Home » » Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 1ης Απρίλη - Στο δρόμο να σπάσει ο τρόμος

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 1ης Απρίλη - Στο δρόμο να σπάσει ο τρόμος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 | 2:32 π.μ.

Το απόγευμα της Τρίτης (1/4), στην προγραμματισμένη πορεία ενάντια στην συνεδρίαση του Ecofin που διεξήχθη στο κέντρο της Αθήνας, έγινε για μία ακόμα φορά αντιληπτό πως τα τσιράκια του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου έχουν μόλις ένα στήριγμα, που τους επιτρέπει να συνεχίζουν να κυβερνούν τις ζωές μας: Την καταστολή. Όσοι βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση το διαπίστωσαν αυτό από πρώτο χέρι…

Οι χωροφύλακες της… «τάξης και της ασφάλειας», υπάκουοι και πάντα πιστοί στις εντολές των αφεντικών τους εμπόδισαν με χημικά και ξύλο την πορεία από το να πραγματοποιήσει το προαποφασισμένο δρομολόγιό της προσθέτοντας μια ακόμα μεγάλη επιτυχία στο «παλμαρέ» της κυβέρνησης. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για τα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. καθώς το να τελείωνε η διαδήλωση χωρίς ούτε έναν συλληφθέντα δεν θα αντιστοιχούσε στο προφίλ της δημοκρατίας τους.

Ενώ η πορεία είχε τελειώσει και όλα τα μπλοκ είχαν διαλυθεί, μηχανάκια των ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ εφόρμησαν απρόκλητα εναντίον διαδηλωτών που βρισκόντουσαν στα Προπύλαια, ανέβηκαν στα πεζοδρόμια και άρχισαν να χτυπάνε τον κόσμο που αποχωρούσε. Στην συνέχεια, η επίθεση μεταφέρθηκε και στην γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας όπου μερικοί εκατοντάδες διαδηλωτές προκαλούσαν με την δημόσια συνάθροισή τους.

Ο απολογισμός αυτής της επίθεσης ήταν τέσσερις συλληφθέντες, ένας εκ των οποίων μαθητής (φαίνεται η παράδοση που θέλει τους μπάτσους να τα βάζουν με μαθητές είναι ακόμα ισχυρή στις τάξεις της αστυνομίας). Κάποιοι από τους διαδηλωτές που συνελήφθησαν πορεύτηκαν κατά την διάρκεια της πορείας με το μπλοκ της Α.Π. Ροσινάντε, το οποίο αποχώρησε συντεταγμένα από την διαδήλωση. Είναι ξεκάθαρο πως το αδίκημα των συλληφθέντων είναι ένα: Επέλεξαν να βρεθούν στον δρόμο την συγκεκριμένα ημέρα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες της πορείας της 1ης Απρίλης. Σε μια εποχή που η κρατική βία και η καταστολή απειλεί τον καθένα και την καθεμία που κάνει απλά την επιλογή να αγωνίζεται, η μοναδική οδός για το σπάσιμο αυτής της διαδικασίας είναι η ενδυνάμωση των εργατικών δομών, η οργάνωση του κοινωνικού κινήματος και κατ’ επέκταση η προστασία κάθε κοινωνικού αγωνιστή μέσω της μαζικής, συλλογικής αλληλεγγύης.

-Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 1ης Απρίλη
-Άμεση απελευθέρωση και άρση όλων των κατηγοριών
-Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2014 στις 2:53 π.μ.

Οι απαγορεύσεις σπάνε στο δρόμο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger