Home » , , » Οι ¨Στρατοδίκες¨του Σαμαρά επιβάλλουν καθεστώς λογοκρισίας και πρωτόγνωρης ανελευθερίας

Οι ¨Στρατοδίκες¨του Σαμαρά επιβάλλουν καθεστώς λογοκρισίας και πρωτόγνωρης ανελευθερίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 | 4:09 μ.μ.

ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ

Καθεστώς ολοκληρωτικής εξαφάνισης κάθε δικαιώματος επιβάλλει το αστικό καθεστώς εξουσίας.

Το δικαστικό σώμα, με καλοπληρωμένους λειτουργούς, όχι μόνο στάθηκε και στέκεται πάντα στο πλευρό της κυβέρνησης, ώστε να επιβληθούν τα πιο σκληρά ταξικά μέτρα, αλλά στήριξε και στηρίζει τις πιο αυταρχικές, εθνικιστικές κια ρατσιστικές μεθοδεύσεις.

Τώρα επιβάλλουν την πλήρη Λογοκρισία και Απαγόρευση διατύπωσης γνώμης.
Και μάλιστα επιχειρώντας να συγκαλύψουν μια από τις πιο ενδεικτικές και συνάμα τρομοκρατικές κυβερνητικές αποφάσεις: την χρήση του Στρατού στο εσωτερικό της χώρας.

Ένα δικαστικό σώμα που έδειξε ανοχή στην επαναλαμβανόμενη κήρυξη στρατιωτικού νόμου και απαγόρευση του δικαιώματος της συνάθροισης-διαδήλωσης. Έκανε τα στραβά μάτια στην εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους και στην έξοδο αυτών στο δρόμο (δράση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην Στρατιωτική Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη το 2010).

Τώρα έρχεται να περιφρουρήσει την ανοικτή κατασταλτική δράση στρατιωτικών δυνάμεων εντός αστικών κέντρων και να απαγορεύσει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτή, στο όνομα της περιφρούρησης στρατιωτικών μυστικών!

Σύμφωνα λοιπόν με την αρθρογραφία "την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε δημοσίευμα σε ιστοσελίδα που διατηρούν δημοσιογράφοι του πειραϊκού ρεπορτάζ, σχετικά με φύλαξη χώρων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ: Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Π. Φάκου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τη διαρροή στρατιωτικών μυστικών από δράστες μη στρατιωτικούς, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας . Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας η έρευνα διατάχθηκε «με αφορμή αναρτηθέν στο διαδίκτυο δημοσίευμα (Πειρατικό Ρεπορτάζ, 10-2-2014, Οι βατραχάνθρωποι του ΛΣ σε φύλαξη στόχων εκτός χώρου ΛΣ με τον νόμο) ..» ενώ τα προς διερεύνηση αδικήματα αφορούν: (α) της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και (β) της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας. Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι «σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, υφίσταται αρμοδιότητα των κοινών ποινικών δικαστηρίων για τους μη στρατιωτικούς δράστες».

Να θυμήσουμε ότι το ΓΕΕΘΑ έχει δεσμευτεί να παρέχει τεθωρακισμένο στη φύλαξη των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Άραγε, η οποιαδήποτε κριτική αναφορά σε αυτή την αστυνομική επιχείρηση θα προκαλέσει την αντίδραση των δικαστών;

Από τη δικαστική όμως δίωξη απορέει και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προβαίνουν σε στρατιωτικές-αστυνομικές επιχειρήσεις,-όπως προβλέπουν για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών τα σύγχρονα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας, έννοιες που  αλληλοκαλύπτονται και αλληλοσυμπληρώνονται-, των οποίων τη μυστικότητα επιχειρεί να διαφυλάξει η δικαστική εξουσία.

Αυτό όμως είναι το Κράτος Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που θωρακίζει το καθεστώς εξουσίας, κρατά σε καθεστώς δούλου τον κόσμο της εργασίας και αγρυπνεί για την ανεμπόδιστη επιβολή των όρων της νέας καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Δεν αλλάζει. Δεν μεταρρυθμίζεται. Ανατρέπεται...

Τώρα είναι ανάγκη να αναπτυχθούν μαχητικοί εργατικοί αγώνες που θα συγκρουστούν με τους σύγχρονους όρους της πρωτόγνωρα άγριας εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργατικής τάξης.
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους η αναζήτηση και διαμόρφωση ενός νέου εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:49 μ.μ.

Αυτό ακριβώς είναι το"κράτος δικαίου" που θωρακίζει την αστική εξουσία, με ομόφωνες αποφάσεις της ΕΕ και του "δημοκρατικού Ευρωκοινοβουλίου" και όλα αυτά είναι ο ενιαίος "ευρωπαικός μηχανισμός" καταστολής, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αποφάσεις που ψηφίσατε και στηρίξατε με χέρια και με πόδια στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger