια προσπάθεια καταστολής εκ μέρους της σημερινής συγκυβέρνησης.

Αυτό καταλαβαίνω ότι λέει ο "ρηχός-επιφανειακός" Καζάκος, που μάλλον βλέπει λίγο πιο μπροστά από εσένα.

Και το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δε στοχεύει καν σε φιλολαϊκή διέξοδο, αλλά στη συντήρηση του παρόντος συστήματος με "αριστερές" πινελιές.

Και το πρόβλημα με το λαό είναι ότι ΑΚΟΜΗ περιμένει "πολιτικούς Μεσσίες".

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2014 στις 5:17 μ.μ.

Και το μεγαλύτερο ακόμα πρόβλημα είναι, ότι με "αριστερές φανφάρες" και "αριστερές δημαγωγίες", συμβιβάσανε έναν κόσμο που είχε μεγαλώσει με το σύνθημα "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ", ότι άμα αποφασίσει να αποδεσμευτεί από την ΕΕ, έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Και το σπουδαιότερο είναι ότι αυτός ο κόσμος που περιμένει την "έλευση του Μεσσία" θα τρώει χειρότερα μέτρα, με "αριστερό περιτύλιγμα" και "μεταβατικά στάδια προς τον σοσιαλισμό".Μαν.

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2014 στις 6:13 μ.μ.

Καλά,ο Καζάκος λόγω προχωρημένης ηλικίας δικαιολογείται απο την γεροντική άννοια να λέει αυτά που λέει.
Οι σχολιάζοντες ανώνυμοι 5.17 και 10.59 που συμφωνούν μαζί του,αν είναι της ίδιας ηλικίας δικαιολογούνται και αυτοί.
Αν όμως είναι νεώτεροι το προβλημά τους είναι μεγάλο και χρειάζονται θεραπεία επειγόντως.

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2014 στις 9:33 μ.μ.

8.46 δεν εχει κανενα λογο να ζητησει συγνωμη ο καζακος ουτε το ΚΚΕ για αυτα που λενε για το συριζα. και λιγα λενε στους υποστηρικτες του ΟΜΠΑΜΑ. οσο για τα καταιγιστικα πυρα τωρα μας τρομαξες. αυτη ειναι η δουλεια σας αυτο κανετε τιποτα παραξενο εμεις εδω ειμαστε και σας περιμενουμε.

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2014 στις 10:48 μ.μ.

6.13 γεροντικη ανια ειναι να λες οτι θα κανεις τον καπιταλισμο ανθρωπινο οταν μαλιστα βρισκεται στο ιμπεριαλιστικο του σταδιο. το να δειχνης τον πραγματικο αντιπαλο που μας εχει εξαθλιωση ειναι η νιοτη του κοσμου

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2014 στις 4:08 μ.μ.

Ο Κ. Καζάκος είναι ένα ηχείο, ένα τεράστιο ταλέντο ηθοποιού με μια σουρντίνα αναπόφευκτου δογματισμού.
Ο δογματισμος μου ειναι αρκετος για να κρινω εναν ανθρωπο,περαν του ταλεντου η και των αγωνων του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger