Home » , » Καταδικάστηκαν οι χρυσαυγίτες επίδοξοι δολοφόνοι που επιτέθηκαν στο στέκι "Αντίπνοια" (Βίντεο)

Καταδικάστηκαν οι χρυσαυγίτες επίδοξοι δολοφόνοι που επιτέθηκαν στο στέκι "Αντίπνοια" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 | 7:22 μ.μ.

Αφού είχαν προηγηθεί  12 (!!!) αναβολές, ολοκληρώθηκε σήμερα στο μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δυο χρυσαυγιτών (Αθανάσιος Στρατός και Βασίλης Σιατούνης) για την επίθεση Τάγματος Εφόδου της Χ.Α στο στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα. στις 30 Ιούνη του 2008 και στην οποία μαχαίρωσαν δυο άτομα.

Μετά τις αποκαλυπτικές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό την δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών και την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα,  το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό  τους δυο χρυσαυγίτες για ανθρωποκτόνο πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και άνανδρη επίθεση.

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται, (η γνωστή τακτική των θρασύδειλων φασιστών) καταδικάστηκαν αντίστοιχα σε 13 χρόνια και έξι μήνες και 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη χωρίς αναστολή εκτέλεσης της ποινής και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστικές περιπέτειες δεν τέλειωσαν γ’ αυτούς τους χρυσαυγίτες αφού σε βάρος τους εκκρεμούν κατηγορίες και στην μεγάλη δικογραφία για την εγκληματική δράση της Χ.Α και εκεί κατηγορούνται για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:52 π.μ.

ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΞΥΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΝΙΑ
Αυτοί λοιπόν που τόλμησαν να μετατρέψουν τον εθνισμό σε πολιτική ιδεολογία, και βάφτισαν αυτό το έκτρωμα ως εθνικισμό, μισούν την πατρίδα γιατί μισούν το λαό της και όχι σπάνια μισούν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό. Μισούν τα πάντα... Γιατί απλά δεν έμαθαν και δε θα μάθουν ποτέ να αγαπούν...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/09/blog-post_364.html

Για να τελειώσουμε λοιπόν μια και καλή με αυτή τη θλιβερή ιστορία. Ο εθνικισμός έχει τόση σχέση με τον πατριωτισμό, όση ακριβώς σχέση έχουν και τα σκατά με την κολόνια.

Ο πατριωτισμός, ως πρωτογενής ιδεολογία του κάθε λαού, αντιστοιχίζεται και μετουσιώνεται απόλυτα μέσα από τον εθνισμό του. Και το μεγαλειώδες αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, που είναι μια συνάντηση αγάπης και περηφάνιας, μια συνάντηση απόλυτα δυναμική, και η οποία προσδιορίζει μια συνολική στάση ζωής των ανθρώπων απέναντι στην πολιτική και την κοινωνία, δεν έχει… ποτέ δεν είχε… και δεν είναι δυνατόν να αποκτήσει στον αιώνα τον άπαντα, την όποια σχέση με την ψυχοπαθολογία του μίσους, της απανθρωπιάς και του εθνικού διχασμού, η οποία δηλητηριάζει ανεπανόρθωτα τα διεστραμμένα μυαλά που ασφυκτιούν μέσα στα ξυρισμένα κρανία.

Ο πατριωτισμός σημαίνει πρωτίστως αγάπη για την πατρίδα, σημαίνει σεβασμό στη μεθοδολογία προσέγγισης της ιστορίας της, σημαίνει έμπνευση μέσα από την πολιτισμική της παρακαταθήκη, και πάνω απ όλα σημαίνει αγάπη για τον ίδιο της το λαό.

Ο πατριωτισμός δε συνιστά πολιτική ιδεολογία αλλά στάση ζωής του πολίτη, μέσα από την οποία οφείλει να αναδεικνύει και να ενσωματώνεται στο αξιακό σύστημα της γεωπολιτισμικής του φυσιογνωμίας, και φυσικά αισθάνεται ως ύψιστη την ανάγκη να το υπερασπίζεται οποτεδήποτε αυτό απειληθεί, έναντι οποιουδήποτε απειλούντος .

Όσες φορές επιχειρήθηκε να βιαστεί η φυσιογνωμία του πατριωτισμού, και από στάση ζωής να εμφανιστεί από τους βιαστές του ως πολιτική ιδεολογία, το αποτέλεσμα ήταν ένα αντιπατριωτικό έκτρωμα που ιστορικά τροφοδότησε το δωσιλογισμό, τις εθνικές προδοσίες και...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/09/blog-post_364.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger