Home » , » "Όποιος κάνει μισή επανάσταση, σκάβει μόνο το δικό του τάφο"

"Όποιος κάνει μισή επανάσταση, σκάβει μόνο το δικό του τάφο"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 | 4:20 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

11/9/1973: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Χιλή υπό τον στρατηγό Πινοσέτ, καθοδηγούμενο και χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ, ανατρέπει και δολοφονεί τον εκλεγμένο σοσιαλιστή πρόεδρο, Σαλβαδόρ Αλιέντε, επαληθεύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο τη φράση του Γάλλου επαναστάτη Σαιν Ζυστ: «Όποιος κάνει μισή επανάσταση σκάβει μόνο το δικό του τάφο».

11/9/2001: Στις ΗΠΑ, επιβατικά αεροσκάφη, από το «πουθενά» με τον έλεγχο, την καθοδήγηση της Αλ ΚάΪντα, σε μια επιχείρηση-αυτοκτονία, επιτίθενται σε στρατηγικούς οικονομικούς και στρατιωτικούς στόχους.
Το αήττητο, η αλαζονεία της Υπερδύναμης έχει πλέον τρωθεί.

11/9/2014: Έναρξη σχολικής χρονιάς στην Ελλάδα, την ίδια ώρα, που η Unicef ανακοινώνει, ότι 30.000.000 παιδιά στο πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση σε σχολειά, λόγω των πολεμικών συγκρούσεων, πείνας, επιδημιών, ασθενειών.

Είναι σκληρός ετούτος ο κόσμος, αλλά σίγουρα δεν είναι βαρετός.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:18 μ.μ.

Οι 3.000 νεκροί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία αθώοι, της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν οικονομικοί και στρατιωτικοί στόχοι; Ντροπή σύντροφοι να δημοσιεύετε τέτοια κείμενα.

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:07 π.μ.

Ναι ,ο στοχος ήταν οικονομικος και οχι μονο. Κανεις δεν προσέβαλλε τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν παρα μονο οι φονιαδες τους οι οποίοι προερχονταν απο το κρατος των ΗΠΑ. Εχει αποδειχτει απο βιντεο, οτι ηταν στημένο το ολο σκηνικο. Μετα ακολούθησε και η εισβολη στο Αφγανισταν αν θυμάστε, πραμα που σημαινει οτι η επιθεση είχε και πολιτικο κινητρο το οποίο ηταν να βρεθει αφορμη για την μπουκα στο Αφγανισταν χωρις να υπαρξουν αντιδρασεις απο το λαο...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger