Home » , » Ψήφισμα συμπαράστασης για τους 15 προσαχθέντες της 15/10/2013

Ψήφισμα συμπαράστασης για τους 15 προσαχθέντες της 15/10/2013

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 | 7:03 μ.μ.

Στις 15/10/2013, μερικές εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα , 15 μέλη του αντιφασιστικού μετώπου που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για μία  αντιφασιστική μοτοπορεία στο Πέραμα , περικυκλώνονται από περίπου 40 άνδρες της ομάδας Δ και με μία εντυπωσιακή αστυνομική επιχείρηση 4 περιπολικών και ενός βαν του τμήματος μεταγωγών μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ. 
Ακολούθησαν παρατυπίες, παράνομη κράτηση για περίπου 5 ώρες, άρνηση πρόσβασης σε δικηγόρο, αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων, δακτυλοσκόπηση, απειλές και πιέσεις.

  Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. και η ελληνική δικαιοσύνη δεν είπαν τότε  την τελευταία τους λέξη. Στις 30/12/2013, ενάμιση μήνα μετά το περιστατικό οι 15 προσαχθέντες έλαβαν κλητήριο θέσπισμα με το οποίο καλούνται να παραστούν στις 4 Φεβρουαρίου 2014 στο πταισματοδικείο Αθηνών για να δικαστούν για το έγκλημα της παράνομης αφισοκόλλησης. Κι’ αυτό παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των αξιωματικών της ΓΑΔΑ στους προσαχθέντες και στους δικηγόρους ότι επρόκειτο για προσαγωγές ρουτίνας  και  ότι δεν θα γίνει καμία δίωξη.

Ίσως πρέπει να πούμε και ευχαριστώ στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ελληνική δικαιοσύνη που αποφάσισαν να περιοριστούν σε ένα πταίσμα. Συνήθως, όταν πρόκειται για αντιφασίστες, μετανάστες ή οποιονδήποτε αντιδρά ενάντια στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση, αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για πολλά πλημελήμματα, ενώ  στο πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγγελθεί και βασανιστήρια με αναμμένα τσιγάρα και ηλεκτροσόκ .  

Είναι καθαρό ότι η δίωξη των 15 εντάσσεται και αυτή στα πλαίσια του ανοιχτού πολέμου που έχει κηρύξει το κράτος ενάντια στα αντιφασιστικά κινήματα, σε όσους δεν πείθονται από το παραμύθι με τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και σε όσους αρνούνται την θεωρία των δύο άκρων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους  προσαχθέντες  της 15ης Οκτωβρίου 2013  και ζητάμε την αυτονόητη απαλλαγή τους  από  κάθε κατηγορία. 

Η συμπόρευση στον αντιφασιστικό αγώνα είναι υπόθεση όλων μας .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger