Home » , » Ερωτηματολόγιο Φούχτελ: Οι κανίβαλοι άρχισαν να τρώνε την Ελλάδα

Ερωτηματολόγιο Φούχτελ: Οι κανίβαλοι άρχισαν να τρώνε την Ελλάδα

Από askordoulakos , Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 | 11:11 μ.μ.

«Να με αξιώσει ο θεός να ξαναδώ την ιερή πεδιάδα του Μαραθώνα, πριν την καταστρέψουν οι βάνδαλοι...».
         
Νίκολας Χάμοντ, Άγγλος αρχαιολόγος και ιστορικός (επιστολή στον Τύπο.  03 Μαρτίου 2001).
_________________________________________________________________

Εμείς απ’ αυτό το blog... «είπαμε και λαλήσαμε κι αμαρτίαν ουκ έχομεν». Τα είπαμε και τα λαλήσαμε εγκαίρως. (Εδώ εδώ, κι εδώ).

Κάποιοι τα χαρακτήρησαν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας με εξωγήινους ακόμα και...εθνικιστικές (!) φαντασιώσεις.
Και να, που ο Χούφτελ (με ποια επίσημη ιδιότητα άραγε;) άρχισε να μοιράζει ήδη τα ερωτηματολόγια στους ελληνικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό να καταγράψει επακριβώς τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα δημογραφικά τους δεδομένα κλπ.

Μακρυά από μας η τάση για ευλογία της γενειάδας μας....
Απλώς αντιγράφουμε από το ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:
..............................................................................................

"Δεν πρόλαβαν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σελιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, το οποίο συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο.

Ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρνονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας.

Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει ενότητα συγκεκριμένη για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους.

Ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα ερωτώνται οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι. Τα απορρίμματα κρίνουν το αν θα υπάρξει η αδελφοποίηση του Δήμου στην Ελλάδα με κάποιον άλλο στη Γερμανία όπως αναφέρεται στην αρχή του ερωτηματολογίου; Σαφώς και όχι.

Ο κ. Φούχτελ και αυτοί που κρύβονται πίσω του θέλουν να γνωρίζουν που ακριβώς θα «χτυπήσουν». Είναι άλλωστε γνωστή η... ευαισθησία του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας για τα απορρίμματα. Θέλει ο ίδιος και οι Αιρετοί που του κάνουν «πλάτες» να εκχωρήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Ο κ. Φούχτελ έχει μνημονεύσει πολλές φορές την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακόμη περισσότερες έχει αναφερθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν είναι τυχαίο επίσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση τόσο μέσω του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και μέσω άλλων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων έχει στοχοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες της, τις οποίες θέλει να ξεπουλήσει.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προειδοποιεί τους Αιρετούς πώς έχουν γνώση οι... φύλακες και καλό είναι να είναι προσεκτικοί στο χειρισμό τέτοιου είδους ερωτηματολογίων που εμφανίζονται ως πρωτοβουλίες θετικές προς όφελος της... κοινωνίας. Κάθε άλλο παρά σε αυτό αποσκοπούν.

Θυμίζει δε η Ομοσπονδία, πώς πολλοί εκ των Αιρετών που επιχείρησαν να παίξουν το παιχνίδι των συντεχνιών βρέθηκαν την επομένη των εκλογών του Μαΐου 2014 στο σπίτι τους. Έφαγαν «μαύρο», προεξάρχοντος του κ. Γιάννη Σγουρού, γιατί τόλμησαν να βάλουν τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών".
....................................................................................

Μια άλλη σχετική ανάρτηση, από το argolidaportal.gr στις 06/09/2012:

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Αναπληρωτή Υπουργού Χανς Γιοακιμ Φουχτελ ξεκίνησε η επίσκεψη του Γερμανού αξιωματούχου και του κλιμακίου που τον συνοδεύει στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Π. Τατουλης: Σχέσεις ομοτιμίας για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου μας σχεδίου

Ο Πέτρος Τατούλης καλωσορίζοντας την αποστολή στα γραφεία της Περιφέρειας υπογράμμισε απευθυνόμενος στον Γερμανό Υφυπουργό την δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί από τις επαφές ομοτιμίας που σηματοδοτούν οι συζητήσεις που ξεκινούν σήμερα. Συζητήσεις επί σημαντικών θεμάτων ανάπτυξης, συνεργασίας και διαμόρφωσης ενός κλίματος παραγωγικής πολιτικής ζύμωσης, για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα δώσουν το στίγμα εξόδου της χώρας από την κρίση.

Η χώρα μας περνάει την μεγαλύτερη κρίση από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που είναι αποτέλεσμα σωρεία πολιτικών και άλλων παρενεργειών που οδήγησαν σε Face Loss στην διεθνή κοινότητα σημείωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης για να καταλήξει ότι η πολιτική της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει την βάση της σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αποτελέσει μοντέλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Χανς Γιοακιμ Φουχτελ: Έχετε διάθεση, ενέργεια, προετοιμασία και ολοκληρωμένο σχέδιο και εμείς βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Ο Χανς Γιοακιμ Φουχτελ ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την φιλοξενία σημείωσε: «Από την σύντομη εισήγηση σας κατάλαβα ότι έχετε διάθεση, ενέργεια, προετοιμασία και ολοκληρωμένο σχέδιο και εμείς βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».
Δικός μας στόχος σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος είναι να υλοποιήσουμε την συμφωνία της Καγκελαρίου Μέρκελ για ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δώσουμε καθοριστικό ρόλο στους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες. Αναφερόμενος για το δικό ρόλο σημείωσε ο κος Φούχτελ ότι θεωρεί τον εαυτό του ένα μικρό λιθαράκι στην πορεία του έργου που έχει αναλάβει και πως οι Περιφερειάρχες πρέπει να πάρουν την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους.

Η Πελοπόννησος σημείωσε την συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός της Γερμανικής κυβέρνησης χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης λόγος για τον οποίο η αποστολή έχει καταβάλει την μέγιστη προσπάθεια για επιτυχία «ήρθαμε προετοιμασμένοι για αυτό» σημείωσε με έμφαση ο Γερμανός αξιωματούχος. Απευθυνόμενος προσωπικά στον Περιφερειάρχη ο κος Φούχτελ αναφέρθηκε στο αίτημα του Πέτρου Τατούλη για εξεύρεση εταίρου για αδελφοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας την άμεση ανταπόκριση της Δημοκρατίας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας που αποτελεί και το μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας. «Μια επιλογή για σχέση συνεργασίας που επισφραγίζεται και από την επίσκεψη ενός μεγάλου κλιμακίου υψηλών στελεχών της τοπικής κυβέρνησης της Ρηνανίας Βεστφαλίας που συμπληρώνουν την Γερμανική αποστολή».

Π. Τατούλης: Έχουμε περάσει ως χώρα πολλές δοκιμασίες. Αντέξαμε, δημιουργήσαμε τις ξεπεράσαμε. Θα τα καταφέρουμε»

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι «πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις και θα τα καταφέρουμε. Στο διάβα της ιστορίας έχουμε περάσει ως χώρα πολλές δοκιμασίες. Αντέξαμε, δημιουργήσαμε τις ξεπεράσαμε. Το ίδιο συνέβη και με την κρίση αλληλεγγύης των Ευρωπαίων εταίρων μας. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας είναι η φιλεργατικότητα των ανθρώπων μας. Θα τα καταφέρουμε»

Κ. Μπρενερ: Εμείς θέλουμε πραγματική φιλία ως εταίροι

Χαιρετισμό απεύθυνε και η εκπρόσωπος του κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας Κατρίν Μπρενέρ που αναφέρθηκε ιδιαίτερα την Ελληνογερμανική φιλία και τους στενούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Η κρίση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λόγια και θεωρίες, η βοήθεια προς τη χώρα δεν είναι μάννα εξ ουρανού αλλά προέρχεται από φιλικούς εταίρους που θέλουν και θα βοηθήσουν. Η Γερμανίδα αξιωματούχος θύμισε και μια ρήση του Αριστοτέλη που σωστά ξεχωρίζει τις φιλίες συμφέροντος από τις πραγματικές φιλίες. «Εμείς θέλουμε πραγματική φιλία ως εταίροι» κατέληξε η Κατρίν Μπρένερ.

Αντί άλλου σχολίου, ή επιλόγου επαναλαμβάνουμε αυτό, το οποίο είχαμε γράψει σε μια, απ’ τις παραπάνω αναρτήσεις μας: «Εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας», όπως είπε ο Άρης στη Λαμία.
Ούτε σπιθαμή γης στα καθάρματα!

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου! askordoulakos

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 - 4:16 μ.μ.

Βουλευτές με ανταλλακτικό.
Πόσο πιο εξευτελιστικό θα μπορούσε να γίνει αυτό που συμβαίνει στη βουλή; Πόσο πιο κάτω; Πάρα πολύς κόσμος αναρωτιέται καθημερινά για το βαθμό γελοιότητας, την κατάντια μιας κατ' όνομα μόνο κυβέρνησης.
Γιατί ποια κυβέρνηση χώρας δεν θα είχε εμπιστοσύνη ούτε στους ίδιους της τους βουλευτές, που είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στα ίδια βοθρολύματα. Πόσο ανασφαλείς είναι τα φερέφωνα των δανειστών, πόσο πιο εμετικοί μπορούν να γίνουν, όταν αντικαθιστούν τους ίδιους τους βουλευτές για να περάσουν μια τροπολογία!
Ούτε έναν ούτε δύο αλλά οχτώ! αντικαταστάσεις για να ψηφιστεί η τροπολογία - κοροϊδία του ΕΝΦΙΑ. Τι πιο εξευτελιστικό για τους ίδιους τους κηφήνες; Που να σκεφτείς, έπαιζαν το γνωστό θέατρο " λέω ότι δεν συμφωνώ αλλά τι να κάνω". Προς τι τόσο άγχος Αντώνη; Αν τους άφηνες, θα το ψήφιζαν, είμαι σίγουρος. Το έχουν ξανακάνει άλλωστε. Πόσες και πόσες φορές δεν αυτοαναιρέθηκαν κάνοντας μεγαλοπρεπείς τούμπες;
Εκτός αν δεν τους έχεις εμπιστοσύνη. Χε - χε. Φυσικά δεν τους εμπιστεύεται. Τους ξέρει καλά, ούτε αυτοί εμπιστεύονται το σαμαρά πλέον. Τον ξέρουν επίσης πολύ καλά. Το σαπιοκάραβο της ΝΔ βουλιάξει, κι οι αρουραίοι ετοιμάζονται για απελπισμένες βουτιές. Αλλά οι αφέντες τοκογλύφοι είναι σαφείς: Ούτε καν διαφωνία, έτσι για τα προσχήματα. Διαφωνούν έστω για το θεαθήναι; Δεν το ρισκάρουν όπως παλιά. Τα πράγματα ζορίσανε. Ο κόσμος είναι έτοιμος να τους ρίξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κι ο πανικός τους φαίνεται. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Το μόνο που τους κρατάει είναι οι εκβιασμοί του αρχηγού της συμμορίας.
Είδες πόσο όμορφα μυρίζουν τα άπλυτα των βουλευτών. Του Χαϊκάλη πχ. Από τότε που είπε πως θα ψηφίσει Πρόεδρο για να μη μπει η χώρα - και καλά! - σε περιπέτειες γλύτωσε ο ίδιος από περιπέτειες με τη δικαιοσύνη. Το πέρασαν χαλαρά τα ΜΜΕ. Μαρία, να υποθέσω, θα σου είπαν, πως αν ψηφίσεις τον δεξιό Πρόεδρο που ετοιμάζουν, θα αναγνωριστεί το πτυχίο του άνδρα σου ως γνήσιο, ή όχι;
Μας κυβερνάν "γκάνγκστερ" ελέω Τρόικας. Η πλάκα όμως θα είναι μετά την κατάρρευση της ετοιμόρροπης γαλάζιας πολυκατοικίας. Όταν αυτά τα τίποτα, τα πιόνια, τα ανταλλακτικά μιας χρήσης, θα βγάλουν όλη τη χολή που κρύβουν μέσα τους σ' αυτόν που τώρα φοβούνται και γλύφουν, για να σώσουν το άχρηστο τομάρι τους. Οι ίδιοι όμως πούλησαν τη συνείδηση τους, οι ίδιοι ψήφισαν το άδικο, οι ίδιοι είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τον αρχηγό τους και την καταστροφή που έφεραν μαζί. Μαζί καταστρέψατε τη χώρα κηφήνες. Εσείς διαλέξατε το ρόλο της μαριονέτας, εσείς σκύψατε για να σας καβαλήσουν. Έσκυψαν γιατί είδαν λεφτά στο πάτωμα...
Μαζί λοιπόν στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας στα θύματα σας.
Υπομονή ΔΕΝ έφτασαν ακόμη στον πάτο, θα γελάσουμε κι άλλο! Φυσικά θα γελάγαμε περισσότερο αν δεν κυβερνούσαν.
Κατά τα άλλα έχει "σίγουρους" τους 180 για Πρόεδρο! Να υποθέσω ότι έχει βρει εφεδρικούς; Για περίπτωση αντικατάστασης κάποιου ελαττωματικού εξαρτήματος. Αλήθεια Αντώνη, την Ντόρα με ποιά θα την αντικαταστήσεις; Με τη Μορτίσια Άνταμς; Ο Κούλης πάντως είναι αναντικατάστατος. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger