Home » , » Παραδοσιακή ψηφοφόρος της δεξιάς δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΚΚΕ (Βίντεο)

Παραδοσιακή ψηφοφόρος της δεξιάς δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΚΚΕ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 | 1:38 π.μ.

«Η κάλπη είναι γκαστρωμένη»  συνήθιζε να λέει ο Χαρίλαος Φλωράκης.  Και συνήθως τα σχετικά «υπερηχογραφήματα», αυτού του τοκετού, που ονομάζουν «δημοσκοπήσεις συνήθως πέφτουν έξω στις διαπιστώσεις τους.

Το να ακούς –στο βίντεο που παραθέτουμε απ΄ την τηλεοπτική εκπομπή του Χατζηνικολάου- μια ηλικιωμένη γυναίκα που απ’ τα λεγόμενα της συνάγεις, με σχετική βεβαιότητα, ότι πρόκειται για παραδοσιακή ψηφοφόρο της δεξιάς, η οποία δηλώνει ότι πρόκειται στις επόμενες εκλογές να ψηφίσει ΚΚΕ, σου έρχεται ασυναίσθητα στο μυαλό η ρήση του Ν. Καζαντζάκη  τα «ύστερα του κόσμου».

Εντάξει, το σκεπτικό που διατυπώνει για να αιτιολογήσει την απόφασή της η ενδεχόμενη ψηφοφόρος του ΚΚΕ δεν θα ενθουσίαζε ένα μέλος του κόμματος του Περισσού, αλλά πιθανόν οι αντιλήψεις αυτές να υπάρχουν σε ένα μέρος του εκλογικού σώματος και να υποδηλώνει κάποιες υπόγειες διεργασίες  που υπάρχουν  στις ατομικές συνειδήσεις συνέπεια της επέλασης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ισοπεδώνει κι αυτούς/ες που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν μικροαστοί/ες.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2014 στις 2:14 π.μ.

Καλα!! τωρα για να τα λεμε σωστα τα πραγματα!! Ειναι επιπεδο εκπομπης αυτο; Συγνωμη,με αυτα που ακουμε,πρεπει να σηκωθουν ολοι μαζι,και αφου φαει το πρωτο μπερνταχι ο Χατζηνικολαου,μετα να περιλαβουν τον υπουργο!! Εδω ο κοσμος,πειναει.....και "αυτος" ....."μας καταλαβαινει""!!! Ρε παιδια,κατι φταιει και με μας!! Ναι,να με βαλετε στην ακρη,ναι ολοι οι πολιτισμενοι δεν θα με θελουν,μα....ειλικρινα,δεν θελω να συζητω πια!! Οχι θελω να σηκωθω και να αρχισω να ριχνω "γρηγορες"!! Οχι, δεν θελω να μοιραστω αλλο τις αγωνιες μου!! Ηρθε η ωρα,που πρεπει να δικαστουν ,να πληρωσουν, το κακο και η δυστυχια ειναι μεγαλα,και εμεις "συζηταμε!! Το μεγαλο λαθος το κανουμε εμεις ,ο λαος. Αυτοι ...την δουλεια τους,κανουν!!

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2014 στις 9:51 π.μ.

χααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!
Γαμάτη!!!

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2014 στις 10:04 π.μ.

Η 3η πιο μισητή κυβέρνηση στον κόσμο.
"Μόλις το 14% των Ελλήνων δηλώνει πως αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά και την πολιτική της, σύμφωνα την ετήσια έρευνα «Global States of Mind» της εταιρείας Gallup. Επίσης εννιά στους δέκα δηλώνουν πως εντός της κυβέρνησης υπάρχουν εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς. Τα ποσοστά της ελληνικής κυβέρνησης την κατατάσσουν στην τρίτη θέση των πιο αντιδημοφιλών κυβερνήσεων του κόσμου, κάτω από τη Βοσνία – Εζεργοβίνη και τη Βουλγαρία. Επίσης μόλις το 23% των πολιτών στην Ελλάδα αποδέχεται τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της ΕΕ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ, πέφτει στο 19%.".
Τι δεν είναι ο καταλληλότερος ο σαμαράς; Είναι ο βρωμερότερος; Ο μισητότερος; Πέφτω από τα σύννεφα! Το Mega κι ο Αντ1 συμφωνούν; Το Skai το ρώτησαν; Αναρωτιέμαι γιατί έχει τόσο χαμηλό ποσοστό. Τι έκανε ο σαμαράς για να τον σιχαινόμαστε; Ψήφισε το Μνημόνιο λέγοντας ψέματα, εντάξει συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και για ένα ψέμα θα του κρατήσουμε κακία; Επειδή δηλαδή έκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, επειδή έκανε καταστολή, απόλυσε, εκβίασε, προκάλεσε, εμείς δε θα τον αφήσουμε να ολοκληρώσει το έργο του να ξεπουλήσει τη χώρα;
Φυσικά και δεν θα τον αφήσουμε. Στο διάολο θα τον στείλουμε κι ακόμα παραπέρα. Και το γκάλοπ είπε αυτό που γνωρίζουμε όλοι. Ότι κυβερνάει μια μειοψηφία καθαρμάτων που δεν έχει κανένα λαϊκό έρεισμα. 14% ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και λοιπά δεκανίκια. Αυτό είναι το σύνολο τους. Και χρειάστηκε μια ξένη εταιρία να το πει, γιατί οι ελληνικές είναι πουλημένες. Σαν τους δοσίλογους που δεν κυβερνάν, αλλά εκτελούν εντολές τοκογλύφων.
Εμπρός άθλιε σαμαρά, η "πρωτιά" είναι κοντά. Βέβαια στη Βοσνία έγινε πόλεμος ,αλλά εσύ έχεις τα προσόντα να γίνεις ακόμα πιο μισητός. Βγάλε το Μπουμπούκο και τη Βλακεία Βούλτεψη να μας νευριάσουν κι άλλο. Να μας πουν πάλι πόσο καλά είναι που είμαστε άστεγοι, άνεργοι και χρεωμένοι. Πες στον Πάγκαλο να κάνει δηλώσεις τώρα. Τηλεφώνησε στη γλάστρα τον πρόεδρο και πες στου να υπογράψει κάνα δυο χαριστικούς νόμους σε επιχειρηματίες. Ο πάτος είναι κοντά.
Ο κόσμος το χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Γνωρίζουν και το τι κάνουν και πόσο οργή προκαλούν. Γι αυτό κρύβονται πίσω από τα ΜΑΤ. Δεν τολμούν να βγουν στον κόσμο που κορόιδεψαν και κατέστρεψαν. Κι όταν ακόμα κάνουν απόπειρα να ξεμυτίσου, επιστρατεύουν όλο το τσούρμο των μπάτσων και των χαφιέδων.
Αυτό φυσικά σημαίνει πως δεν πρόκειται να κάνουν εκλογές. Γιατί τους περιμένει φυλακή μετά. Δεν θα φύγουν αν δεν τους διώξουμε εμείς με τις κλωτσιές. Θα κάνουν τα πάντα να μείνουν για συνεχίσουν να πίνουν αίμα έστω μια μέρα ακόμη. Όπως το τσιμπούρι.
Η μόνη λύση είναι η επανάσταση. Αφού τους σιχαινόμαστε να μην ανεχόμαστε άλλο. Χρειάζεται αγώνας να απαλλαγούμε από δαύτους. Και θα είναι επίμονος και επίπονος αγώνας, καθόσον "γλυκάθηκαν" από τη σάρκα των εργαζομένων. Κάθε μέρα και χειρότερα, κάθε μέρα κάθε μέρα καινούριος πάτος. Νέα χαράτσια, νέες μειώσεις αποδοχών, νέα γκιλοτίνα δικαιωμάτων. Ως πότε; mitsos175.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2014 στις 11:04 μ.μ.

Πέρα από την πλάκα, έχει πολύ ενδιαφέρον το σκεπτικό της κυρίας... Από την εξής άποψη:

(α) Αποδεικνύει πώς υπάρχει πολύς κόσμος που έχει κλειστεί στα σπίτι του και πιστεύει ότι η πραγματικότητα είναι αυτό που βλέπει στην τηλεόραση (περί παλαιότερων ψευτοκαβγάδων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και περί τωρινών καβγάδων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ο λόγος/αντιθέτως το ΚΚΕ είναι "ακίνητο" και "αμίλητο" αφού οι θέσεις και οι δράσεις του δεν προβάλλονται στα αστικα ΜΜΕ).

(β) Αποδεικνύει πως η ριζοσπαστικοποίηση των ατόμων με μικροαστική αντίληψη δεν είναι ούτε εύκολη ούτε άμεση (δηλ. έχει στάδια). Παρόλ'αυτά η ριζοσπαστικοποίηση τέτοιων ατόμων είναι δυνατή. Η κυρία σιγά-σιγά αποβάλλει κάποιες μικροαστικές αντιλήψεις/αγκυλώσεις (π.χ. ότι τα αστικά κόμματα είναι - δήθεν - πατριωτικά ή ότι οι κομμουνιστές υπάρχει ο κίνδυνος να της πάρουν το σπίτι κτλ.). Κι αυτό είναι θετικό.

ΥΓ: Προσωπικά, είχα μια παρόμοια πολιτική πορεία με την κυρία. Μου πήρε περίπου μία τριετία (προ κρίσης) να ξεφύγω από τα εκλογικά ψευδοδιλήμματα του δικομματισμού, μου πήρε άλλα 3 χρόνια (προ κρίσης) να κατέβω στο δρόμο να διαδηλώσω για το δίκιο μου και κανά 2 χρόνια (επί καπιταλιστικής κρίσης*) για να καταλάβω τη θέση μου στην κοινωνία (ταξική συνειδητοποίηση). Σύνολο καμιά 8αριά χρόνια.
Δεν ξέρω αν είμαι αργόστροφος (μάλλον είμαι...), αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι για να ξεπεράσεις καθεστηκυίες αντιλήψεις, φόβους, αναστολές χρειάζεται είτε χρόνος και παρατηρητικότητα ή έντονα ρευστές περίοδοι σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο (βλ. περίοδο Κατοχής).

* Η καπιταλιστική κρίση του 2008 είναι ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ για όποιον θέλει να μάθει...

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2014 στις 11:15 π.μ.

Α...σου πήρε μια οχταετία αλλά τώρα έγινες επαναστάτης βαρβάτος, με αποκούμπι, κομπλέ, κι έχεις και άποψη για τον οπορτουνισμό φαντάζομαι.

Συμβουλή: Για να προπαγανδίσετε καλύτερα τις θέσεις σας πρέπει να αλλάξετε θέσεις. Αυτές δυστυχώς δεν προπαγανδίζονται καλά ούτε από εσάς τους ίδιους.

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2014 στις 2:44 μ.μ.

Το σχόλιο παραλείπει μέρος της πρότασης της κυρίας και επικεντρώνεται στο ότι θα ψηφίσει ΚΚΕ.
Στο βίντεο όμως ακούγεται καθαρά η κυρία να λέει.''Θα ψηφίσω το ακίνητο και αμίλητο κόμμα''.
Μπορεί να θεωρηθεί σαν ειρωνεία για το ΚΚΕ,μπορεί και όχι.
Εξαρτάται απο ποιά σκοπιά το βλέπει κανείς,και απο τον καυμό που έχει ο καθένας για ψηφαλάκια.

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2014 στις 10:37 μ.μ.

@22 Οκτωβρίου 2014 - 2:44 μ.μ.

Είναι λίγο δύσκολο να προσβληθείς από άτομο που νομίζει ότι το πρόβλημα της παρούσας κυβέρνησης είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, έχεις/δεν έχεις καημό για τα ψηφαλάκια...
Είναι σαν να προσπαθείς να ανοίξεις σοβαρή κουβέντα με άτομο που πιστεύει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τα μνημόνια". Ανώφελο.

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2014 στις 7:03 μ.μ.

1037
Eίναι σαν κουβεντιάζεις με οπαδό του ΚΚΕ και να σου λέει ότι πιστεύει στον σοσιαλισμό και την....επανάσταση.
Ανώφελο και αστείο συνάμα.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
24 Οκτωβρίου 2014 στις 6:13 μ.μ.

Ασε εμας να σκεφτομαστε τον σοσιαλισμο και την επανασταση οπως λες και το χαρακτηριζεις αστειο και δεξου εσυ την μοιρα σου με την διαχειρηση του καπιταλισμου. Τουλαχιστον πειτε στον κοσμο καθαρα οτι δεν εχετε στοχο τον σοσιαλισμο για να ξεκαθαριζουν καποια πραγματα.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 3:29 μ.μ.

6.13
Αρκεί που έχετε εσείς στόχο τον σοσιαλισμό.Το λέτε καθαρά στον κόσμο και σας φτύνει πεντακάθαρα.
Οσο είναι σοσιαλισμός αυτό που προτείνεις στον κόσμο,άλλο τόσο είναι και ο Σαμαράς κομουνιστής.
Γιαυτό και το φτύσιμο που λέγαμε.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 4:19 μ.μ.

Ρε παιδιά η Δούρου δεν ήταν στα μαχαίρια με τον Σγουρό προεκλογικά; Και τώρα ψήφισαν μαζί τον προϋπολογισμό της περιφέρειας και τους στήριξε κι ο Τζήμερος;;; Μάλλον εδώ ισχύει το "πίσω από ένα μεγάλο μισος κρύβεται μια μεγάλη αγάπη." ΄Αντε και στην κυβέρνηση βρε. Και κουμπάρος ο Τζήμερος ε;

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 11:37 π.μ.

Μπραβο ρενα!

Τζημερος

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 8:08 μ.μ.

Ανώνυμε 3.29. Ναι το λέμε καθαρά και ξάστερα στον κόσμο ότι θέλουμε τον σοσιαλισμό. Και ο κόσμος δεν μας φτύνει, όπως λές, αυταπάτες για μεσσίες έχει ακόμα. Και να δείς τί φτύσιμο και καρπαζιά θα πέφτει σε εσάς, μόλις φάει κατάμουτρα, τα μέτρα που θα του σερβίρετε σας "αριστερά". Τα 900 σωματεία που κατεβαίνουν την 1η Νοέμβρη, ε, δεν το λες και φτύσιμο. Εσείς αλήθεια με τα 2.500.000 ψηφοφόρους, πού θα είστε, και ποιά μέρα, ποιανού μήνα? το 2009 ο κόσμος έδωσε στο ΠΑΣΟΚ 45%. Ενα χρόνο μετά τί γινόταν? Και τώρα δεν είναι 2009 και ο κόσμος δεν είναι όπως τότε. Αρχίζει και ψάχνεται, ψυλλιάζεται και επειδή η καπιταλιστική κρίση (που την βαφτίσατε και ανθρωπιστική, γιατί τζίζ!!! καίει η λέξη καπιταλιστική), έχει τους δικούς της νόμους και νομοτέλειες, οι εξελίξεις τρέχουν με τέτοια ταχύτητα, που δεν θα έχετε ούτε το 1/10 του χρόνου του ΠΑΣΟΚ. Και με την ευκαιρία καλορίζικη η καινούργια σας μεταγραφή από τα βαθύ κατάμαυρο πασόκ. Του Ρουμπάτη, Το δεξί χέρι του Κοσκωτά, έγινε δεξί χέρι του Τσίπρα. Από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, στον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ, Και σ ανώτερα, έτσι πάντα "αριστερά" και "επαναστατικά" με τους Ρουμπάτηδες. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 8:31 π.μ.

8.08
Γιατί μόνο το 1/10 Μανωλάκι;Πες καλύτερα το 1/50.Με τα 900 σωματεία παίρνεις τα χειμερινά ανάκτορα και γκρεμίζεις τον καπιταλισμό.
Πάντα τα όνειρα του ΚΚΕ τού βγαίνουν εφιάλτες.
Εσύ μπορείς να λές πως θέλεις ''σοσιαλισμό'' ο κόσμος δεν σε πιστεύει όμως.Γιαυτό και το φτύσιμο.
Οχι 900 ψευτοσωματεία να κατεβάσεις Μανωλάκι,αλλά 10.000,πάλι τα χάλια σου δεν κρύβονται.

Αυτή η διαφαινόμενη αυτοδυναμία του Συριζα σας έχει κάτσει βαριά.Σας αποσυντόνισε.
Θα συνηθίσετε.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 2:21 μ.μ.

@8.08
Πάλι με τις αυταπάτες του λαού τα έβαλαν οι σταλινικοί.Μόνον αυτοί δεν έχουν αυταπάτες.
Ο ''λαουτζίκος''ζεί με αυταπάτες και ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ να του το θυμίζει.Τέτοια απαξίωση στην λαική κρίση,μόνο απο τους σκελετούς του Περισσού την βλέπεις.Ποτέ δεν παραδέχονται τις δικές τους ευθύνες και τις εγκληματικές πολιτικές που ακολουθούν.
Θεωρούν τον λαό κατώτερο απο τις αφεντομουτσουνάρες τους που παριστάνουν την πρωτοπορεία και τον προστάτη της εργατικής τάξης,χωρίς η εργατική τάξη να τους έχει παραχωρήσει τέτοιο δικαίωμα.Χρίστηκαν αυτόκλητοι προστάτες και μεσσίες.
Το ίδιο και με τον μεσσιανισμό.Το κόμμα που παρουσίασε και προσκύνησε σαν μεσσίες Ζαχαριάδηδες,Σιάντους Ιωαννίδηδες και η προσωπολατρεία στον Στάλιν έφθασε στα ουράνια,έχουν μούτρα να μιλάνε για μεσσίες.
Θράσος και υποκρισία των σταλινικών.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 3:27 μ.μ.

@ 8:31

"Ψευτοσωματεια" ε ; Αφου ειναι ψευτοσωματεια τοτε γιατι ασχολειστε τοσο επιμονα ;Το μονο ψευτικο και εντελως καλπικο ειναι η αριστερα που λετε οτι πρεσβευει ο Συριζα.Ποια ανακτορα ; Aυτα που ο Τσιπρας καλεσε μια φορα να καταλαβετε και μαζευτηκατε στο πεζοδρομιο και στη νησιδα της Αμαλιας 500 ατομα;

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 4:04 μ.μ.

3,27Γιατί μας ζαλίσατε κάθε τόσο να παρουσιάζετε καταλόγους και λίστες απο σωματεία φαντάσματα και συλλόγους της ανυπαρξίας.
Κατά τα άλλα χέστηκε ο κόσμος για τα πανηγύρια σας λές και δεν έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger