Home » , » Η λογοκρισία στη χούντα του Σαμαρά

Η λογοκρισία στη χούντα του Σαμαρά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 | 1:04 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είναι πια φανερό ακόμα και τους πιο φανατικούς νεοδημοκράτες, ότι ο σαμαράς βρίσκεται σε πανικό. Ακόμα και οι χουντικοί της ΝΔ, οι λάτρεις της δικτατορίας και αυτοί που επιχαίρουν με το κλείσιμο της ΕΡΤ, καταλαβαίνουν ότι τέτοιες κινήσεις αθλιότητας δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στη σημερινή εποχή που μπορείς να πληροφορηθείς αμέσως και με 100 διαφορετικούς τρόπους.

Κάθε προσπάθεια προπαγάνδας της κυβέρνησης κάθε ψέμα της πέφτει στο κενό. Είναι φυσικό, αφού η καθημερινή πραγματικότητα, κι όχι κάποιο μέσο, διαψεύδει πανηγυρικά τον Πρωθυπουργό.
Οι ουρές στις Τράπεζες και τις εφορίες, οι αριθμοί στα εκκαθαριστικά, τα νούμερα στους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος και άλλων κοινωνικών αγαθών, είναι η εκκωφαντική φωνή που καλύπτει τον ήχο από κάθε κανάλι, κάθε εφημερίδα κάθε, μέσο προπαγάνδας.

Πως μπορείς να πείσεις τον άλλο, ότι βγαίνουμε από την κρίση, όταν την ίδια μέρα βλέπει τη σύνταξη και το μισθό του να μειώνεται;
Πως μιλάς για επιτυχία σ' αυτόν που πληρώνει ενοίκιο για το ίδιο του το σπίτι;
Σ' αυτόν που λόγω άδικων χρεών θα είναι άστεγος και θα ψάχνει τα σκουπίδια για φαί;
Τ
ο πρόβλημα δεν είναι λοιπόν επικοινωνιακό Αντώνη, όπως σου λένε οι κόλακες για να φουσκώσουν τον ήδη υπέρμετρο εγωισμό σου και να κρύψουν την πολιτική σου μικρότητα. Είναι πρόβλημα ουσίας. Κι επειδή δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις αυτή την πολιτική, σαν κάθε δικτατορίσκος, επιλέγεις να μην βλέπεις κι ακούς τις συνέπειες των πράξεων σου.

Ήταν μια εποχή που πολλοί ακούγανε τα κανάλια, διάβαζαν τις φυλλάδες, που περνούσαν τα ψέματα. Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Έκλεισες την ΕΤ, λύθηκαν τα προβλήματα; Μάλλον μεγάλωσαν, γιατί ακριβώς η κριτική είναι ωφέλιμη. Σου δείχνει τα λάθη, αλλά εσύ ως άλλος πάπας, δεν τα παραδέχεσαι. Καλό αυτό για τους αντιπάλους σου ειδικά τους εσωκομματικούς. Σαμπάνια άνοιξε η Ντόρα με τη γκάφα σου για το σκίτσο. Το γέλιο δε του μπαμπά ήταν το κάτι άλλο. Από την κηδεία του Έβερτ είχε να γελάσει τόσο.

Αν Αντώνη εμείς που σου κάνουμε κριτική είχαμε άδικο, ο κόσμος απλά θα μας αγνοούσε. Αλλά η κριτική εμπνέεται και δείχνει τα γενικά συναισθήματα του κόσμου. Αυτό το ξέρεις κι ανησυχείς. Ξέρεις ότι το γέλιο κι ο θυμός που βγάζει ένα άρθρο εναντίον σου, βρίσκει ανταπόκριση στην πλειοψηφία γιατί ακριβώς την εκφράζει. Αλλά γι αυτό φταις εσύ.

Το να προσπαθήσεις να κλείσεις το στόμα κάποιου είναι ανώφελο. Ο κόσμος βρίσκει τρόπο, όπως στην προηγούμενη χούντα. Δείχνει όμως το τι σε ενδιαφέρει πραγματικά. Μόνο ο εγωισμός σου. Τίποτε άλλο. Σήμερα παραιτήθηκε κι άλλος από τη ΝΕΡΙΤ. Αντί για καλό το κομματικό σου κανάλι λειτουργεί πια εναντίον σου, κι ας σε γλείφει πατόκορφα.

Είμαι βέβαια σίγουρος ότι θα συνεχίσεις την πολιτική αυτοχειρίας σου, όπως ο Καλιγούλας, ο Νέρωνας και άλλοι, φέρνοντας πιο κοντά το τέλος σου. Αντώνη συνέχισε γκρεμός είναι ευθεία μπροστά. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger