...άτιτλο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 | 8:49 π.μ.

Όσο κι αν ψάξει κανείς στα «προοδευτικά» ενημερωτικά μέσα, δεν θα βρει ούτε νύξη (για σοβαρή αναφορά και επισημάνσεις ούτε λόγος) στο γεγονός της επιλογής της 29ης Αυγούστου ως ημέρας ύψωσης μιας φαραωνικών διαστάσεων σημαίας πάνω από την Ξάνθη.

Τι «γιορτάζεται» εκείνη τη μέρα στα… βουνά; Ποιος ο συμβολισμός τής ύψωσης μιας σημαίας εκείνη ακριβώς την ημέρα; Ποιοι προβαίνουν σ’ αυτή την ενέργεια; Γιατί; Ποια τα προσχήματα και ποια τα απροσχημάτιστα,ποιο το προσκήνιο και ποιο το παρασκήνιο; Αυτά και μερικά ακόμη καυτά μα προφανέστατων απαντήσεων ερωτήματα, περιμένουν έστω μια απλή αναφορά από εκείνους που έχουν καταπιεί τις πένες τους. Και δυο αράδες, διάολε, από εκείνους (σαφέστατα αναφερόμαστε στην καθεστωτική αλλά και στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά οι οποίες αυτό τον καιρό παίρνουν τα λουτρά τους) που παλινδρομούν μεταξύ γαργάρας και κωλοτούμπας με τις ιδεολογίες, τις «θέσεις», την «υπευθυνότητα» και τα πολιτικά φλάμπουρά τους.

Αυτά προς το παρόν…

Το παραπάνω κείμενο μας το έστειλαν από την ιστοσελίδα indexanthi.gr
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2014 στις 12:29 μ.μ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι σημαντικό αυτό που έγινε; Υψώθηκε μια φαραωνικών μεγεθών ελληνική σημαία. Σαν να δεχόμαστε κι εμείς οι ίδιοι ότι έχουν βάση οι αμφισβητήσεις για την ελληνικότητα της Θράκης και προσπαθούμε με τέτοιες ενεργειες να εδραιώσουμε τις θέσεις μας. ΄Αλλες ειναι οι ενέργειες που θα έπρεπε να κάνουμε κι όχι να υψώνουμε σημαίες. Και βεβαια δεν περιμενεις από έναν στρατηγό να τις κάνει αυτές τις ενέργειες. Αλλά για να τις κάνεις αυτές τις ενέργειες πρέπει να είσαι ανεξάρτητος κι όχι να ανήκεις ψυχή τε και σώματι στο ΝΑΤΟ στην ΕΕ και στους Αμερικάνους που τους συμφέρει να ξαναχαράξουν τα σύνορα στην περιοχή μας και θα τη δώσουν την Θράκη στους Τούρκους αν αυτό συμφέρει τις δουλειές τους. Να δω τότε όλους αυτούς που σε τέτοιες βαρύγδουπες ενέργειες είναι πρώτοι να χειροκροτήσουν τι θα κάνουν; Γαργάρες;
Μου θυμίζει αυτή η ενέργεια την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας κ. Σαμαρά στον ταφο που βρέθηκε τώρα πρόσφατα. Και δώσαν τέτοια προσοχή σε αυτή την ανακάλυψη. Η οποία βέβαια ανακαλυψη ως προς την αρχαιολογική της σημασία είναι μεγάλη, δεν το αμφισβητώ, και μπράβο στους αρχαιολογους , αλλά αν νομίζει ο Σαμαράς ότι στις συνομιλίες που θα κάνει σε λίγο καιρό για το όνομα των Σκοπίων θα έχει ενα ατου περισσότερο με την ανακάλυψη αυτού του τάφου, είναι ΑΦΕΛΗΣ.(Διόρθωσα τη λέξη που είχα βάλει στην αρχή η οποία ήταν χειρότερη). Θα σκασουν οι Αμερικάνοι κι οι Ευρωπαίοι για την αρχαιολογική αλήθεια. ΄Οταν αυτή δεν θα συνάδει με την αλήθεια των συμφερόντων τους.

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2014 στις 4:44 μ.μ.

Τώρα σώθηκαν!
Ακούω ότι ο Καρατζαφύρερ θα ξαναπάει στη ΝΔ. Για να μη βγει ο Τσίπρας, λέει! Κι αναρωτιέμαι, αν πραγματικά είναι τόσο ανόητος, ώστε να πιστεύει κάτι τέτοιο, ή απλά, όπως κι εγώ νομίζω, προσπαθεί να παραλάβει να γλύψει κανένα κόκκαλο τώρα που τελειώνει η ΝΔ κι ίσως να συμμετάσχει κι αυτός στα παιχνίδια των δελφίνων για την "επόμενη μέρα" που θα τα "φορτώσουν" όλα στο σαμαρά και θα τον βάλουν στον τάφο που πρόσφατα ανακαλύφθηκε. (Πολλοί λένε, ότι ενδιαφέρθηκε ο σαμαράς για τον τάφο στη Αμφίπολη, ώστε να πιάσει καλύτερη τιμή στους ξένους δανειστές η περιοχή).
Η επιστροφή του Καρατζαφύρερ, αν τελικά γίνει, εκτός από τη μεγάλη πλάκα θα είναι και ένα μεγάλο δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι πολιτικοί έχουν τον "ανθρωποδιώκτη", όπου πάνε φεύγει κόσμος. Κάποιοι άλλοι έχουν το "μαλακομαγνήτη". Μαζεύουν γύρω τους όλα τα "ψώνια", όλες τις περιπτώσεις. Ο Κατατζαφύρερ τα έχει και τα δύο.
Καρατζαφύρερ, το ποιός θα βγει δεν εξαρτάται καθόλου από σένα, ευτυχώς. Ποτέ δεν εξαρτιόταν. Στο λέω στην περίπτωση που έχεις αυταπάτες. Η βλακεία που δέρνει τους νεοδημοκράτες σε συνδυασμό με την αυταρχικότητα, την προκλητικότατη αλαζονεία και φυσικά την απίστευτη διαφθορά της Νέας Δημοπρασίας, είναι εγγυητές όχι απλά πρωτιάς αλλά αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα το πως θα κινηθεί ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα των στελεχών του μετά την ανάληψη της εξουσίας.
Να πας τρέχοντας. Μην ξεχάσεις όμως την κουτάλα, δεν είναι σωστό να τρως με τα μπροστινά σου πόδια από το τσουκάλι. Φάε δε όσο μπορείς πιο πολύ, γιατί δεν θα προλάβεις. Κι ελπίζω, ότι φας να σου κάτσει στο λαιμό.
To πιο γελοίο, το οποίο ξεπερνά σε φαιδρότητα τον ίδιο τον φύρερ του ΛΑΓΟΣ είναι η απελπισμένη προσπάθεια της τσακισμένης ΝΔ να αλλάξει θέμα, αποπροσανατολίζοντας από το καταστροφικό κι άδικο χαράτσι ή την ανικανότητα της στη διεθνή διπλωματία, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα πιο άσχετα θέματα. Αλλά ο πεθαμένος από τον τάφο του πιάνεται...
ΥΓ: Λύθηκε το "μυστήριο" στην Αμφίπολη. Πρόκειται για το αρχαίο εξοχικό του μπαμπά της Ντόρας, το οποίο χρησιμοποιούσε ως τόπο "ανάπαυσης", όταν ήταν ακόμα μικρό βρικολακάκι. Περιμένω να του στείλετε το χαράτσι. Και μην το χαρακτηρίσετε "υπόγειο" για να πληρώσει λιγότερα, εντάξει; mitsos175.

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2014 στις 9:19 π.μ.

Nαι, η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ μ' αυτά που κάνει στρέφει τον κόσμο της προς το σύριζα ή τη χρυσή αυγή. Το ζήτημα είναι: αυτό γίνεται γιατί τέτοιες εντολές έχει παρει απ' το σύστημα στη ΝΔ -έστω κι αν εκείνη καταποντιστεί εκλογικά- ώστε να υπάρξει εναλλαγή στην κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουν να περαστούν και τα υπόλοιπα μέτρα χωρίς μεγάλες αντιδράσεις απ' το λαό, αφού θα έχει εναποθέσει τις ελπιδες του στο συριζα που θα είναι πλέον κυβέρνηση,και μέχρι να το καταλάβει ο λαός ότι κι ο σύριζα είναι μια απ' τα ίδια αυτά τα μέτρα θα έχουν ψηφιστεί; ΄Η το ακόμη χειροτερο για το σύστημα σενάριο να μην υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο για να δοθεί κάτι στο λαό αφού όλα πρέπει να δοθούν ως κέρδος σε επιχειρηματίες "υγιείς" ή μη; ΄Ομως στη δεύτερη περιπτωση το σύστημα δε θα έχει κανένα πρόβλημα να μας εμπλέξει και σε πολεμο για να βγει απ΄το αδιέξοδο. Εστίες πολέμου υπάρχουν αρκετες κοντά μας και η αστική τάξη της χώρας μας δείχνει να έχει φιλοδοξίες για να πάρει μέρος στο κυνήγι θησαυρού σε αυτές τις εστίες. Για να γλείψει το κοκαλάκι της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger