Home » , » Μνημόνιο εσαεί - Μόνη ελπίδα η ανατροπή του από τους εργαζομένους.

Μνημόνιο εσαεί - Μόνη ελπίδα η ανατροπή του από τους εργαζομένους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 | 11:59 π.μ.

Ετοιμάζονται να ρίξουν νέες υπογραφές. Σαν το φίδι που το πάτησαν στην ουρά προσπάθησαν να ξεφύγουν, εκλιπαρώντας τους Γερμανούς πάτρωνες τους, χρησιμοποιώντας το μόνο επιχείρημα που τους έχει μείνει. Θα χάσουμε εμείς και θα έρθουν οι άλλοι! Ούτε περνάει από το μυαλό τους να πουν όχι, εν ονόματι ενός λαού που στενάζει και υποφέρει τα πάνδεινα. Άλλωστε δεν τους ενδιαφέρει.

Υποτακτικοί άλλων, μεγάλων, συμφερόντων είναι. Υπηρέτες μιας πολιτικής που συνθλίβει τα δικαιώματα των εργαζομένων γιατί έτσι θα τροφοδοτηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Και για να έχουν την υποστήριξη του διεθνούς κεφαλαίου πληρώνουν τα απαραίτητα ασφάλιστρα σε αυτό. Ειδικά στο Γερμανικό. Άλλωστε σε όλους έχουν μετοχές. Δες αεροδρόμια, δες Ελληνικό, δες ΟΠΑΠ και πάει λέγοντας...

Η επιδίωξη είναι να περιέλθει η χώρα και οι εργαζόμενοι της σε τριτοκοσμική κατάσταση και να είναι "αναγκασμένη" να προσφεύγει μονίμως για "βοήθεια". Να μην ελπίζει σε καμιά πραγματική αλλαγή της κατάστασης και να αρκείται σε ελεημοσύνες. Να μετατρέπονται οι μελλοντικοί ταγοί σε κυβερνήσεις ελέους και οι εργαζόμενοι να τους αποδέχονται ως τέτοιους για να μην έρθουν πάλι οι χειρότεροι. Δε θα μας σώσει κανείς. Δεν ελπίζουμε σε τίποτα που εμείς δεν έχουμε επιβάλει. Ας ξεκαθαρίσουμε τις γραμμές μας από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού & εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Ας οργανωθούμε σε νέα βάση. Ας παλέψουμε για ένα πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση προς όφελος των εργαζόμενων. Ας τους ρίξουμε πριν μας ρίξουν σε νέα τάρταρα. Τότε ναι, μπορούμε να ελπίζουμε. Αρκεί να κάνουμε αυτό που πρέπει, αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να κάνει αυτό που πρέπει. Δεν αρκεί να το διδάσκουμε αλλά να το κάνουμε πράξη κιόλας.                  

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:46 μ.μ.

Η ΡΕΒΑΝΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΡΕΜΕΙ Η "ΙΕΡΗ" ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι το φάντασμα του Κομμουνισμού. Είναι το φάντασμα του εθνισμού των πολιτών της...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/12/blog-post_46.html

Είναι το φάντασμα της πρωτογενούς ιδεολογίας των λαών της δηλαδή, που λοιδορήθηκε, απαξιώθηκε, συχνότατα ενοχοποιήθηκε, και τώρα ορθώνει το δικό της το μπόι, απειλώντας να πάρει τη δική της ανελέητη ρεβάνς...
Μόνο που αυτή η ρεβάνς, θα είναι ιδιαιτέρως απρόβλεπτη ως προς την εξέλιξή της, γιατί το πατριωτικό συναίσθημα των λαών, αφού απέτυχε η απόπειρα του εξοβελισμού του από τα νεοταξίτικα ιδεολογήματα, στοχοποιήθηκε και εκχωρήθηκε σε επικίνδυνους και καιροσκόπους, σε νεοναζί και πατριδοκάπηλους, και τώρα όλοι μιλούν για το τέρας του αναδυόμενου και ανεξέλεγκτου "εθνικισμού" που ρίχνει τη "βαριά σκιά του" πάνω από την Ευρώπη.
Η ιστορία παίρνει τη δική της εκδίκηση…
Και την παίρνει με τρόπο που γελοιοποιεί τους πρωταγωνιστές της Ευρωπαϊκής αθλιότητας, και μαζί τους όλους εκείνους που υποτίθεται πως την αντιπαλεύουν από προοδευτικό και δημοκρατικό μετερίζι.
Ας θυμηθούμε πως περιέγραφε το «κομμουνιστικό μανιφέστο» την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα το 1847, αφού και...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/12/blog-post_46.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger