Home » , » Οταν ο Σύριζα δίνει τα διαπιστευτήρια του στον ΔΟΛ

Οταν ο Σύριζα δίνει τα διαπιστευτήρια του στον ΔΟΛ

Από giorgis , Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 | 5:13 μ.μ.

Tου Γ.Γ.

Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις έσπευσε να δώσει ο Σύριζα στον ΔΟΛ –και σε ότι αυτός εκπροσωπεί- μέσα από τις στήλες της σημερινής «Αυγής», όταν σε κύριο άρθρο χτες η ιστοσελίδα του «Βήματος» ζήτησε (απαίτησε;) δηλώσεις απόλυτης «ευρωλαγνείας» από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Ας τα πάρουμε με την σειρά. Χτες στο ηλεκτρονικό «Βήμα» υπήρχε ανυπόγραφο κύριο άρθρο με τίτλο «Ο κ. Τσίπρας, το Κόμο και η Ευρώπη» το οποίο ανάμεσα στα άλλα, έγραφε ότι ο Σύριζα  «Οφείλει να αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα, αν θεωρεί πράγματι την Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέλος της Ευρώπης , ότι δεν μπορεί να είναι απούσα από το διάλογο και την αντιπαράθεση για το μέλλον της. Ο κ. Τσίπρας δείχνει να το συνειδητοποιεί. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσει και το τμήμα εκείνο του κόμματος του, που επιμένει να ταυτίζει το ριζοσπαστισμό και την αριστερά με καθεστώτα τύπου Τσάβες...».

Ηταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε αντίδραση από την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Π. Λαφαζάνη, η οποία σημειώνει στην ιστοσελίδα της: «Το κύριο άρθρο του "Βήματος" της Τρίτης (9/9) δεν προξένησε εντύπωση επειδή λαμβάνει εκείνη ή την άλλη θέση επί μιας πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του. Αυτό είναι σύνηθες και αναμενόμενο.
Το ασύνηθες(;), αλλά όχι πρωτοφανές, είναι ότι το "Βήμα" δια ενός κειμένου, που το υπογράφει το ίδιο και όχι κάποιος αρθρογράφος του, παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται σε ένα τμήμα του, που το ταυτίζει, όπως αναφέρει υποτιμητικά και περιφρονητικά, "με καθεστώτα τύπου Τσάβες"».

Η «Αυγή» όμως σήμερα –και ενώ δεν έχει καμιά αναφορά στο δημοσίευμα του «Βήματος- με ένα άρθρο που υπογράφει ο Σταύρος Καπάκος, δίνει τα διαπιστευτήρια του στην αστική τάξη και απαντάει χωρίς περιστροφές στο ερώτημα της φυλλάδας του Λαμπράκη. (Κι αυτό σε ένα άρθρο που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα του Κουβέλη).

«Η ΔΗΜ.ΑΡ. διολίσθησε σε έναν άγονο πολιτικό δρόμο επειδή φοβήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική του, θα βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. Ακόμη και σήμερα αυτή είναι η επωδός αρκετών προβεβλημένων στελεχών της τα οποία προέρχονται από τη "δεξιά" τάση της Ανανεωτικής Αριστεράς. Δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κατέρρεε την ίδια ώρα που θα έπαιρνε την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την ευρωπαϊκή της τροχιά», αναφέρει η εφημερίδα που πρόσκειται στον Σύριζα.

Δεν υπάρχουν υπονοούμενα. Οι άνθρωποι το λένε καθαρά. Η ευρωμονόδρομος ή χάος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:49 μ.μ.

Η τρίχα γινεται τριχιά

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:26 μ.μ.

Και μετα παλιοκομμουνιστες χαρακτηριζετε τον ΣΥΡΙΖΑ κωλοτουμπα. Οι ανθρωποι ειναι ευθυτατοι κ λενε τα πραγματα οπως τα εχουν πει καιρο.Ανηκομεν εις την δυση που τους παραθετοι κ τον τιτλο ο σ. Μπογιοπουλος. Δηλαδοι ευθυτατοι ΠΑΣΟΚΟΙ

μπλαβο μπλαβο κλαπ κλαπ
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:55 μ.μ.

Μπράβο στους "κομμουνιστές", κοινοβουλευτικούς και μη:
http://www.tvxs.gr/news/ellada/koytsoympas-pithani-i-synergasia-nd-pasok-syriza

Έχετε πείσει αρκετό κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον πουλήσει. Ελπίζω ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/Ποτάμι να σας κεράσουν κανένα τσιπουράκι μετά τις εκλογές για την "επιτυχία" που θα έχετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:09 μ.μ.

5.55 Μονο αν εισαι τυφλος δεν βλεπεις την απατη του συριζα. απλα εσυ σαν παλιος πασοκος κανεις πως δεν καταλαβαινεις. η κουταλα βλεπεις

μπλαβο μπλαβο κλαπ κλαπ
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:17 μ.μ.

Κνιτάκο παλιός πασόκος είσαι εσύ. Εγώ ποτέ δεν ήμουν με τις δημοκρατικές δυνάμεις. Εσύ έγλυφες όπου πέρναγε πασόκος το 1980.

Άντε τώρα να σε κεράσουν κανένα ποτάκι τα καινούρια σου αφεντικά από την τρόϊκα.
Είναι δύσκολο να προδίδεις κάθε φορά τον κόσμο, το ποτάκι βοηθάει.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:37 μ.μ.

Ρε παιδιά ο Γλέζος κομμουνιστής είναι; Στο ΚΚΕ είναι; γιατί αυτός μίλησε για συγκυβέρνηση Σύριζα, ΝΔ και Πασόκ. Δεν το ήξερα όμως ότι ηταν στο ΚΚΕ. Εγώ νόμιζα ότι ήταν στο σύριζα.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:39 μ.μ.

2,17
Εσύ δεν ήσουν με τις δημοκρατικές δυνάμεις;; γιατί;; ήταν το ΠΑΣΟΚ; Οι αυριανιστές του σήμερα χρυσή αυγή ψηφίζουν οι περισσότεροι.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
14 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:12 μ.μ.

Ρε παιδια για θυμιστε μου που ηταν πριν λιγο καιρο οι. Κουρουμπλης,Βουδουρης,Μητροπουλος,Μιχελογιαννακης,Κοτσακας,Τσουκαλας,Αρσενης,Σακοραφα κ.λ.π κ.λ.π. Νομιζω οτι οι τεσσερις περα απο το γεγονος οτι Στηριξαν την πολιτικη του ΠΑΣΟΚ διαχρονικα, ψηφισαν κ μνημονια. Ελα Αλεκο ειπε κανεις κατι για γλυψηματα ΠΑΣΟΚΩΝ!!!!!!

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:32 μ.μ.

Ώπα ρε μπολσεβίκαρε: Τα γλειψίματα της ΔΕΚΑΕΤΙΣΑ του '80 δεν πιάνονται;
Αλήθεια αυτός εδώ ο ΠΑΣΟΚΟΣ που συνεργάστηκε με το επαναστατικό ΠΑΜΕ στα μουλωχτά τι γίνεται;
Αθωώθηκε τελικά;
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27340&subid=2&pubid=129649185

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:32 μ.μ.

4.32 μα εκει ακριβως ειναι που πονας. οτι εχουμε βγαλει συμπερασματα απο τα λαθη με το παλιο ΠΑΣΟΚ και δεν κανουμε σημερα τα ιδια με το καινουργιο. Σε καταλαβαινω οτι πονας αλλα ουτε με νοιαζει ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger