Home » » Ανυπότακτος μαθητής: Ψηλά το κεφάλι!

Ανυπότακτος μαθητής: Ψηλά το κεφάλι!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 | 2:07 π.μ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

Δυο μήνες σχεδόν έχουν περάσει απ’ όταν ξεκινήσαμε πιο οργανωμένα τον αγώνα μας ενάντια στο «Νέο Λύκειο» και ήδη η φωνή μας, έχει ενοχλήσει πολύ το υπουργείο και την Κυβέρνηση. Μόνο έτσι μπορούμε άλλωστε να εξηγήσουμε τις κινήσεις που κάνουν όλο αυτό τον
καιρό για να μας καταστείλουν. Τρέμουν τον αγώνα μας, γιατί ξέρουν ότι έχουμε δίκιο και αυτή τη φορά μπορούμε να το επιβάλλουμε. Και αν γίνει αυτό, το παιχνίδι για την κυβέρνηση και τους φίλους της είναι χαμένο. Τρέμουν η κυβέρνηση και η ΕΕ γιατί ξέρουν καλά ότι αν τα σχέδιά τους για το σχολείο ανατραπούν από το κίνημα των μαθητών, σειρά θα έχουν οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι και εκεί δεν τους σώζει τίποτα!

Δύο μήνες τώρα, από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς, δε σταματήσαμε να παλεύουμε! Με το κεφάλι ψηλά, οργανώσαμε έναν αγώνα που μέτρησε εκατοντάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες μαθητές στους δρόμους, συνελεύσεις σε όλα σχεδόν τα σχολεία και συντονισμούς σχολείων και μαθητών σε πολλές περιοχές. Βγήκαμε στους δρόμους μαζί με τα αδέρφια μας που είναι φοιτητές και τους γονείς μας, δημιουργήσαμε γεγονότα σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας! Στις 17 Νοέμβρη τιμήσαμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου όπως της έπρεπε! Στους δρόμους ξανά, διαδηλώνοντας για το δικό μας ψωμί, τη δικιά μας παιδεία, τις δικές μας ελευθερίες! Για όλα αυτά δηλαδή που το Νέο Λύκειο μας στερεί. Το Νέο Λύκειο που μας διαγράφει από το χάρτη, μας στέλνει στα φροντιστήρια από την πρώτη Λυκείου (λες και οι γονείς μας μπορούν να το αντέξουν κι αυτό), μας κόβει κάθε ψήγμα ελεύθερου χρόνου που είχαμε (λες και οι διαρκείς εξετάσεις είναι πιο σημαντικές για την «ολοκλήρωση» ενός ανθρώπου απ’ ότι είναι ο αθλητισμός, η μουσική και οι βόλτες με τους φίλους μας), μας πετάει με το έτσι θέλω στα ΕΠΑΣ που λίγο πιο πριν φρόντισαν να υποστελεχώσουν, μας προετοιμάζει για ένα πανεπιστήμιο που (αν δεν διαγραφούμε) θα μας πετάξει κι αυτό στην ανεργία του 60% και στους μισθούς χαρτζιλίκι που ήδη παίρνουν οι γονείς μας.

Ο,τι κι αν μας λένε τα κάθε λογής παπαγαλάκια όμως, για να υπερασπιστούν το κάτεργο που ετοίμασαν, ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της Κυβέρνησης και της ΕΕ για το σχολείο. Όπως πάντα, έτσι και τώρα, το σχολείο πρέπει να «υπηρετήσει» την εποχή μέσα στην οποία υπάρχει. Τώρα, που η κρίση βαθαίνει, το κεφάλαιο δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους πραγματικά μορφωμένους. Θέλουν μαθητές που θα ναι πειθήνια όργανα. Θα χουν μάθει να σκύβουν διαρκώς το κεφάλι και να λένε «ναι» στα ψίχουλα που θα τους ταΐζουν. Θέλουν μαθητές που θα χουν γνώσεις «λίγο απ όλα» έτσι που να μην μπορούν να φέρνουν αντιρρήσεις κάθε φορά που βλέπουν κάτι να πηγαίνει λάθος. Θέλουν με κάθε τρόπο, να ναι αυτοί και οι φίλοι τους οι κερδισμένοι: τα μεγάλα φροντιστήρια, οι ιδιωτικές σχολές, οι μεγάλες εταιρίες που θα μας νοικιάζουν κάθε φορά που θα χουν ανάγκη.

Ε, λοιπόν σε αυτή την κατάσταση εμείς οι μαθητές, απαντάμε ότι, όπως κάναμε απ την αρχή της χρονιάς έτσι θα κάνουμε και τώρα! Γιατί ξέρουμε ότι αν δεν παλέψουμε σήμερα κιόλας ενάντια στην τράπεζα θεμάτων, ενάντια στο Νέο Λύκειο, εμείς και οι επόμενοι από μας θα ναι γενιές χαμένες, γενιές χωρίς μέλλον. Δεν θα τους αφήσουμε! Στις απειλές του υπουργείου και της Κυβέρνησης εμείς απαντάμε με ακόμα καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας, ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, ακόμα περισσότερο πείσμα! Γιατί αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος πια! Δεν αντέχουμε άλλο! Καλούμε Γενικές Συνελεύσεις παντού! Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις και συντονίζουμε τις δράσεις μας ανά περιοχή και πόλη! Ξαναβγαίνουμε στους δρόμους και την Παρασκευή 21/11 κυκλώνουμε ΞΑΝΑ το Υπουργείο Παιδείας (σταθμός ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα) στις 11 το πρωί!

ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Τηλ. Επικοινωνίας: 6985824778


ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger