Home » , » Φορτσάκης προς φοιτητές: Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα (Βίντεο)

Φορτσάκης προς φοιτητές: Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 | 2:36 μ.μ.

Όχι απλώς δεν «είναι στάση ακαδημαϊκού ηγέτη», όπως είπε ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Σωτήρης, αλλά είναι φασιστική τραμπουκική συμπεριφορά. Αναφερόμαστε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας  Θεόδωρος Φορτσάκη και στα όσα παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Όταν φοιτητές θέλησαν να εκφράσουν τις απόψεις τους  στη συνεδρίαση της Συγκλήτου για τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών, τη σίτιση, τη φύλαξη από άνδρες εταιρείας security, το face control και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν αντιμετώπισαν ένα μαινόμενο Φορτσάκη –που έχοντας φυσικά την στήριξη της κυβέρνησης- που με απειλές  και αυταρχική συμπεριφορά  αρνήθηκε κάθε διάλογο. Χαρακτηριστική η φράση που απεύθυνε στους φοιτητές: «Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα» (!)


Π.Σωτήρης: «Προπομπός μιας συνολικότερης αυταρχικής μετάλλαξης στο δημόσιο πανεπιστήμιο ο κ. Φορτσάκης»

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Μας δουλεύουν
30 Οκτωβρίου 2014 στις 8:49 μ.μ.

Πολύ βολική και τηλεοπτική η "ατζέντα" περί στάσης των "ακαδημαϊκών ηγετών" τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση. Κοκορομαχίες εμπρός στις κάμερες αλλά για την ταμπακιέρα ουδέν. Τα εμπορικά εκπαιδευτικά παραρποϊόντα (τίτλοι σπουδών εξ αποστάσεως, καταρτίσεις κτλ) έναντι διδάκτρων στα Πανεπιστήμια πάνε σύννεφο με τους νυν και τους χτεσινούς πρυτάνεις. Τσιμουδιά κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η δημόσια χρηματοδότηση στα βάραθρα. (Τσιμουδιά). Στα ύψη το ποσοστό των φοιτητών/σπουδαστων που εγκαταλείπουν τις σπουδές για οικονομικούς λόγους (Τσιμουδιά). Οι φοιτητικές εστίες και η μέριμνα σε διάλυση υπό την εποπτεία των Πανεπιστημίων (Τσιμουδιά). Η έλλειψη διδακτικού/τεχνικού προσωπικού οδηγεί σε μαθήματα και εργασήρια με απαράδεκτους όρους. (Τσιμουδιά). Τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά δεδομένα και υψηλά (Τσιμουδιά) Οι εργολαβίες και οι εργολάβοι κάνουν πάρτυ στα εργασιακά δικαιώματα. (Τσιμουδιά). Οι λαϊκές οικογένειες που προσπαθούν να σπουδάσουν παιδιά σε απόγνωση (Τσιμουδιά).

Γιατί άραγε;. Γιατί το πρόβλημα στα παν/μια είναι ο αυταρχισμός (για συριζο/εαακ) και το μπάχαλο και οι "τρομοκρατικές" ομάδες για την κυβέρνηση. Βολικό πεδίο αντιπαράθεσης με λύσεις χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό κόστος!!! Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το πανεπιστήμιο επιχείρηση με ματ και εισαγγελείς και ο σύριζα το Πανεπιστήμιο Επιχείρηση χωρις ματ και εισαγελείς. Διαλέχτε. Οι μοναδικές μας επιλογές σύμφωνα με κυβέρνηση και κυβερνώσα αριστερά. Αγώνας για αύξηση της χρηματοδότησης; για κατάργηση των Διδάκτρων; για νέες φοιτητικές εστίες; για Πανεπιστήμιο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών; Όχι βέβαια. Εδώ κυνδυνεύει η "δημοκρατία" από ακαδημαϊκούς ηγέτες κατώτερους των περιστάσεων!!!! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 10:31 μ.μ.

Την ανοκοινωση του ΜΑΣ για τα γεγονότα ο Φορτσάκης την έγραψε;Αυτοί που πήγαν με τις θέσεις των ΓΣ στη Συγκλητο καταγγέλονται απο αυτούς που δεν πήγαν.Κορυφαία ανακοίνωση. Αυτά που δεν πρόλαβε να πεί η ΔΑΠ τα λέει το ΜΑΣ.Στο τέλος μας καλεί και στο συλλαλητήριο.Τρέχοντας θα πάμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger