Home » , , » Ξεπέρασαν τις 40.000 οι απεργοί που συμμετείχαν σήμερα στις πορείες

Ξεπέρασαν τις 40.000 οι απεργοί που συμμετείχαν σήμερα στις πορείες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 | 4:51 μ.μ.

Αξιοπρεπής σε μαζικότητα και παλμό οι απεργιακές συγκεντρώσεις-πορείες που έγιναν σήμερα σε όλη την χώρα στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η πιο μαζική συγκέντρωση στην οποία παρευρέθηκε και έκανε δηλώσεις ο γ.γ του ΚΚΕ ήταν του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια για να καταλήξει στην βουλή με κεντρικό σύνθημα «Με το ΠΑΜΕ για έξοδο τώρα από την ΕΕ των μονοπωλίων».

«Όχι στα μνημόνια της εξαθλίωσης και του αυταρχισμού» ήταν το κεντρικό σύνθημα της πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε κι αυτή πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος για να καταλήξει στην βουλή, όπου αντιπροσωπεία της επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας,  ενώ οργανώσεις τις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και άλλες συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Δημοσιογραφικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι συνολική συμμετοχή των απεργών στις πορείες ξεπέρασε τις 40.000.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 19 σχόλια

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2014 στις 5:36 μ.μ.

με 2.000.0000 ανεργους και αλλους τοσο εξαθλιωμενους ηταν λιγοι πολυ λιγοι..αν σταματησουμε καποτε σαν λαος να περιμενουμε απο τους λιγους να βγαλουνε το φιδι απο την τρυπα..δεν γινετε τιποτα

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2014 στις 6:04 μ.μ.

Το Μ.Ε.Τ.Α τι κοσμο ειχε?Καλοπροαιρετα ρωταω!

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2014 στις 10:27 μ.μ.

Αυτα τα καλοπροαιρετα και οι εξυπνακισμοι μας εφτασαν εδω ... ανωνυμε 9 Απριλίου 2014 - 6:04 μ.μ. ο καθενας και το μαγαζακι και να χαμε ...να λεγαμε

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2014 στις 7:07 π.μ.

Ενταξει ρε φιλε δεν ξαναρωταω για τους νεους αυριανιστες που πηραν 27% κ το στειλαν στον καναπε ολο. Ξεφτίλες Μεταλαγμενοι ΠΑΣΟΚΟΙ που θελουν να μιλανε κιωλας.

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2014 στις 6:00 μ.μ.

@Ανώνυμο 6.04
Αυτοί φίλε μου κάναν απεργοσπασία, επειδή ήταν απασχολημένοι με τις "απεργίες διαρκείας¨", την ίδια μέρα που καταδικάζονταν σε 23 μήνες φυλάκιση οι πραγματικοί απεργοί διαρκείας, οι χαλυβουργοί. Οι ψημένοι και διαπαιδαγωγημένοι από δεκάδες 24ωρες και 48ωρες απεργίες, ατσαλωμένοι, έκαναν απεργία διαρκείας 9 μήνες. Ελιωσαν τα πόδια τους στις περιφρουρήσεις, αψήφησαν νόμους και δικαστικές αποφάσεις, πήγαιναν σπίτι τους ούτε με μισό ευρώ στην τσέπη, χωρίς να σκεφτούν τα μεροκάματα που έχαναν, όταν κάποιοι άλλοι "επαναστάτες" για να μην χάσουν το μεροκάματο της 24ωρης, ζητούν το άλλοθι στις "απεργίες διαρκείας". Ούτε και ξέρουν τι σημαίνει αυτή η φράση. Το έδειξαν στους καθηγητές με συμμετοχή 5%, που κι αυτού ήταν οι απεργοί ου ΠΑΜΕ, το έδειξαν και το ΜΕΤΡΟ, που πριν στεγνώσει το μελάνι της επιστράτευσης, και ενώ όλος ο κλάδος τότε όντως είχε την προϋπόθεση αν όχι να κερδίσει, τουλάχιστον να υποχωρήσει πιο αξιοπρεπώς, αυτοί έτρεξαν να κρυφτούν, αφήνοντας τους εργαζόμενους με τα χαρτιά της επιστράτευσης, εξαγριωμένους να μην ξέρουν τι να κάνουν. Αν αυτό δεν είναι τυχοδιωκτισμός και πισώπλατο κτύπημα του εργατικού κινήματος για να σπείρουν την ηττοπάθεια, τότε τι είναι?

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2014 στις 12:46 π.μ.

Μια απεργία κάνατε και σεις κκεδες και την οδηγήσατε στην αγκαλιά της χρυσής αυγής. Και αντί να κατεβάσετε τα κεφάλια και να κάνετε μόκο, μιλάτε κιόλας, πουλητάρια. Ποιο μετρό ρε κακομοίρηδες. Που τους ναυτεργάτες τους πουλάτε δυο φορές το χρόνο με το που λέει η κυβέρνηση τη λέξη επστράτευση. Που ο δικός σας ο σοφιανός μας έλεγε ότι είναι απαράδεκτο οι απεργοί να εκβιάζουν την κυβέρνηση. πουλητάρια, πράκτορες της αστικής τάξης μέσα στο κίνημα.

Ξέρετε πού είναι η πλάκα;; Οτι τζάμπα προσφέρατε τόσες υπηρεσίες στο σύστημα. Εντάξει σας είχε στα όπα όπα αλλά τώρα πια ούτε κάτι δουλικά του λόγου σας δε χρειάζεται. Τώρα δυστυχώς θα μάθετε και σεις όπως έχει μάθει ο λαός τι σημαίνει κρατική τρομοκρατία, χημικά, ξύλο και συλλήψεις. Αντε μαζέψετε κανένα κουκί και καλό ταξίδι στην έδρα της ΕΕ

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2014 στις 5:19 π.μ.

12:46 ξερεις πολλα πουληταρια να ειναι με καταδικες του κρατους στην πλατη τους κ απολυμενοι? Η μαλακας εισαι η troll η προβοκατορας

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2014 στις 11:27 π.μ.

Η καλύτερη απάντηση σε προβοκάτορες όπως ο 12.46 είναι τα στοιχεία. Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας: ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Περάματος: ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λειβαδιάς: ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Μάνδρα Αττικής: Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, παρεβρέθηκαν σε εκδήλωση της ΧΡΥΣΗΣ-ΑΥΓΗΣ. Μανώλης

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2014 στις 11:39 π.μ.

@Ανώνυμο 12.46
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ; Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών αποφάσισαν χθές οι: ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, στην διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΕ της ΠΝΟ. Και οι τρείς απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Αποφάσισαν δεν με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, μηδενικές αυξήσεις.
Ετσι εννοούν οι "επαναστάτες" τις απεργίες διαρκείας". Οταν είναι μπροστά στους εφοπλιστές ξεχνούν και την ¨επαναστατικότητα" και τους τσαμπουκάδες και τις "απεργίες διαρκείας". Λογικό, όταν δεν ξέρουν πως γίνεται έστω και μια 24ωρη. Αυτή όμως είναι πολύ λίγη για την "επαναστατικότητά τους". Οταν δουν ότι ένας κλάδος έχει τις προϋποθέσεις για πραγματική απεργία διαρκείας, χτυπούν πισώπλατα, πώς θα οδηγήσουν αυτό τον κλάδο στην ηττοπάθεια. Απεργία διαρκείας και τακίμι με τους εφοπλιστές δεν γίνεται.
Αυτά δε τα προβοκατόρικα που γράφεις για τους ηρωικούς χαλυβουργούς, εσύ που τρώς τις απεργίες διαρκείας με το κουτάλι, κάνε έναν κόπο και πήγαινε μέχρι την χαλυβουργία,να τους να πείς από κοντά, να τους "εξηγήσεις" πώς γίνονται οι "¨απεργίες διαρκείας".
Και μόνο από την θέση που πήρες απέναντι στους χαλυβουργούς, δείχνει πόσο φασίστας είσαι. Μανώλης

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2014 στις 3:39 μ.μ.

Καημένα (και καμμένα) κνιτάκια. Ζείτε στο παραμύθι σας. Θλιβεροί μικροαστοί, πρώην πασόκια και επίδοξοι υπουργοί παραμυθιάζεστε από τα παραμύθια του Ριζοσπάστη ΑΕ. Ο,τι έχετε πιάσει με τα χεράκια σας, το έχετε σκοτώσει. Ειχατε στον έλεγχό σας τον ανθό των εργατικών συνδικάτων και τα στείλατε στο διάολο. Τα περίφημα στο μικροαστικό μυαλουδάκι σας "ταξικά συνδικάτα" δεν είναι παρά αποστεωμένες γκρούπες επαγγελματικών στελεχών που καμία σχέση δεν έχουν με την τάξη. Τώρα φυτοζωείτε γιατί σας θέλει στο περίμενε το σύστημα μπας και χρειαστείτε καμιά δύκολη στιγμή να κάνετε τη βρωμοδουλειά.

Και επειδή σας έχουν καταλάβει όλοι κραυγάζετε "ο συριζα είναι χειρότερος απο μας - ο συριζα είναι χειρότερος απο μας". Εμ δεν είναι παιδάκια. Είναι σαν εσάς αλλά πιο ειλικρινής. Δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

Καταλάβατε ότι υπάρχουν καταδίκες, ε; Αργήσατε παιδάκια. Καταδίκες εδώ και χρόνια υπάρχουν ενάντια σε ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ. Ανεξάρτητοι αγωνιστές, αριστεροί, αναρχικοί, απλοί δημοκράτες έχουν γεμίσει τις αίθουσες των δικαστηρίων. Εγώ τους υποστηρίζω όλους αυτούς είτε συμφωνώ μαζί τους είτε όχι. Δεν πανηγυρίζω όταν το κράτος τσακίζει κκουέδες όπως δεν πανηγυρίζω όταν τσακίζει αντάρσυους ή αναρχικούς ή συριζαίους ή ό,τι νάναι που έχει προκύψει από αγώνα. Δεν είμαστε όλοι σαν εσάς, παλιάνθρωποι.

Αστα τα πονηρά μικορατούλη μου. Πού να τους βρω τους Χαλυβουργούς; Τους τσακίσατε, μου είπε ένα πουλάκι ότι παραδώσατε το σωματειο στην εργοδοσία. Και όλα αυτά γιατί το μόνο που σας ενοιαζε ηταν να τους αποκόψετε από οποιαδήποτε άλλη φωνή αλληλεγγύης. Και ενώ τους "περιφρουρούσατε" από την αριστερά και την αναρχία, είχατε ανοιχτή την αγκαλιά σας στους φασίστες. Εκεί δεν είχατε αντανακλαστικά. "Αιφνιδιαστήκατε" ψευταράδες όταν ήρθαν οι εγκληματίες οι ΧΑιτες.

Προβοκάτορες κουκουέδες, άντε σιτιστείτε από το αστικό κράτος, άντε βάλτε ναυάρχους και κανέλλες στα ψηφοδέλτιά σας, άντε στο ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο να πάρετε κανένα εισιτήριο χρησιμότητας για το σύστημα. (αλλά δε φταίει κανένας άλλος, οι άλλοι φταίνε που θα έπρεπε να σας φτιάξουν κανένα βιντεάκι με όλες τις χαιρετούρες σας με παραγοντες του συστήματος, με όλα τα μπράβο που έχετε μαζέψει από τις τρέμες και τους πρετεντέρηδες).

αλλά μη μας λερώνετε με τη βρωμιά και την υποταγή σας.
πέστε τώρα για το συριζα που έκανε έβηξε σκόνταψε (λες και σεις δεν ψηφίζεστε παντού με πασοκονδ γιατί θέλετε λέει αναλογικό προεδρείο!!) - μόνο να ξέρετε ότι μου είναι παγερά αδιάφορο τι έκανε ο συριζα όπως μου είναι αδιάφορο τι θέατρο παίζετε εσείς.

Αντε γεια

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2014 στις 6:50 μ.μ.

παρε ενα depon

Αντιο θα μας ληψεις....

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2014 στις 9:04 μ.μ.

3.39 Εισαι πραγματικα σε παραληρημα και τα εχεις εχεις κανει ολα αχταρμα δεν βγαινει κανενα νοημα απο οσα λες ηρεμησε λιγο γιατι δεν βγαινει νοημα. ΠΑΝ.

Ανώνυμος
12 Απριλίου 2014 στις 8:49 π.μ.

ΠΑΝ, άσε τους λύκους να ουρλιάζουν. Λύκοι είναι, ουρλιαχτά θα βγάζουν. Μανώλης

Ανώνυμος
12 Απριλίου 2014 στις 7:34 μ.μ.

ναι ΠΑΝ, καλά τα λέει ο Μανώλης.
Οσο κι αν ουρλιάζουν δε θα μας χαλάσουν τις μπίζνες με το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο

Ανώνυμος
12 Απριλίου 2014 στις 8:02 μ.μ.

Μανωλης. Δεν εχω καμμια ανησυχια απο τη στιγμη που ουρλιαζουν σημαινει οτι βαδιζουμε καλα. ΠΑΝ

Ανώνυμος
12 Απριλίου 2014 στις 8:59 μ.μ.

Βαδίζετε καλά ως πέμπτη φάλαγγα
Ο λαός μπορεί να ουρλιάζει και το συστημα να σας προσέχει

Ανώνυμος
12 Απριλίου 2014 στις 10:37 μ.μ.

8.59 Οποιος νοιαζεται για τον λαο καλοδεχουμενος στον αγωνα για ανατροπη του καπιταλισμου. πεμπτη φαλαγγα εχεις δικιο υπαρχει και ειναι διαχρονικα ο οπορτουνισμος ΠΑΝ

Ανώνυμος
13 Απριλίου 2014 στις 12:28 π.μ.

@Ανώνυμο 7.34
Α, μια που αναφέρθηκε στο Ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο, επειδή το γράφει συνέχεια, αλλά δεν γράφεις και ποιοί συμμετέχουν στα φόρα του. Λοιπόν στις 9/4/2014, στο Μ. Βρετανία έγινε το συνέδριο EXPOSE-DEFENSEWORLD 2014. Το συνέδριο αυτό διοργάνωσε το ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο και η "Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ". Μίλησαν: η Φ΄φωφη Γεννηματά, αξιωματούχος της αμερικάνικης πρεσβείας, ο πρέσβης του Ισραήλ, στελέχη βιομηχανιών κατασκευής όπλων, ο επικεφαλής της FRONTEX στην Ελλάδα και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ταφύλλης, υπεύθυνος για θέματα άμυνας, Μέλος του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής. Υποστηρικτής του συνεδρίου ήταν η μεγαλύτερη βιομηχανία όπλων LockheelMartin. Σημαντικός ό ρόλος της μέσω ΜΚΟ στην προπαγάνδιση του πολέμου στο Ιράκ και για την εμπλοκή της στα βασανιστήρια κρατουμένων στο Ιρά και Γκουαντανάμο.
Συγχαρητήρια, όσο πάτε και ανεβαίνετε στο παγκόσμιο αφαν-γκατέ του κεφαλαίου και της λέσχης Μπίλντενμπεργκ. Μανώλης

Ανώνυμος
13 Απριλίου 2014 στις 10:59 μ.μ.

12,28 Τη κακος ανθρωπος που εισαι τα λες ολα και στεναχωρεις τα παιδια και νομιζουνε οτι ειναι και αριστεροι ΠΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger