Home » , » Από εκβιασμούς, προστασία και ξέπλυμα χρήματος μέσω off shore εταιρειών, ακόμα και από... trafficking η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Από εκβιασμούς, προστασία και ξέπλυμα χρήματος μέσω off shore εταιρειών, ακόμα και από... trafficking η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 | 4:51 π.μ.

Χωρίς αμφιβολία είναι ενδιαφέρον το ρεπορτάζ που έκανε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 και στο οποίο έδωσε τίτλο: «Εκβιασμός, προστασία, ξέπλυμα χρήματος: Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η χρηματοδότηση της ΧΑ προερχόταν από εκβιασμούς, προστασία και ξέπλυμα χρήματος μέσω off shore εταιρειών, ακόμα και από... trafficking!

Στο τηλεοπτικό κανάλι μιλάει και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, αποκαλύπτοντας τον μηχανισμό που είχε το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου  στη Νίκαια και τον Αγιο Παντελεήμονα εκβιάζοντας καταστηματάρχες και μετανάστες και προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε επιχειρηματίες που ήθελαν να επιτεθούν σε αντιπάλους τους, με την συνεργασία των αστυνομικών αρχών.
«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε απ' ευθείας πληρωμή από τα αφεντικά της ναυπηγοεπισκευαστικής στο Πέραμα» συμπληρώνει ο ίδιος και αναφέρεται σε μια δωρεά της τάξης των 240.000 λιρών στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Επίσης αποκαλύπτει ότι κατέθεσε στον εισαγγελέα στοιχεία για το πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής ξέπλυνε το χρήμα που πήρε μέσω offshore εταιριών που στήθηκαν από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος και τη σύζυγό του. 

Απ΄την πλευρά του ο Σωτήρης Πουλικογιάννης, πρόεδρος των μεταλλεργατών δηλώνει στο βρετανικό κανάλι  ότι η παρασκηνιακή συναλλαγή της ηγεσίας της Χ.Α με τα αφεντικά της ναυπηγοεπισκευαστικής στο Πέραμα «οδήγησε στην ωμή επίθεση 50 τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, εναντίον του ιδίου και άλλων μελών του σωματείου».

Πάντως αυτό το θέμα, της χρηματοδότησης δηλαδή της Χρυσής Αυγής δεν φαίνεται να ενδιαφέρει και πολύ τις δικαστικές αρχές. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανένας το γεγονός ότι εδώ και μήνες υπήρξε ένα πολύ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που υπέγραφε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στο «Unfollow» με τίτλο «Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ακροδεξιούς στη Ρωσία, έλληνες και ρώσους επιχειρηματίες» και όμως δεν ασχολήθηκε κανένας εισαγγελέας;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger