Home » » Μια Ελιά σε κάθε πόλη

Μια Ελιά σε κάθε πόλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 | 4:25 μ.μ.

Πηγή: Ανανδρανιστάκης Γιώργος - "Αυγή"

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αργοσβήνει σαν το τελευταίο άστρο πριν από την αυγή, ακόμη και τώρα όμως την παλιά του τέχνη δεν την ξεχνά. Είναι μανούλες στα συνθήματα οι πασόκοι, ποιος δεν θυμάται το «Εδώ και τώρα Αλλαγή», το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», το «Σήκω, Αντρέα, για να δεις το παιδί της Αλλαγής», όπου «παιδί της Αλλαγής» θεωρείται ο ΓΑΠ, παρ' όλο που τα αποτελέσματα του τεστ DNA δεν έχουν δημοσιοποιηθεί εισέτι. Τα παλαιά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν τον ρου των πολιτικών γεγονότων, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τώρα: Το «Μια Ελιά σε κάθε πόλη», που διάλεξε για προεκλογικό σύνθημα η Ελιά -τι πρωτότυπο, η Ελιά διάλεξε σύνθημα με τη λέξη «ελιά»!- θα φέρει το πάνω - κάτω, αν και ειδικά στην περίπτωση του Βενιζέλου είναι κομμάτι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιο είναι ποιο.

Αρχικώς στο ΠΑΣΟΚ είχαν επιλέξει ως προεκλογικό σύνθημα με δέντρο το «Όλα τα κυπαρίσσια δείχνουνε μεσάνυχτα, όλα τα δάχτυλα σιωπή», όταν όμως έμαθαν ότι την πολιτική εκμετάλλευση του Ελύτη την έχει καπαρώσει ο Σαμαράς -έχει αφήσει καπάρο τον Κεδίκογλου, που είναι ποίημα από μόνος του- το απέρριψαν διαρρήδην. Ευτυχώς που το απέρριψαν, διότι το κυπαρίσσι δεν παράγει τίποτα φαγώσιμο, σε αντίθεση με την ελιά που μπορείς όχι μόνο να την φας αλλά και να την πιεις στο ποτήρι. Αρκεί να έχεις πάντα πρόχειρο ένα μαρτίνι.

Εκτός από βρώσιμη, η ελιά είναι και φουντωτή. Όχι τόσο φουντωτή όσο η νεραντζούλα, αρκετά φουντωτή ωστόσο για να κάνει τη δουλειά της. Να παίρνει δηλαδή τα κλαριά της ο περιοδεύων πασόκος, να κρύβεται πίσω τους και να μιλάει στους δυνητικούς ψηφοφόρους χωρίς να βλέπουνε ποιος είναι. Μόνο κρυπτόμενο μπορεί να δοξαστεί πλέον το ΠΑΣΟΚ, μόνο με μάσκες, ψευδώνυμα και ελιές μπορεί να επιβιώσει τις λίγες εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές. Για την Ιστορία πάντως, ο μόνος που κατάφερε να κάνει καριέρα σχετιζόμενος με δέντρα ήταν ο Φρέντι Κρούγκερ.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τόσο τραγική και αλλοπρόσαλλη κατάσταση, που διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού και ταυτοχρόνως διαδίδει από δω κι από εκεί ότι ο αρχηγός του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προαλείφεται για Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν. Ζητάνε την ψήφο μας για να σώσουνε τη χώρα και την ίδια ώρα ο αρχηγός τους ετοιμάζεται να φύγει από τη χώρα για να σωθεί. Βγάζει πύρινα λογύδρια ο Βενιζέλος, η μιλιά του όμως είναι θολή και μπερδεμένη, γιατί έχει το διαβατήριο στα δόντια.

Να τον κάνουνε τουλάχιστον Επίτροπο Αλιείας, για να περάσει τα επόμενα πέντε χρόνια της ζωής του αγκαλιά με τους μπακαλιάρους της Βόρειας Θάλασσας. Είναι κι αυτό κάποια, 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger