Home » , » Τα σκουπίδια στα σκουπίδια

Τα σκουπίδια στα σκουπίδια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 | 1:57 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είναι αλήθεια ότι η συμμορία από τις μαριονέτες που αποκαλείται "κυβέρνηση" είναι πολύ βρώμικη. Με πολλούς τρόπους. Χρησιμοποιεί τα πιο άθλια και βρώμικα κόλπα τόσο για να μας κατακλέψει όσο και να μας φοβίσει. Είναι γνωστό τι κάνει στα Πανεπιστήμια. Ότι και αλλού: Περικόπτει κονδύλια, για να γεμίσουν οι κοιλιές των δανειστών, συκοφαντεί, προσπαθώντας να μεταθέσει τις ευθύνες της σε άλλους και γενικά υποβαθμίζει συστηματικά και εσκαμμένα το δημόσιο τομέα, για να προωθήσει ιδιωτικές εταιρίες, που θα αναλάβουν ακριβότερα να μας ταλαιπωρήσουν.

Οι εταιρίες στον τομέα καθαρισμού είναι τα σύγχρονα Άουσβιτς. Η εργασία αδήλωτη, "μαύρη", απελευθερώνει χρήματα σε λογαριασμούς ημετέρων. Άλλωστε είναι "συγκινητική" για το κεφάλαιο η προσπάθεια του υπουργού παραπαιδείας, να θεσμοθετήσει την δουλεία, δηλαδή την εργασία χωρίς πληρωμή. Ευτυχώς δεν φαίνεται να τα κατάφερε, αλλά θα ξαναπροσπαθήσει.

Η τακτική είναι πια γνωστή: Μεθοδεύουν την κατάσταση, έτσι ώστε να γίνει χωματερή η σχολή, κι αφού αγανακτήσουν οι πάντες, οι ίδιοι φέρνουν ως "από μηχανής θεό" τον ιδιώτη εργολάβο, ο οποίος θα θησαυρίσει σε βάρος των σύγχρονων ειλώτων.

Οι φοιτητές όμως, που κατάλαβαν τι συμβαίνει, άδειασαν σακούλες με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Καλοκαιρινού. Ο εκπρόσωπός των φοιτητών διαμαρτυρήθηκε εναντίον των πρυτανικών αρχών και ιδιαίτερα κατά του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, ο φοιτητής αναφέρεται στα θέματα της καθαριότητας, της φύλαξης του ιδρύματος, της παρουσίας της αστυνομίας, των διαγραφών φοιτητών. Μίλησε δηλαδή για όλη τη μπόχα που πνίγει την Παιδεία.
"Αυτό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο" κατέληξε. Στους αρουραίους, τις κατσαρίδες, τις μύγες και τη ΔΑΠ αρέσει πάντως...

Είναι τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική η κίνηση αυτή. Πρώτα δείτε το γραφείο του αντιπρύτανη. Καθαρό μέχρι να αδειάσουν αυτά που ήταν στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα. Γι αυτόν υπάρχει προσωπικό, που φροντίζει την καθαριότητα του γραφείου, εκτός, αν μας πει, ότι βάζει την ποδιά και καθαρίζει μόνος του... Για τα αμφιθέατρα όμως; Εμ βέβαια! Για το δικό του το γραφείο νοιάζεται... Οι φοιτητές λοιπόν πολύ σωστά τον ενημέρωσαν, για το τι συμβαίνει και στο υπόλοιπο κτήριο.

Έπειτα, υπάρχει και η ηθική πλευρά. Όταν το σκουπιδαριό είναι σε καίρια πόστα, στη βουλή πχ είναι σίγουρο, ότι εκεί θα ρίξουν και τα κανονικά σκουπίδια.
Γιατί με αυτά που γίνονται στην Παιδεία, ο πιο βρώμικος χώρος δεν είναι οι κάδοι απορριμμάτων, αλλά οι προσκυνημένοι κι όσοι πούλησαν (αναμφίβολα ακριβά) τη συνείδηση τους...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger