Home » , » Γιάννης Μιχαηλίδης προς υπουργό δικαιοσύνης: "Αν δολοφονήσεις το Νίκο, το μόνο πράγμα που θα μπορέσει να με χορτάσει ξανά, είναι το λαρύγγι σου".

Γιάννης Μιχαηλίδης προς υπουργό δικαιοσύνης: "Αν δολοφονήσεις το Νίκο, το μόνο πράγμα που θα μπορέσει να με χορτάσει ξανά, είναι το λαρύγγι σου".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 | 10:34 μ.μ.

 Κείμενο του Γιάννη Μιχαηλίδη που δημοσιεύτηκε στο indymedia

Γράφω αυτές τις γραμμές, για να εκφράσω τη συγκίνηση που μου προκάλεσε η ευρεία και πολύμορφη δραστηριότητα αλληλεγγύης των συντρόφων εκτός των τειχών.                    
Όχι μόνο γιατί ξεπέρασε ως τώρα κάθε προσδοκία μου σε έκταση, ευρηματικότητα, οργάνωση-συντονισμό, επιμονή και επιθετικότητα, με καταλήψεις κομβικών κρατικών και καπιταλιστικών κτιρίων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, με οργανωμένες συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της επικράτειας, με τις επιθέσεις στις δυνάμεις καταστολής και τις αντάρτικες επιθέσεις όλων των ειδών. Γιατί είναι αυτό που σπάει τη μοναξιά του κελιού μου και με κάνει να χαμογελάω, γιατί το βράδυ της Τρίτης δεν ήμουν φυλακισμένος, ήμουν ανάμεσά σας και ένιωθα τη ζέστη των φλεγόμενων οδοφραγμάτων.                                                                                    
Γιατί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η ίδια η ύπαρξη αυτού του μετώπου αγώνα είναι μια νίκη από μόνη της, τόσο για την άμεση προοπτική που έχει όσο και για την παρακαταθήκη που αφήνει.                                                                                                        
Γνωρίζω πολύ καλά, οτι οι χιλιάδες σύντροφοι που εμπλέκονται σε αυτή τη μάχη που ξεκίνησε ο Νίκος με πολλούς προβληματισμούς αλλά μπόλικη αποφασιστικότητα, έχουν τεράστιες διαφορές στις αντιλήψεις και πρακτικές αγώνα τόσο μεταξύ τους, όσο και με εμάς τους ίδιους. Όμως μέσα από την ποικιλλότητα, ανθεί η εξέλιξη. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της αναρχικής αλληλεγγύης, συνδέει χωρίς να ταυτίζει, ενώνει χωρίς να ομογενοποιεί. Και όταν είναι προσανατολισμένη στη δράση πετυχαίνει.

Όταν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης αναφωνούν οτι τίθεται πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας όσο παρατείνεται η απεργία πείνας, συνειδητοποιώ οτι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, και τα κενά που αφήνουν οι διαλυμένες σκέψεις απελπισίας που προκαλεί η παρατεταμένη αδράνεια στην ασφυκτική συνθήκη του εγκλεισμού, χρωματίζονται με νόημα ξανά, η εξέγερση είναι πάντα επίκαιρη.

Τα όνειρά μας θα γίνουν εφιάλτες τους.

Η μαχητική αναρχία ξύπνησε και βρηχάται.

Τίποτα δεν τελείωσε όλα τώρα αρχίζουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ        

Προς το Νίκο:

Αδερφέ κράτα γερά, τους ανακάτεψες τη γιορτή αρκετά καλά ως τώρα. Εσύ δεν κάμπτεσαι, άρα θα λυγίσουν αυτοί. Μένω δίπλα σου ως την τελική νίκη.

Προς τον Αθανασίου:

Είμαι πολύ πεινασμένος. Αν δολοφονήσεις το Νίκο, το μόνο πράγμα που θα μπορέσει να με χορτάσει ξανά, είναι το λαρύγγι σου.                

Γιάννης Μιχαηλίδης
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:40 π.μ.

Παράσταση διαμαρτυρίας από δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας για το Ν. Ρωμανό (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jNqGLc_rzQ0

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και των δημάρχων Καισαριανής και Χαϊδαρίου Ηλία Σταμέλο και Μιχάλη Σελέκο αντίστοιχα.
Η αντιπροσωπεία, που συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, απαίτησε να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τις σπουδές του. Κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης ως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη και τόνισε ότι έχει την ευθύνη να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, για να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα. Τόνισε, επίσης, ότι θεωρεί αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη μόρφωση, ιδιαίτερα για έναν νέο άνθρωπο. Ετσι λοιπόν κάθε απαγόρευση των εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αρθεί.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε όσα είπε και χθες σε συνέντευξη Τύπου και συγκεκριμένα ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν του δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης.
Ωστόσο, όπως τονίστηκε από την αντιπροσωπεία, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ενώ η στάση της προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

902.gr

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:44 π.μ.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον υπουργό Δικαιοσύνης για να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Ν. Ρωμανό

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής και τη Λίνα Κροκίδη υπεύθυνη του τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ, σχετικά με την τροπολογία που καταθέτει η κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση του Ν. Ρωμανού.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Γκιόκας επεσήμανε: «Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη και πρέπει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι θα χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναφαίρετο και πρέπει να εξασφαλίζεται και για εκείνους που κρατούνται στις φυλακές. Άλλωστε, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι αναπόσπαστο στοιχείο της κοινωνικής επανένταξης.

Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Αυτό θα οδηγήσει στην υπονόμευση του θεσμού των εκπαιδευτικών αδειών που θα δίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Οι εκπαιδευτικές άδειες είναι αναγκαίες και πρέπει να δίνονται στις περιπτώσεις που προβλέπεται.

Από κει και πέρα η συνεχιζόμενη άρνηση χορήγησης άδειας στο Ν. Ρωμανό δημιουργεί ερωτηματικά και ρίχνει λάδι στη φωτιά, σε μια περίοδο που ο λαός πρέπει να στρέψει την προσοχή του στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και στην οργάνωση της πάλης του».

902.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger