Home » » Ολοι/ες στους δρόμους. Μαζικά, αποφασιστικά, δυναμικά (Βίντεο)

Ολοι/ες στους δρόμους. Μαζικά, αποφασιστικά, δυναμικά (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 | 8:36 π.μ.

Ολοι/ες στους δρόμους. Μαζικά, αποφασιστικά, δυναμικά. Η σημερινή πανελλαδική απεργία πρέπει και μπορεί να γίνει η αφετηρία να χαραχθούν οι λεωφόροι της προοπτικής και της ελπίδας. Δεν χωρούν άλλες αυταπάτες. Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες, που λέει το γνωστό σύνθημα.

Ναι είναι αλήθεια. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα έχουν υποστεί απανωτές ήττες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου διεξάγουν χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο ταξικό πόλεμο και τον κερδίζουν σε όλα τα μέτωπα. Η βρόμικη, υπονομευτική δράση της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, η παραλυτική αντίληψη του σεβασμού της αστικής νομιμότητας και ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός αποτελούν βαρίδια για να πάει το εργατικό κίνημα ένα βήμα μπροστά.

Σήμερα, όμως όλα αυτά τα αναχώματα, πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Να φτύσουμε του κήρυκες της υποταγής. Να δημιουργήσουμε καθημερινά εστίες αντίστασης, επιλέγοντας εμείς τις μορφές πάλης.

Η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό είναι αδίσταχτοι. Μας ρουφούν το αίμα με το μπουρί της σόμπας. Μας εξαθλιώνουν γυρνώντας το επίπεδο ζωής μας δεκαετίες πίσω.

Δεν τρέφουμε φυσικά αυταπάτες ότι με τέτοιες σποραδικές 24ωρες απεργίες μπορεί να τους ανατρέψουμε. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι άμεσο καθήκον των πρωτοπόρων εργατών, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων να συντονιστούν φτιάχνοντας καθημερινό μέτωπο απέναντι σ’ αυτούς που σχεδιάζουν και υλοποιούν τακτικές χωρίς εμάς και εναντίον μας

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2014 στις 4:54 μ.μ.

Εκεινο το 27% που ειναι ρε παιδια? Μηπως το ειδε κανεις σε κανενα ΤΑΧΙ?

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2014 στις 9:28 μ.μ.

Φιλαρακι απ οτι φαινεται το 27% ηταν για ψηφοθηρία με την ανοιξιατικη αποχη του.Εδω σημερα δικαστηκαν οι χαλυβουργοι με 23 μηνες φυλακιση κ αυτοι καλουν την εισαγγελία του αστικου πολιτικου συστηματος να καταδικασει το υπουργείο υγείας για τις διαθεσιμοτητες των οδηγων στα νοσοκομεία.Οι ανθρωποι ειναι για γελια κ πολυ επικινδυνοι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger