Home » , , » Δυο κοινά έχουν τα αστικά κόμματα της Ελλάδας με τον Έμπολα

Δυο κοινά έχουν τα αστικά κόμματα της Ελλάδας με τον Έμπολα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 | 6:13 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Δυο κοινά έχουν τα αστικά κόμματα της Ελλάδας με τον Έμπολα: Μεταλλάσσονται σαν όλους τους ιούς και είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Ευτυχώς για μας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα απαλλαγούμε αργά ή γρήγορα.

Όταν η πολιτική ανικανότητα συνδυάζεται με τη ρατσιστική βλακεία τότε ο δείκτης επικινδυνότητας φτάνει στο ζενίθ και η καταστροφή είναι αναπόφευκτη.

Είχαμε πει ότι η ακροδεξιά ΝΔ θα χρησιμοποιούσε τον Έμπολα για την προπαγάνδα της. Θα το έκανε αφού περνούσε το καλοκαίρι για να μην υπάρχουν επιπτώσεις στον τουρισμό. Κατηγορούν οι μπλε βλάκες τους πρόσφυγες, τους μετανάστες βρίσκοντας για άλλη μια φορά ένα εύκολο στόχο, ένα σφάγιο για θυσία στο βωμό της τρομοκράτησης και του ψέματος.

Δε θα πω τι είναι και πως μεταδίδεται ο Έμπολα. Είναι λίγο πολύ γνωστό. Δεν μεταδίδεται από τον αέρα κι είναι νόσος που προήλθε από τα ζώα. Νυχτερίδες κλπ. Αν υπάρχει σωστό σχέδιο, το βιολογικό αυτό όπλο θα κάνει τη μικρότερη δυνατή ζημιά.

Κατ' αρχήν είναι ιός που υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Οι μόνοι όμως που ασχολήθηκαν μαζί του ήταν οι Νατοϊκοί στρατιωτικοί, παίρνοντας την ευκαιρία να προσθέσουν στα οπλοστάσια τους ένα ακόμα βιολογικό όπλο. Τα δυστυχήματα κατά καιρούς σε εργαστήρια παρασκευής τέτοιων όπλων σε ΗΠΑ και Βρετανία που αφορούσαν τον ιό, επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη.

Έπειτα είναι οι συνθήκες υγιεινής. Ο Έμπολα είναι επικίνδυνος με θνησιμότητα 50-90%. Για να υπάρξει αντιμετώπιση μιας οποιασδήποτε πανδημίας (γρίπης, έμπολα, ή ακόμα και κάποιας νέας ασθένειας) είναι απαραίτητο να υπάρχει επάρκεια ιατρικού προσωπικού και υλικού. Να υπάρχουν οι υποδομές, οργάνωση κλπ. Αυτό σημαίνει περισσότερα χρήματα στην Υγεία.

Το τι συμβαίνει στη χώρα δεν θα το σχολιάσω καν, τα ξέρετε. Πως λοιπόν θα αντιμετωπιστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος αν δεν υπάρχουν αυτά; Αν δεν χρηματοδοτηθούν έρευνες, δεν μοιραστεί εξοπλισμός, δεν προσληφθεί ειδικευμένο προσωπικό; Γίνονται αυτά που πρέπει, ή γίνονται εντελώς τα αντίθετα; Απολύονται ιατροί, κλείνουν νοσοκομεία, δεν χορηγούνται καν απορρυπαντικά!

Για να πάρουμε μια ιδέα, ο ΟΗΕ ζητά λίγα εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Ξέρετε πόσα; Ούτε ένα φτερό από ένα πολεμικό αεροσκάφος. Ένα F-22 κοστίζει 150 εκατομμύρια $ χωρίς καν τα όπλα! Ένα μόνο αεροσκάφος που δουλειά του είναι να σκοτώνει! Αν δεν έφτιαχναν ένα μόνο αεροπλάνο κι έλεγαν θα τα "δώσουμε για ιατρικό εξοπλισμό" θα είχαν τώρα προλάβει την επιδημία στην αρχή και θα είχαμε μια απλή αναφορά στην αρρώστια.

Αλλά δε θέλουν. Όχι μόνο αυτό υποψιάζομαι πως περιμένουν να εξαπλωθεί, να επικρατήσει πανικός, για να βγει μετά κάποια εταιρεία να πουλήσει πανάκριβα το φάρμακο ή το εμβόλιο στα εκατομμύρια των ευρωπαίων και αμερικανών. Ναι θα πεθάνουν πολλοί αλλά θα βγάλουν περισσότερα.
Αγαπητέ αξιωματούχε του ΟΗΕ, φυσικά και χάνουμε τη μάχη με τον Έμπολα. Γιατί δεν τη δώσαμε ποτέ, με εξαίρεση κάποιους εθελοντές γιατρούς που μόνοι τους χωρίς τα απαραίτητα είναι εντελώς αβοήθητοι.

Αλλά εμείς έχουμε το φταίχτη: Το συνάνθρωπο. Όπως τότε στο Μεσαίωνα με την πανούκλα που έφταιγαν οι μάγισσες. Όχι η κοινωνική πολιτική, τα συμφέροντα, και η ανοησία. Αυτά δεν φταίνε ποτέ! .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
18 Οκτωβρίου 2014 στις 9:55 μ.μ.

Με ποιο κριτήριο δεν κατατάσσεις τον ΣΥΡΙΖΑ στα αστικά κόμματα; Η μετάλλαξή του είναι παραπάνω από εντυπωσιακή

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2014 στις 8:47 μ.μ.

θες να σου πω με ποιο κριτήριο δεν κατατάσσετε το κκε στα επαναστατικα κομματα; πας γυρευοντας

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger