Home » » Τα νέα από το μέτωπο της ΒιοΜε

Τα νέα από το μέτωπο της ΒιοΜε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 | 1:45 μ.μ.

Μετά την ολοήμερη δράση του περασμένου Σαββάτου αλλά και τις δεσμεύσεις του υπουργείου Εργασίας προς τους εργαζόμενους, έρχεται το ανοιχτό κάλεσμα για παράσταση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 21 Οκτωβρίου και στήριξη -για μια ακόμη φορά- της προσπάθειας των εργατών της ΒιοΜε.

Με σύνθημα «η ΒιοΜε θα μείνει σε χέρια εργατικά», το κάλεσμα είναι για τις 09.00 της Τρίτης με τα ακόλουθα αιτήματα:

Να μην οδηγηθεί σε πτώχευση η εταιρεία, για να μην υλοποιηθεί το σχέδιο της εργοδοσίας και εκκένωση του εργοστασίου.
Να μην απολυθούν χωρίς αποζημίωση οι εργαζόμενοι, να μην περάσει η πρόταση της συνδίκου.
Να τιμωρηθεί η εργοδοσία, να πληρώσει τα χρέη της προς τους εργαζόμενους.
Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του υπουργείου εργασίας, αυτές αφορούν στην επίλυση νομικών ζητημάτων και κατατέθηκαν σε αντιπροσωπεία εργαζομένων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο –γνωστός και από την παρουσία του στην Ξάνθη- εργαζόμενος της ΒιοΜε Μάκης Αναγνώστου, ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Μπακέλας, η σύνδικος από τη πλευρά της πτωχευμένης «Filkeram», καθώς και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣυΡιζΑ και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας alterthess.gr, υπήρξε η δέσμευση ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η εκποίηση του ακινήτου που στεγάζεται το εργοστάσιο, προκειμένου να παραμείνουν οι εργαζόμενοι και να συνεχίσει η παραγωγική διαδικασία. Επιπλέον, ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων από κοινού με τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου, θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση της επίλυσης του νομικού κενού και θα διερευνήσουν τη δυνατότητα κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης.

Τέλος, το Σάββατο διοργανώθηκε «ολοήμερο δράσης, συζήτησης και αλληλεγγύης» στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒιοΜε (εδώ).

Πηγή indeXanthi
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger