Home » , » Μετά την ταφόπλακα στο τεράστιο σκάνδαλο της Ζήμενς και αφού βγήκαν λάδι όλοι οι μιζαδόροι, η πολυεθνική επανέρχεται παίρνοντας δουλειές του δημοσίου

Μετά την ταφόπλακα στο τεράστιο σκάνδαλο της Ζήμενς και αφού βγήκαν λάδι όλοι οι μιζαδόροι, η πολυεθνική επανέρχεται παίρνοντας δουλειές του δημοσίου

Από giorgis , Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 | 4:18 μ.μ.

Του Γ. Γ.

«Ολική επαναφορά Siemens στους διαγωνισμούς Δημοσίου» τιτλοφορείται το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Φώτης Φωτεινός στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και το οποίο μας γνωστοποιεί ότι «Η SIEMENS είναι εδώ! Μετά την επίτευξη του αμφιλεγόμενου φιλικού διακανονισμού με το Ελληνικό Δημόσιο, η γερμανική εταιρεία αρχίζει να κάνει ορατή την εμφάνισή της σε μεγάλους διαγωνισμούς».

Είχε κανείς αμφιβολία ότι αυτή θα ήταν η κατάληξη και αυτού του τεράστιου σκανδάλου; Εμείς τουλάχιστον όχι. Το είχαμε άλλωστε προβλέψει –όχι ότι έχουμε κανένα μαντικό χάρισμα- αλλά απλώς γιατί ξέρουμε πώς δουλεύει, το αστικό κοινοβούλιο, το καπιταλιστικό σύστημα καλύτερα.

Για να θυμηθούμε παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο –είναι από ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην βουλή- ποια ήταν η απόφαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μια απόφαση που αποσκοπούσε στο κουκούλωμα του μεγαλύτερου σκανδάλου που υπήρξε μετά την μεταπολίτευση με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και παράλληλα είχε που είχε στόχο να σβήσει τα ίχνη των πολιτικάντηδων που λαδώθηκαν.


Επειδή επίσης τυχαίνει να μην έχουμε μνήμη χρυσόψαρου να θυμίσουμε ότι μπορεί ο Σίκατσεκ να κατέθεσε, γενικά κι αόριστα ότι λάδωσε η «Ζήμενς» με 100 εκατ ευρώ τα δυο κυβερνητικά κόμματα, δεν παρουσίασε όμως καμιά απόδειξη στους έλληνες δικαστές. Και σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το «αν δεν υπάρχει πτώμα δεν υπάρχει και δολοφονία».
Αφού δεν κατονόμασε κανένα πολιτικό στέλεχος που μεσολάβησε να καταλήξουν οι μίζες σε κομματικά ταμεία, και θησαυροφυλάκια πολιτικάντηδων, δεν έχει πρακτική αξία η κατάθεση του. Το αν η Γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει σε ποιους πολιτικούς πήγαν οι μίζες και τους εκβιάζει είναι μια άλλη ιστορία.
Επίσης μια παραδοχή του Τσουκάτου ότι η Ζήμενς του έδωσε ένα εκατ. ευρώ το οποίο κατέληξε στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ … την έφαγε το σκοτάδι. 


Τις υπόλοιπες εξελίξεις τις ξέρετε. Φυγάδευσαν στην Γερμανία τον πρώην ισχυρό άντρα της Ζήμενς στην Ελλάδα, Χριστοφοράκο, ο οποίος τώρα συνεχίζει την καριέρα του, ενώ με το καραγκιοζλίκι της εξεταστική επιτροπή που υποτίθεται ότι θα ερευνούσε το σκάνδαλο της Ζήμενς έβγαλαν λάδι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν εμπλοκή. Ετσι δεν είπαμε ότι δουλεύει ο καπιταλισμός;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger