Home » » "Εκδοχή".

"Εκδοχή".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 | 2:12 μ.μ.


"Εκδοχή". Ένα νέο εγχείρημα στον χώρο των ιστοσελίδων ενημέρωσης, γνώμης και προβολής απόψεων. Με σαφή τοποθέτηση στο πλευρό του κόσμου που υφίσταται τις κοινωνικές σχέσεις ανισότητας, καταπίεσης και βαρβαρότητας, και εκείνων που αρνούνται να τις αποδεχτούν σαν τη μόνη δυνατή μορφή κοινωνικής συγκρότησης. Άρα, με σαφή ένταξη στην Αριστερά.

Και γιατί «Εκδοχή»; Γιατί ξεκινάμε με την επίγνωση πως δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια. Γιατί οι βεβαιότητες έχουν στοιχίσει πολύ ακριβά στο διάβα της ιστορίας των αγώνων για μια καλύτερη ζωή και για την προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης. Γιατί οτιδήποτε γνωρίζουμε ή μαθαίνουμε τίθεται πάντα υπό συζήτηση, άρα και υπό αμφισβήτηση.
Αγνωστικισμός; Κάθε άλλο. Την προσέγγιση της αντικειμενικής αλήθειας αναζητάμε κάθε φορά. Αντιτιθέμενοι στην έπαρση της αυθεντίας που συνήθως επιχειρεί είτε να κρύψει την άγνοια είτε να κρυφτεί πίσω από αυταπάτες ή και σκόπιμες διαστρεβλώσεις.

Η «Εκδοχή» θέλει να αποτελέσει μια ιστοσελίδα που θα ενημερώνει όσο το δυνατόν περισσότερο έγκυρα, μέσα από τεκμηρίωση στοιχείων και γεγονότων. Θέλει να είναι μια ιστοσελίδα γνώμης, καθώς δεν παρακολουθεί «απέξω», αλλά βρίσκεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Επιδιώκει να προβάλλει απόψεις, ακόμη κι αν η ίδια δεν συμφωνεί οπωσδήποτε μ’ αυτές, ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας διαλόγου. Στο πλαίσιο, φυσικά, της αριστερής της τοποθέτησης.

Η «Εκδοχή» ξεκινάει τον δρόμο της και όπως διεκδικεί το δικαίωμα να κρίνει, έτσι θεωρεί αυτονόητο, αναγκαίο και δημιουργικό το να κρίνεται και η ίδια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger