Home » » Πας μετά Χριστόν προφήτης γάιδαρος

Πας μετά Χριστόν προφήτης γάιδαρος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 | 4:03 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Επειδή ακούω διάφορες σαχλαμάρες για προφητείες περί πολέμων, μαρμαρωμένων βασιλιάδων και συντέλειας θα μιλήσω για κάποια πράγματα: Aν μελετήσει κάποιος την εκκλησιαστική ιστορία από τις πηγές κι όχι έτσι όπως τα παρουσιάζουν οι παπάδες θα δει ότι οι άγιοι πέρασαν τα πάνδεινα από τους ίδιους τους εκκλησιαστικούς τους αντιπάλους, οι οποίοι πολλές φορές είχαν υποστήριξη από πολιτικούς. Εξαίρεση κάποιοι αυτοκράτορες, που μετά θάνατο τους αγιοποίησαν.

Ο Μέγας Αθανάσιος πχ κατηγορήθηκε από χριστιανούς (αιρετικούς οπαδούς του Άρειου) ότι είχε σκοτώσει κάποιο φυγόδικο, ονόματι Αρσένιο και χρησιμοποίησε το χέρι του για μαγεία. Ο ίδιος ο Αρσένιος παρουσιάστηκε τελικά στη Σύνοδο που δίκαζε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας με τα δυο χέρια. Επίσης ο μετέπειτα "άγιος και στύλος της ορθοδοξίας" είχε κατηγορηθεί για βιασμό! Αποδείχτηκε αθώος ως εξής: Πήγε στη σύνοδο παρέα με κάποιο φίλο του νέο ιερέα. Ο νέος λοιπόν προσποιούμενος τον Αθανάσιο ρώτησε τη βιασθείσα: Εγώ αμάρτησα μαζί σου; Κι όταν εκείνη αποκρίθηκε: Εσύ με διέφθειρες είσαι ο Αθανάσιος, κατάλαβαν όλοι το ψέμα.

Η Εκκλησία για να κάνει κάποιον άγιο, πρέπει όχι μόνο να έχει πεθάνει αλλά εξετάζει χιλιάδες άλλα πράγματα για να μην τη πατήσει. Όπως αν πίστευε στα δόγματα, το βίο όσο ζούσε κοκ. Για τις προφητείες ειδικά ισχύει το "πας μετά Χριστόν προφήτης γάιδαρος" που σημαίνει ότι άγιοι και προφήτες δεν είναι εύκολο να ανακηρυχθούν από την επίσημη εκκλησία της Ελλάδος.

Ρωτάω λοιπόν: Ο Παίσιος είναι άγιος για την εκκλησία; Είναι προφήτης; Αν ναι, πότε γιορτάζει; Οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος και Μαραθώνα Μελίτων έχουν προτείνει την κατάταξή του στα δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως Αγίου, αλλά απόφαση ακόμα δεν έχει βγει. Και σωστά, αφού δεν ήταν καλός χριστιανός, αν βέβαια οι όσες "προφητείες" του αποδίδουν, είναι πράγματι δικές του! Κι αυτό γιατί ο χριστιανός δεν μπορεί να είναι εθνικιστής, οφείλει να αγαπά κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκείας ή φυλής. Αυτό είναι βασισμένο στο λόγο του ίδιου του Χριστού, στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη. Εξυπηρετούν εθνικιστική προπαγάνδα, όταν μάλιστα καμία από τις προφητείες δεν έχει επαληθευτεί, αντίθετα έχουν καταρρεύσει όλες πλην κάποιων γενικόλογων διαπιστώσεων που ισχύουν σε κάθε εποχή.

Αν βγω πχ και πω ότι το χειμώνα θα βρέξει στην Αττική και αν βρέξει λίγο περισσότερο πάλι θα πλημυρίσουν, δεν προφητεύω. Συνήθως βρέχει και 15 φορές ως τώρα βούλιαξε το Περιστέρι και οι άλλες φτωχογειτονιές. Αυτό όμως δεν είναι προφητεία.
Οι τσαρλατάνοι "δημοσιογράφοι" χρησιμοποιούν τέτοιες αρλούμπες. Δεν λένε μόνο ψέματα, αλλά παρουσιάζουν κάτι εμφανές και λογικό ως θαύμα, χωρίς όμως να αναλύουν τις αιτίες. Η σύγκρουση αντίθετων συμφερόντων σε πλούσιες περιοχές συνήθως φέρνει πολέμους, αλλά το να παρουσιάζονται τώρα και μ' αυτό τον τρόπο, ότι θα έχουμε πόλεμο με τους Τούρκους είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία, ο έσχατος αποπροσανατολισμός, για την οποία ο θανών δεν έχει προφανώς σχέση. Να "προφητεύσω" κι εγώ λοιπόν ότι τα κοιτάσματα θα τα ξεπουλήσουν τελικά σε Αμερικανικές εταιρίες. Να δούμε ποια "προφητεία" θα βγει...

Κάποιοι λοιπόν κάνουν την εκκλησία ανακηρύττοντας αγίους και προφήτες. Η ίδια η εκκλησία έπρεπε να τους βάλει στη θέση τους. Γιατί η ζημιά που κάνουν προωθώντας ψέματα χτυπά και το ιερατείο. Αλλά από ότι φαίνεται μόνο όσοι διακωμωδούν αυτά τα αίσχη πειράζουν τους παπάδες, όπως ο "παστίτσιος". Οι δε ιερείς σιωπούν όταν είναι να μιλήσουν σε ένα θέμα που τους αφορά άμεσα. Απ' ότι φαίνεται το χριστιανικό δόγμα υποχωρεί μπροστά στην πολιτική και μικροκομματική σκοπιμότητα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger